avatar uživatele

Adélkaa

off
JménoAdéla
Věk23 let (Lev)
BydlištěÚstí n/L
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Adélkaa
plakát
Modus
8. ledna 2016
další názory k seriálu

Na sever skvělý

Tak já tedy na severské krimi moc nejsem, ale tohle se mi fakt líbilo. Ani nevím, proč jsem na to začala koukat, ale jsem ráda. Zaujalo mě, že se všechno netočilo stále a dokola kolem hlavních postav, ale sledovaly se i vedlejší děje. I když nutno říct, že většinou lidé z těch vedlejších linií dříve či později umřeli :). I příběh se mi líbil, většina postav sympatická, vrah správňáckej psychouš, tím, že nemá série nějakých šílených 22 dílů to nebylo protáhlé a nudné a navíc díky tomu, že je švédština dost podobná angličtině, dali se přes google přeložit titulky tak, že i potom dávali smysl a šli pochopit (pokud teda vypnete jakýkoli cit pro správné pořadí slov, sem tam si hodíte nepřeložené švédské slovo do googlu a jste ochotni přejít to, že některé věty postrádají přísudek :) .
Snad jediný mínus byl poslední díl, od kterého jsem čekala trochu víc- ještě pár minut před koncem to vůbec na konec nevypadalo, vše bylo takové docela pozvolné, a když konečně došlo k té "pojďme to nazývat závěrečnou bitvou", trvala asi půl minuty a za dalších třicet sekund byl konec. Celé to bylo takové useknuté.
Ale co, těch zbylých sedm dílů bylo naprosto božích :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Bylo, nebylo
8. listopadu 2015
další názory k seriálu

Once upon a time was a great serial...

Už nějakou dobu jsem se na tenhle seriál chtěla podívat, ale až teď jsem se k tomu dokopala a je to jednoduše Wow! Jako malá jsem na disneyovkách a vlastně všech pohádkách opravdu ujížděla, takže tohle bylo něco pro mě. Líbí se mi, jak si díky flashbackům dozvídáme o původu jednotlivých charakterů víc a víc a můžeme si tak složit takové puzzle a postupem času jsme schopni si říct "tohle se děje před tímhle a tohle souběžně s tímhle, tohle kvůli tomu" a je to něco jako hodina dějepisu.
Navíc jsem ještě nepotkala seriál, kde by bylo pro mě tak málo nesympatických postav (vlastně permanentně žádná, občas Hook, Charming a Emma). Také je osvěžující, jak se všechno důležité neodehrává ve Storybrooku, ale i v Začarovaném lese, Zemi Oz, Zemi Nezemi, Arrandelu, Zemi divů...
V první sérii byla první polovina dílů trochu slabší, slovy mé kamarádky "jako The Simpsons, nespojuje je děj", ale když se objevil nějaký větší cíl (cílevědomá snaha o poražení Zlé královny), konečně se to rozjelo!
Když už jsem u ní, tak bez pořádného záporáka není příběh a ona jím ty první dvě-tři série byla, teď už musím vkládat svou důvěru do Rampelníka, Artuše nebo Zeleny.
Zvlášť "pan Gold" je takový nestálí a nikdy si nemůžu být jistá, na čí je straně, to mě trochu štve.
Zato vývoj Zlé královny byl mnohem přímočařejší a pro mě zajímavější, sem tam měla trochu morální krizi, ale líbí se mi, jak se změnila. Jak od "the Evil queen" přešla k "the savior" (A tu změnu dokonale doplnila Emma, která se měnila stejně, jen trochu opačným směrem). I když trochu změkla, stále je tím charakterem, co seriálu dodává atmosféru "nikomu nevěř".
A nejde jenom o těchto pár postav, všechny charaktery vás tam pořád překvapují- Třeba moje oblíbené Karkulka jako vlkodlak, který sežral svého přítele.
Nebo Sněhurka- zavraždí Srdcovou královnu, je obviněna z vraždy manželky svého milence, pokusí s zastřelit Reginu, trochu psycho, ne? Princ Charming, který není ani princ. Ďábelský Petr Pan. Obrácené role dobra a zla v Jackovi a obrech. Belle (chvíli) jako surová alkoholička. Motivy prohnané čarodějky ze západu. Trochu narušená Zvonilka. Dcera mlynáře, co měla za život šanci stát se královnou tří zemí, a ve dvou se jí to povedlo! Mulan milující manžela Šípkové Růženky...
Ale asi nejvíc mě baví ta rodiná dramata. Tedy, teď, v páté sérii, mám pocit, že jsou si příbuzní úplně všichni.
Jako když je Regina Henryho jak adoptivní prababičkou, tak matkou.
Nebo že je Srdcová královna bývalá milenka Rampelníka, ale je taky matka Reginy, která je adoptivní matkou Henryho, který je synem syna Rampelníka a také je matkou Zeleny, která (hádejte koho?) Rampelníka celý život miluje...
Tímto rysem mi to připomíná trochu GoT, tam se dá také spojit každý s každým :D
A právě proto tenhle seriál miluju, nikdy není v kuse deset minut, kde by se nedělo něco zajímavého a zásadního, Jen tak dál!

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Všemocný
24. října 2015
další názory k seriálu

Všechno až na hrdinu...

Serial je moc hezky zpracovaný, více méně sympatické postavy, zajímavý námět a hlavně dobrý příběh z něj dělají hitovku. Z mě jedna z nejlepších novinek. Jediný, co mi trochu leze na nervy je "nehrdinský" hlavní hrdina, který by měl být středem příběhu, nejlepší. nejtalentovanější, nejzajímavější, ale tady se všechno točí okolo člověka pochybných schopností se zcela nudným charakterem, který za něco stojí až, když se zfetuje a tudíž ani ne svou zásluhou... jediné světlé místo pro mě byla chvíle, kdy se rozhodl zajistit tátovi ledvinu, alespoň tehdy za něco stál.
Ale to je jen jedno malinké, nepodstatné -, takže za mě pořád...

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
The 100
22. října 2015
další názory k seriálu

Tady překousnu cokoli

Hodně dlouho jsem tenhle seriál odkládala. Téma mi připadalo ohrané a laciné, ale když jsem se k němu konečně dokopala, nemohla jsem odtrhnout oči.
I když byl pro mě trochu na nervy- nejraději mám, když jsou všichni pohromadě a šťastní, takže vždycky, když se skupina rozdělila, měla jsem chuť začít ječet na monitor, ať nejsou tak blbý.
Ale když jsem konečně dokázala překousnout to, že je to jedna z podstat seriálu, bylo to skvělé! Rozhodně jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla.První série mi přišla o něco lepší, líbil se mi rozdělený děj, ale i druhá byla úžasná.
Prostě super.
Ale neodpustím si malou poznámku k poněkud nesmyslné situaci. Tedy když úplně vypustím kontext: Máma Clarke měla být popravena poprvé, necháme ji žít a necháme si ji jako jednu z vládnoucích. Má být popravena podruhé, nejenom, že neumře, ale ještě ji pustíme z vězení, jenom aby způsobila další problém, za který má být zase popravena, ale ejhle, pořád zůstává naživu, alespoň nám konečně došlo, že bychom ji možná měli degradovat.
Pak přistaneme na zemi. Koho by to překvapilo? Zase něco provede, my ji sice nepopravíme, ale potrestáme ji a vzápětí ji ten, kdo ji nechal zbičovat jmenuje kancléřem a ta, co to udělala je najednou její věrná ochranka.
Ale to je jenom něco k zamyšlení.
Koho by to však zajímalo? Dobrý seriál je dobrý seriál a to tenhle rozhodně je!

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Flash
22. prosince 2014
další názory k seriálu

Konečně zvolejme... Hurá!

Pane jo!
Nemám nijak zvlášť ráda komixové "postavičky"... Nikdy jsem nečetla žádný superhrdinský komix, nechápala jsem svou sestru, když si hrála na Spidermana, vždyť já neviděla ani Batmana...
A právě proto jsem od tohoto seriálu nic moc neočekávala.
Šlo spíš o to, že přes Vánoce nic nedávají. Moje naděje klesli ještě víc, potom co jsem viděla přibližně stejně oslavovaný Gothem (který bych neoslavovala ani z osminy tak, jako většina lidí).
Ale tohle jsem nečekala. Seriál mě (k vlastnímu překvapení) fakt vzal.
Líbí se mi příběh. Líbí se mi, jak je originálně nevysvětlitelný, jak prakticky nabízí nekonečné možnosti rozvíjení (vždyť super-padouši se někde najdou vždycky, ne?).
Hlavní postava je mi neskutečně sympatická, ostatně jako všechny (až na toho Eddieho, vypadá... zle).
zaráží mě jen dvě věci:
Zaprvé, Ti tzv. "doktoři" si dělali vysokou v kolika? V patnácti? Protože teď nevypadají na víc jak dvacet...
A za druhé, že se Berry nechá vidět od bezpočtu lidí, ale jediná, komu to neřekne je jeho nejlepší kámoška? No nic, třeba to vyústí v zajímavou zápletku.
Celkově se mi seriál vážně líbí a už pro mě není jen jako "vycpávka" do Vánočních prázdnin.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Forever
22. prosince 2014
další názory k seriálu

To mi něco připomíná...

Tenhle seriál mě zaujal hned, už od pilotu. Ne, možná to bylo už od chvíle, kdy jsem četla o čem je. Asi to bude tím, že kolísá někde na hraně originální detektivky a nevysvětlitelné mystiky a právě díky tomu na něj mám náladu vždycky.
Vždy se těším, co nového se dozvíme o Henryho minulosti, co dalšího nás překvapí a hlavně na chvíle, kdy padám smíchy- když ho ZASE zatýkají policisté za to, že se po parku prochází nahý.
Líbí se mi hlavní postavy- Abe je tokový milý stařík, který zas tak milý někdy není, Lucas se svými "grafickými romány" a zvlášť Henry s tou svojí anglickou upjatostí. Když nad tím ale tak přemýšlím, napadá mě, že je právě on to mínus, kvůli kterému nedávám 100%. Připadá mi, že tvůrci vzali Sherlocka Holmese, Patricka Janea z The Mentalist a nějakého šíleného patologa (nevzpomínám si na jméno seriálu) a udělali z nich tohle...
No nevím, nevím. Možná do toho měli vnést něco nového, něco, co tu ještě nebylo...
Ale i tak! Tenhle seriál se dle mého může rovnat mým oblíbencům typu csi nebo Castle a nevím jak to vydržím do 6. ledna.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Gotham
17. prosince 2014
další názory k seriálu

Nic pro mě

No jo, no... Tenhle seriál jsem chtěla zkouknout už dlouho. Jenže když jsem se konečně rozhoupala, byla jsem trošku, no, spíš hodně zklamaná.
Prostě mi přijde, že to tenhle seriál nemá v sobě.
Zvládla jsem první dva díly a netrpělivě jsem čekala na to "bum". Jenže ono furt nic.
A když už nic jiného, tak jsem asi dost velká citlivka, protože mě hrozně deprimuje Gothem jako celek a navíc mi není sympatická ani jedna z postav (možná trochu Cat).
Ale co nadělám, jdu se poohlédnout jinde.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
30 %
plakát
Castle na zabití
16. prosince 2014
další názory k seriálu

Srdcovka

Tenhle seriál jsem začala sledovat když jsem byla nemocná a neměla jsem co dělat, takže jsem ho nijak zvlášť neprožívala. Vlastně jsem se na zbytek první série tak nějak vykašlala, až když jsem se vážně nudila a začala jsem ho od druhé série sledovat pravidelně došlo mi, že na něm začínám být závislá. Tenhle seriál se stal mojí srdeční záležitostí, ani nevím jestli kvůli tomu, jak jsou mi všechny hlavní postavy sympatické (možná s menší výjimkou Espozita) nebo kvůli tomu, jak rozmanité jsou jednotlivé případy. Taky se mi (na rozdíl třeba od csi) líbí, jak se v každém díle řeší něco z života někoho z týmu, je to pak mnohem zajímavější a ne pořád ,,vražda tamhle, vražda tady..."
Teď každý týden netrpělivě čekám na noví díl a jak přemýšlím, tak i když se hodně snažím, napadá mě jediné mínus, za které vlastně nemůže seriál samotný- český dabing. Zvlášť od šesté série je to děs běs, ale co nadělám. Alespoň že existují lidé dost trpělivý na vytvoření titulků :D.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Mentalista
16. listopadu 2014
další názory k seriálu

Mentalista nabírá na rychlosti

Tenhle seriál mě ze začátku nijak moc nebral. Příběh o Red Johnovi mi začal připadat... já nevím, možná málo promyšlený? Jestli to byl takový machr, který vraždil kudy chodil, tak proč se elitní jednotka, která se má zabývat jeho téměř desetiletou vraždící jízdou vyšetřuje nehody někde tamhle na vesnici?
Podle mě to byly krušné začátky, ale jak se s postupem dílů a sérií piloval příběh nejen o Red Johnovi, beznadějně jsem se do toho seriálu zamilovala. Patrick Jane mi sice stále leze trochu na nervy a Cho mě hrozně štve s tím, jak furt kouká jako na pohřbu, ale tyto malé nedostatky jsou nic, proti úžasným a promyšleným (nutno říct, že i reálnějším, než třeba v csi) příběhům. A s tím, jak se více a více dozvídáme o Red Johnovi a jak se o něm začíná mluvit čím dál častěji, je tento seriál jeden z mých nejoblíbenějších (Zvlášť po posledním díle 6. série :D) a netrpělivě čekám na premiéru sedmé řady.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Kriminálka Miami
16. listopadu 2014
další názory k seriálu

Prostor pro mírné zlepšení

Na Miami jsem se z počátku koukala jenom proto, že jsem vždycky odpoledne po škole neměla co dělat. Jako k seriálu, který by stál zato zkouknout celý jsem se k ní dostala až poté, co jsem dokoukala všechny do té doby odvysílané díly csi las vegas, ale tak nějak jsem to stále považovala jen za něco, čím zabiju čas, než budu mít na práci něco jiného. Teď už mám za sebou všech deset sérií a některé případy či postavy mě fakt pohltily, ale i tak se můj názor kupodivu moc nezměnil. Když se teď ohlédnu, opravdu si vybavuji pár dobrých dílů, ale nic průlomového. Je tam spousta postav, které mám ráda,jako třeba Ryana nebo Calleigh, ale stále mi ten pohled tak trochu kazí Horatio. Já vím, je to machr v oboru, má nejlepší hlášky, ale to je právě ten rozdíl mezi originálním csi Las Vegas a Miami. V Las Vegas se nijak zvlášť nelpělo na hlavní postavě, taky už byla dvakrát vystřídána a to se mi na ní líbí, stále něco nového. Kdežto v Miami... No, dokážete si to tam představit bez Horatia? Byl tam moc dlouho a ke konci už spíše skomíral. Je to jako by se tvůrci snažili iritovat Grissoma, ale jen do určité míry, jen tak-tak, aby to nebylo nápadné. Ale tam se něco pokazilo. Nedokážu říct, jestli je to tím, že je až moc, jako Gil nebo že je mu naopak podobný hrozně málo. Ale jednoduše...Už vás na něm nemohlo nic překvapit. A tak jsem vlastně dokonce ráda, že Miami po desáté sérii ukončili. Alespoň si o této fajn kriminálce uchovám lepší názor, než kdyby pokračovala dalších bůh ví kolik sérií.
(Vím že asi hodně z vás nebude souhlasit s mým názorem na Horatia, ale tak to cítím já ;))

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
1/2
12