Clear

off
JménoKlára
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/NeXtWeek.cz
Poznámka
email: klarka.slavicek@seznam.cz
Názory uživatelky Clear
plakát
Kolo času
8. ledna 2023
další názory k seriálu

Seriálová pecka roku 2022

Seriál jsem sledovala v němčině, před prvním dílem jsem vůbec netušila, o co jde a naprosto mě to rozsekala už koncová bojová scéna světla (v podání Moraine) s trollocky, úplně jsem se třásla napětím. Další díly mě podobně vtáhly. První díl jsem viděla celkem třikrát, ráda si ho pustím jen tak k žehlení. Jsem ráda, že jsem se před první sérií ubránila všem spoilerům, ty wow-okamžiky mi za to stály. Za mě nejlepší seriál roku 2022.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
The Endgame
18. dubna 2022
další názory k seriálu

Typická americká kriminálka s ozvláštněním

Seriál The Endgame se podobá, už podle stanice NBC, na které se vysílá, kriminálkám typu The Blacklist, Blindspot a jim podobným. Na jedné straně geniální promyšlený zločinec(ký gang), na druhé straně agenti FBI, slepě věrné vycvičené, sic také chytré ovce. Jako plus vidím svižné tempo, zábavnost a napětí, které vás udrží u obrazovky. Jako mínus předvídatelnost a jisté klišé. Na Morenu Baccarin se pěkně dívá i po letech, její střídání rób je trochu jako módní přehlídka. Seriál nepřináší žádné hlubší otázky na zamyšlení, nicméně jako oddychovka za mě dost dobrý...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Domina
19. června 2021
další názory k seriálu

Napětí, intriky... a mocná Livia Drussilla

Seriál Domina mě příjemně překvapil. Z názvu jsem původně myslela, že půjde o něco úplně jiného, ale takhle zpracované historické téma mě přímo nadchlo. Je plné napětí, intrik, doslova hltám každý řádek (překládám) a těším se na to, že bude následovat, nebo trnu, jak to dopadne. Livia Drusilla je ambiciózní mladá žena a jak řekl Maeceanas, je to nejchytřejší muž v Římě té doby, a také nejkrásnější. Jednoznačně jí fandím. Dokonce se mi líbí, že tam jsou i postavy, které člověk nemůže vystát (Marcellus, Tiberius). Trochu nepříjemně mě překvapila změna hereckého obsazení ve 3. epizodě, ale po půlce dílu už jsem se zorientovala, kdo je kdo, a zase zabředla do napjatého sledování.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Manhattan
29. července 2014
další názory k seriálu

Lost meets Mad Men meets House of Cards

Seriál Manhattan je neočekávaný pokus o propojení tajemné atmosféry plné intrik s prostředím 40. let 19. století. Odpověď na všechny záhady je prostá: atomová bomba, přezdívaná též "gadget". Většina z vědců pracujících na projektu Manhattan kdesi neznámo kde netouží po uznání. Chtějí změnit kurz války a zabránit i těm dalším. A pro záchranu milionů životů nejen amerických vojáků jsou ochotni dřít hladoví ve dne, v noci a pokud to bude nutné, obětovat jedince ve prospěch celku. Kdo čekal, že Oppenheimer nám bude servírován jako "velký hrdina", který lituje toho, že je otcem atomové bomby, bude zklamán. Kdo naopak fandí těm, kteří odvádějí v tichosti a utajení povědomí veřejnosti práci, ve kterou věří (a jejichž zásluhy shrábnou jako obvykle jiní), bude nadšen tak jako já.

69 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
100 %
plakát
Lilyhammer
22. listopadu 2013
další názory k seriálu

Každý si přijde na své

Seriálu Lilyhammer se podařilo vytvořit něco jedinečného. Steven Van Zandt válí a i když to není vyloženě kladná postava, fandíte mu ve zaťatými pěstmi. Není to čisté drama, kriminálka ani komedie, od každého se tam najde trošku. Je protkaný norskými prvky a překrásnými zasněženými scenériemi a rustikální hudbou, ale také italsko-americkými mafiánskými hláškami. Ostatní postavy také nezůstávají pozadu, možná v prvních pár dílech kraluje hlavně "Frank", ale pak se ukážou i ostatní. Troufám si tvrdit, že u tohoto seriálu si každý přijde na své a nemůže se nelíbit.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Vyděděnci
13. února 2013
další názory k seriálu

Seriál s velkým potenciálem, který nemohl plně rozvinout

Na tento seriál jsem se dlouho těšila. Nejdřív jsem viděla upoutávku BBC na pořady, které plánuje pro rok 2011 a ihned mě zaujalo, že se chystají uvést nový vědecko-fantastický seriál. Začala jsem pátrat po jménu a shánět informace. Jaké tedy bylo mé zklamání, když po asi dvou měsících čekání odvysílali pilotní díl, který mi ovšem moc sci-fi nepřipadal. Nebo ano, je to sci-fi, ale čekala jsem toho sci-fi víc. Moc efektů a filmových triků nepředvedli, spíš ukázali "krásy" Jižní Afriky a mezilidské vztahy. Nebylo to prostě to, co jsem čekala, ale nemůžu říct, že se mi to nelíbilo. Druhý díl byl podle mě daleko lepší a vylepšil úvodnímu dílu skóre. Postava Mitchella v podání Jamieho Bambera se mi velmi líbila a skvělý humor a akcent Daniela Mayse prostě nemá chybu. Stejně tak bez postavy manipulátora Julia Bergera by seriál o dost přišel.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
20 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Dům z karet
13. února 2013
další názory k seriálu

Politická lahůdka (nejen této) sezóny

Tahákem tohoto seriálu je jistě dvojice David Fincher & Kevin Spacey. Už jen kvůli vynikajícímu obsazení přitáhne pozornost mnoha diváků. Kevin se své role ujal znamenitě. Jeho postava není žádný hloupý politik, které jsme zvyklí vídat jinde. Má všechno promyšlené chladnou hlavou do nejmenšího detailu. A takový je (a doufám bude) celý seriál. Doplňuje ho monumentální hudba, která vás vtáhne do děje a i během pilotní znělky se díky ní nenudíte a jen by se dalo krájet to napětí, na které netrpělivě čekáte. Tento seriál mi svým dojmem, který na mě jeho pilotní díl zanechal, do velké míry připomíná seriál Homeland. Další díly taktéž drží laťku velmi vysoko. Hlavní postava Frank Underwood je sociopat, který si k sobě vybral stejně chladnou ženu, kterou miluje víc, než žralok miluje krev. Tuto dvojici velmi vhodně doplňuje naopak velmi emocionální mladá reportérka Zoe Barnesová. A taktéž mě velmi potěšilo obsazení postavy kongresmanova poradce hercem Michaelem Kellym, který se občasně objevuje v seriálu Person of Interest jako agent Snow.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
73 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
100 %
plakát
Kings
12. září 2010
další názory k seriálu

Prostě paráda

Parádní mini-série podle biblického příběhu zasazená do dnešní doby, plná intrik, politických a milostných pletich na královském dvoře, zvratů, překvapení…. Hlavní postavy (především Davida a krále Silase) jsem si už od počátku oblíbila. Obě staví na bezmezné víře v Boha, jeho předem daném plánu, který si pro ně nachystal. Přestože mně tato víra coby ateistovy přišla někdy až příliš přehnaná, nijak mi to při sledování nevadilo. Jedinou nevýhodu či výtku, kterou u toho seriálu spatřuji, je absence pokračování.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Ztraceni
12. září 2010
další názory k seriálu

Fantasmagorie, kterou přesto miluju

Seriál, se kterým jsem strávila několik let svého života. První tři série se řadí mezi typické katastrofické drama o lidech, kteří spadli na ostrov. Postavy se snaží o přežití v extrémních podmínkách, bojují s "druhými", řeší i své osobní problémy. Každý díl je věnován jednomu z hrdinů, s jehož minulostí se seznamujeme v krátkých skocích (flashback), později dokonce přibývají skoky do budoucnosti (flashforward). Ačkoliv se seriál stal velkým hitem a získal si mnoho fanoušků včetně mě, je dobře že se tvůrci rozhodli ho ukončit. Od čtvrté série se totiž stává větší a větší fantasmagorií, kde z původního příběhu o trosečnících zbylo jen málo. Cestování časem, černý kouř, mrtví ožívají... Vše "vysvětleno" až v posledním díle šesté série těžko uvěřitelnou báchorkou o hlídání "pramene dobra" matkou se dvěma syny, z nichž jeden je zlo, které na ostrově musí být drženo. Celé vyprávění by nebylo možná tak bláhové, kdyby tvůrci přiznali, že příběh vytvářeli za chodu. Ale jejich tvrzení, že plán ke Ztraceným měli už od začátku, mě doslova pobouřilo. Šestá série zničila smysl toho, co předcházelo a udělila divákům pořádnou ránu. Shrnuto a podrženo: měli se na to vykašlat už dávno a nefantazírovat jen kvůli slušné sledovanosti. Tak by to byl kvalitní počin s uvěřitelnými vztahy mezi hlavními postavami a ne nějaké mystické drama s vyšším smyslem, který vlastně ani žádný nemá.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Vzpomínka na budoucnost
12. září 2010
další názory k seriálu

Škoda nízké sledovanosti...

Pilotní epizoda seriálu naprosto špičková, přichází s originálním nápadem, je plná napětí, lepší rozjezd jsem snad u jiného seriálu neviděla. Kvalita se drží i dál, i když napětí trochu klesá, ale v druhé polovině série se opět rozjíždí. Bohužel kvůli nízké sledovanosti musel být seriál ukončen po pouhých 22 epizodách. Tvůrci možná jak viděli, že jim strom padá k zemi, si začali sami podřezávat větev tím, že odhalili identitu Suspect Zero, zabili hlavního padoucha, pochytali ty, co mají všechno na svědomí... Takže o čem by to vlastně potom bylo, když většinu těch záhad stačili rozlousknout jen v těch pár dílech. Škoda, podle mě měl seriál velký potenciál a kdyby žebříčky sledovanosti vypadaly jinak, asi bychom se dočkali i jiného vývoje a materiál pro pokračování by byl.

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %