avatar uživatele

Effie.Em.Jay

off
JménoEffie Em Jay
Věk32 let (Rak)
BydlištěPraha/Brno
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Effie.Em.Jay
plakát
Panika
9. června 2021
další názory k seriálu

Zachovejte klid

Mě se to líbilo. Mělo to švih - a ne, nepřišlo mi to tak nudný, ačkoliv by to klidně mohli dát třeba do osmi dílů a je pravda, že první díl nasadil laťku tempa vysoko. Ačkoliv jsem četla knížku, tak mě vývoj uměl překvapit a přišlo mi dobré, že využili tenhle tip seriálu na to, aby ukázali na některá vážnější témata, se kterými se puberťáci potýkají.
Pořád to je ale žánr YA a nedostanete tak ani dospělá rozhodnutí postav, ani tolik stresu… ty úkoly nejsou většinou tak nervydrásající - ale přijde mi, že to zrovna dává smysl - v minulých ročnících byly úkoly mnohem horší a po pár obětech už prostě porota nechce tolik riskovat životy svých spolužáků.
Nevím, asi by mi nedávalo smysl, kdyby po tom, co holku při přechodu dálnice srazilo auto, nechali další rok všechny zase přebíhat dálnici. Pořád to je jen hra, kterou si sami vytvářejí a do plnění úkolů je nenutí psychopat únosce.
Dala bych tomu pěkných 95%. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Vzhůru ke hvězdám
22. srpna 2017
další názory k seriálu

Ex´s and oh´s

Vždycky mě bavily tyhle seriály. Můžu se trochu zlomyslně smát postavám z toho, jak předvídatelně se chovají a jaké "tvé problémy bych chtěla mít" řeší. No. Tohle mě baví, ale nakonec i z úplně jiných důvodů. Dejte tomu šanci přes pár dílů. Má to šmrnc, je to svěží a chytlavé. Ten soundtrack je naprosto boží, což celej seriál tak zvedá o úroveň výš. Jinak jsem vděčná za tak zábavnou a zajímavou oddechovku u které mi snnad nehrozí infarkt. :D

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Heartbeat
22. srpna 2016
další názory k seriálu

Srdci mé

Ó, já se zamilovala! Krátká, letní láska, která byla sladkou jako med, prudce vzplanula a strmě odešla. Seriál mě chytil za srdce. Líbila se mi hlavní hrdinka - a je mi jedno, že byla dokonalá k neuvěření, kolena nevěděla před kterým z doktorů se podlamovat dřív a k tomu to vždycky dobře dopadlo. Prostě se mi líbilo pro změnu (od Chirurgů) mít napětí v té podobě, že budu sledovat skulinky k vyřešení problému místo sedět jak zařezaná a ani nedutat obavou o oblíbené postavy.
Seriál je krátký - nic a nikdo se tam nestihne dost dobře rozvinout, nikoho neprokouknete a nepochopíte. Podle mě je věčná škoda, že ho po dekádě dílů odepsali, protože ten potenciál to mělo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
4. března 2016
další názory k seriálu

Proč ne?

Jsem velikou milovnicí knižních sérií z tohoto světa. Věřte mi. Film jsem nesnášela, na seriál se těšila, ale se zdravým rozumem. Přece všichni víme, že obrázková podoba se té knižní nemůže vyrovnat. Seriál je chytrej, propojuje základní sérii s příběhem Tess jemnými nitkami, kterých si všimne jen čtenář a zachovává si určitou úroveň. Nebudu tvrdit, že jsou tu nějaké extra herecké výkony nebo, že bych nevybrala herce líp, ale propána i tu knížku máme rádi kvůli příběhu a ne pro spisovatelský styl, který byl dost na hraně failu. Já tomu dávám šanci a zatím se mi to líbí natolik, abych to hodnotila kladně. Alespoň mám trochu nový příběh. Myslím, že přesná kopie knížky by mě nudila k smrti. :)

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
69 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
90 %
plakát
Lidé zítřka
21. ledna 2016
další názory k seriálu

Originalitu nehledejte

První díl byl divnej. Ale mě když už nějaký seriál zaujme, nespoléhám na první díl. S druhým, třetím se to trochu zlepšuje. Je to příjemnej seriál, nicméně v něm nenacházím moc nového - Kluk potká holku, holka má jinýho kluka. Společně bojují proti tajemnému nepříteli, schovávají se, utíkají. "Drama". Má to dobré momenty, ale očividný je důvod pro zrušení po první sérii - nuda schovaná za dobrými triky, napínavými scénami a přitažlivými herci.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Smrt přichází do Pemberley
10. května 2015
další názory k seriálu

Není to Austenová

Ačkoliv seriál považuji téměř za výsměch Austenovské dílu a zmíněná dáma se po odvysílání asi obracela v hrobě, shledala jsem několik prvků zajímavými natolik, abych ty dvě hodiny obětovala. Tak především mužští jsou takový sympaťáci (bravo Plukovníku!), pak mě zajímalo, jak to dopadne (detektivka, no) a nejlepší byla Lydia. Hysterická, teatrální a jako jediná naprosto odpovídající svému knižnímu charakteru. Proti tomu taková Elizabeth byla tou nejhorší ze všech Lízinek, které kdy kdo zpodobnil. Vypadá staře a na Elizabeth se prostě nehodí. Celkově ale udělalo dobrý dojem (když pominu knižní předlohu) a jsem ráda, že jsem tomu věnovala čas. Měli to ale udělat jako film.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
iZombie
23. dubna 2015
další názory k seriálu

Černá díra - naprosté pohlcení seriálem

Původně jsem k pilotu zabruslila skoro omylem, z nudy a nejspíš potřeby zkoušet něco nejistého. Jasně, tohoto seriálu je teď všude plno, takže se to asi dalo čekat. Co jsem ale nečekala bylo, že kromě prvního dílu zhltnu všechny odvysílané v jednu noc (a zaspím kvůli tmu do práce), že mě seriál takhle pohltí. To se mi stává jen výjímečně.
Nejvíc mě baví ty komiksové vložky, protože kromě toho, že jsou vážně parádně namalované, tak je to strašně originální působ přerušení seriálu - konec dvěma vteřinám černého okna!
A best off? Bradley James! Je sice k nepoznání, ale kam se hrabe sladkej Artuš. :)

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
12. července 2014
další názory k seriálu

To much?

Zamilovala jsem se do první série - některé díly a hlášky budou navěky legen-však to znáte. :) Seriál si své kouzlo uchovával i nadále, i když se obrátil trochu styl humoru a někdy bylo vidět takové umělé napínání a protahování. Nikdy jsem ale nepřestala zbožňovat Teda, vždycky jsem nesnášela Robin a nechápala Barneyho. Místy trochu přehnané zápletky, které ale nijak neubírali na celkovém dojmu ze seriálu.
Co mě ale navěky zklamalo byl poslední díl. Měla jsem z nějk pocit, že se chtějí zavděčit všem - za každdou cenu. A byl ten závěr ostatně malinko předvídatelným.
Závěrem mohu říci, že stálo za to se všemi sériemi prokousat a vydržet.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Nešika
12. července 2014
další názory k seriálu

Droga?

Není nad to si sednout, pustit si seriál a zasmát se. Vcítit se do postav a naštvat se na scénáristy, když jim ubližují. Awkward je chytře napsaný a s vemlouvavou atmosférou se hodně snadno vetře do seznamu sledovaných. Takže pokud na něj nemáte čas, nepouštějte si pilota.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Přátelé
12. července 2014
další názory k seriálu

Always on the top

Na tomhle seriálu jsem vyrůstala. Pouštím ho, když je mi nejhůř, milionkrát dokola a pořád se bavím. Navždy je mým stéblém když tonu. NNení jen vtipem, ale i poučením, srší jiskrou a postavy mají smysl.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %