Andvejka17

off
JménoAndrea
Věk34 let (Štír)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Andvejka17
plakát
Hra o trůny
21. května 2019
další názory k seriálu

GoT

Nebýt toho, že moji kamarádi víkend co víkend už několik let neřešili nic jiného než to, co přinesla poslední epizoda a předvídali, co by mohlo být v té další, k seriálu bych se asi sama od sebe nikdy nedostala. A to i přes to, že byl po celou dobu vysílání kolem něj takový "povyk".

Nebudu tu hodnotit sérii po sérii, stejně jako jiné seriály měl i tento své silné i slabší stránky. Nicméně co musím zmínit jsou lokace kde se natáčelo a kostýmy. Za mě velmi, velmi povedené. A musím zmínit i draky, jejich podoba se mi líbila.

Nejsem skalní fanynka, která by hltala každou sebemenší informaci o seriálu nebo si je cíleně vyhledávala, natož abych před každou novou sérií nutně musela vidět všechny předchozí. V průběhu sérií moje hodnocení kolísalo, až se zastavilo na 70%.

Doporučila bych seriál? Určitě, série jsou krátké, časově se ve většině dílů vejdete do hodiny, poslední série má díly lehce nad hodinu.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Ohnivý kuře
3. července 2018
další názory k seriálu

OK

Ohnivý kuře jsem měla ráda od začátku vysílání, i když postupem času mě seriál bavil míň a míň. Nevím, jestli to je mou nepozorností, chybou scénáristů nebo čím, ale párkrát jsem se "zapomněla" s nějakou dějovou linií a pak byla trochu mimo.

Bavily mě dialogy herců (hlavně ze začátku seriálu), herecké obsazení bylo super. Prostředí, ve kterém se seriál natáčel bylo útulné, bavily mě recepty (byť jsem žádný nevyzkoušela) a tak nějak všechno bylo (alespoň pro mě) na poměry českého seriálu v pořádku.

Nicméně mám i pár výtek:
- chybí mi ukončení dějových linek Leoše, Soni, její mámy a Arnošta s bráchou, Robiho a Marylin, Kohouta a Táni, Pavlíny a Radka (škoda, že seriál o 1 díl neprotáhli, tam to mohli sfouknout)
- nelíbila se mi dějová část s tím pošukem Jiřím (jako herce vybrali naprosto skvěle - nesympatický, slizský, fuj, ale mě to prostě do "milého" seriálu o jídle nějak nesedělo)

Pokud někdo takhle zpětně váháte jestli vidět nebo ne, tak za mě určitě ano. Je to taková oddechovka, která si myslím nikoho úplně neurazí a i kdybyste to úplně poctivě nesledovali, tak jako zvuková kulisa super. Navíc pokud máte rádi jídlo, tak na konci každého dílu na vás čeká jeden recept.

Z počátku jsem měla u seriálu 90% (ne-li i 100%), pak jsem snížila na konečných 70%.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Právem odsouzeni
19. října 2017
další názory k seriálu

Conviction

Škoda zrušení, mě by dlouhodobě tenhle seriál určitě bavil. Líbily se mi postavy i jejich charaktery a strašně mě štve že nevím, jak jejich příběhy skončí.

Pokud jsou natočeny ještě nějaké epizody a někdy v budoucnu se odvysílají, určitě mi neuniknou.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Vlčí mládě
12. října 2017
další názory k seriálu

Teen Wolf

Teen Wolf pro mě byla příjemná oddechovka, která mi společně s PLL během léta zkracovala čekání na další seriálovou sezónu.

Z počátku jsem seriálu nedávala moc velké naděje a šance, že bych ho dokoukala celý, nicméně tady jsem, po shlédnutí všech šesti sérií.

Bavily mě jednotlivé příběhy séeií, i když jsem k nim občas měla osobní výhrady, bavilo mě obsazení hlavních postav (i když mě už míň bavilo "odsunutí" Stilese a Dereka, i když chápu, že jejich představitelé se věnovali jiným projektům).

Co mě na seriálu až tak moc nebavilo (resp. bylo otravné a zdlouhavé) bylo delění sérií s půlročním odstupem. Nicméně teď po ukončení seriálu nikomu nic nebrání jej shlédnout najednou ;)

Za sebe ale můžu seriál doporučit, obzvláště pro ty, kteří mějí rádi seriály plné nadpřirozena u kterých se zároveň i nasmějí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Melissa a Joey
10. října 2017
další názory k seriálu

Melissa & Joey

Mám ráda seriály podobného typu - oddechovka, nad kterou nemusíte zrovna dvakrát přemýšlet a zasmějete se. U tohoto seriálu jsem jako bonus dostala naprosto skvělou chemii mezi Mel a Joem a zbytkem domu radní Burke (rozumějte Lennox a Ryder, který se seriálem vyloženě prohláškoval a properlil).

Faktem je, že když jsem seriál sledovala úplně poprvé v době, kdy začal běžet, vnímala jsem ho nějak jinak, protože když jsem jej začala nedávno sledovat znovu od začátku, přišla jsem na to, že si pamatuji některé věci jinak.

Pomyslnou třešínkou na dortu (minimálně pro mě byl) Christopher Rich (Brock Hart ze seriálu Reba) v roli Melissina otce. Jen jsem si pokaždé, když se objevil na scéně říkala, jestli má nebo nemá plastiku...

Takže pokud hledáte odpočinkový seriál, můžu jednoznačně doporučit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Prázdniny
26. srpna 2017
další názory k seriálu

Hodnocení po 1. sérii

Ač to dělám nerada, hodnotím seriál hned po první sérii (pochopte - ve zvyku mám hodnotit seriál až poté, co skončí/je ukončen předčasně).

Prázdniny jako takové by asi nebyly úplně nejhorší televizní počin, kdyby nebylo několika ale...

... Tomáš Matonoha - jako v Comebacku nebo Vinařích OK, ale tady nic moc
...představitelka Lily/ postava Lily mi byla hodně nesympatická
... poslední "dvojdíl" první série mi nějak moc neseděl.

Když to vezmu jako letní oddechovku, tak by to bylo i fajn a tak nějak vtipné, kdyby to po první sérii skončilo. Tím, že seriál bude pokračovat + výše zmíněné body, mi nezbývá nic jiného, než udělit pouhých 30% (a to jsem zvýšila, původně jsem měla v hodnocení jen 10%)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Hooten a Lady: Lovci pokladů
20. srpna 2017
další názory k seriálu

Škoda zrušení

K seriálu jsem se dostala úplnou náhodou - z vlastní vůle jsem si pustila televizi. A byla jsem příjemně překvapená, seriál mě opravdu bavil, brala jsem ho jako každotýdenní odpočinkovku a odreagovačku.

Líbilo se mi věčné "soupeření" mezi hlavními hrdiny, oblíbila jsem si i to, jak mi byla Alex mnohdy opravdu protivná. Co mi chybělo byla trocha víc "historie" z Hootenova života, ocenila bych, kdyby se jí věnovalo trochu víc prostoru, třeba na úkor aktuálního dění kolem Alex.

O to větší zklamání pro mě bylo jeho nedávné zrušení, osobně bych snesla mnohem víc epizod.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Hemlock Grove
27. července 2017
další názory k seriálu

Hemlock Grove

Seriál jsem začala sledovat hlavně ze zvědavosti - jak se mladší brácha Bill zhostí role upíra (narážka pro ty co neví - starší brácha Alexandr = Eric Northman z True Blood). A taky kvůli Famke Janssen (protože X-Meni žejo...). A myslím, že super!

Kdybych měla seriál zhodnotit jedním slovem, tak bych asi vybrala slovo divný. Jasně - co je divnýho na seriálu o upírech a vlkodlacích, když už tu byli True Blood, Vampire Diaries a určitě i další? Tady je nadpřirozených zrůd víc, dočkáte se tu nejedné sexuální scéne (a je úplně jedno, kdo s kým, kde a proč), holka hrabající se ve vnitřnostech,... Prostě divnej seriál, který mě opravdu bavil.

Původně jsem měla u seriálu stoprocentní hodnocení, ale po třetí sérii jsem jej musela snížit, protože jsem se občas přistihla jak si říkám, aby už daný díl skončil. Ale jsem ráda, že se alespoň někdo v tomto pochmurném a divném seriálu dočkal svého happy endingu :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Making History
18. července 2017
další názory k seriálu

Co napsat...

Po první epizodě jsem měla hodnocení na nějakých 60%, ale s každou další jsem postupně ubírala, až jsem skončila na 30%. Svůj díl na tom měla hlavně Leighton Meester, která mě lezla neskutečným způsobem na nervy ještě víc, než kdysi v Gossip Girl.

Vysokou kvalitou neoplývaly ani epizody jako takové, obzvláště poslední dvě byly z mého pohledu hodně přes čáru.

Viděla jsem, děkuji, víckrát ne.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
30 %
plakát
Time After Time
9. července 2017
další názory k seriálu

Time after time

Time after time - seriál, na který jsem se těšila od chvíle, kdy jsem pro něj hlasovala v tipovačce.

A jo, seriál se mi líbil. Pro mě osobně to byla taková ta oddechovka, kterou bych ráda sledovala v momentě, kdy by mi neběžely jiné seriály. Takže si myslím, že kdyby byl seriál vysílaný přes prázdniny, byl by na tom asi lépe a pokud by byl i tak zrušen, tak by byly odvysílané všechny epizody, které natočili.

A tak doufám, že se natočených epizod někdy dočkám, protože nemám ráda tyhle konce nekonce...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
1/3
123