avatar uživatele

crazy fan

off
Jméno
Věk30 let (Rak)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky crazy fan
plakát
Jessica Jones
28. srpna 2017
další názory k seriálu

Tak trochu jiná hrdinka

Ke sledování tohoto seriálu mě přivedla nuda během prázdnin a musím říct, že jsem za to ráda. Příběh je zpočátku trochu pomalejší, o to více ale později nabere spád. Nebudu spoilerovat, prostě se na to podívejte. :D

Co se týče hlavní hrdinky, tak Jess má do prototypu klasické superhrdinky opravdu hodně daleko, ale možná právě proto si mě získala. Nelze se divit, že po tom všem, co prožila, do sebe ráda obrátí láhev něčeho ostřejšího (napsat, že si dá skleničku, by byl výsměch). Dále si téměř nikoho nepřipouští k tělu a kdyby sarkasmus mohl zabíjet, měla by na svém kontě spoustu zářezů. Navíc obsazení Krysten Ritter do hlavní role byla dle mého excelentní volba.

Ostatní postavy jsem si také poměrně rychle oblíbila. I zde je kamarádka - Trish, která se snaží hlavní hrdince pomoci za každou cenu (nejen při boji, ale i v životě) a jako jedna z mála Jessice doopravdy věří, což je vzájemné. :) Dále tu je Luke Cage, se kterým má Jess poněkud zvláštní vztah. Inu, že jim to pak bouchne do obličeje, se dalo čekat, přesto jsem doufala v trochu šťastnější zakončení.

A někdo mi našeptává, že se mám zmínit i o Kilgraveovi. Jo, tak toho mám ráda asi jako Jessica. To, s jakou nonšalantností rozdával příkazy (ať už šlo o "darování" bundy či o vraždu), mi bylo nepříjemné. Kdyby svou špinavou práci udělal sám, asi bych to také brala jinak. Trochu se mi ho zželelo, když jsem se dozvěděla něco z jeho minulosti, avšak dlouho mi to nevydrželo. Nicméně výkon Davida Tennanta byl obdivuhodný.

Na závěr dodám, že se už těším na druhou sérii a doufám v udržení stejné úrovně, jakou nasadila série první. :)

Edit po druhé sérii:
Podobně jako v první sérii, i v této se děj rozvíjel pozvolněji. Nepřítel byl zpočátku nejasný (překvápko), ale s dalšími díly jsme se dozvěděli důležité fragmenty z minulosti Jessicy. A vlastně i z minulosti Trish. A náhle už nepřítel nebyl tak neznámý.

Na místo hlavního záporáka dosedla Alisa a ačkoli rozhodně nebyla neviňátko, je to ten typ padoucha, kterého asi nebudete nenávidět. Cenu matka roku by sice nezískala, ale třeba Dorothy by s jistotou zadupala do země. (Obrazně i doslova.)

Co se týče dalších nových postav, jednoznačně jsem si oblíbila Oscara. Jednak protože je sympaťák, ale hlavně proto, že díky němu možná poznáme i jinou Jessicu. (Napsala bych šťastnou, ale to se mi k ní opravdu nehodí.) S Karlem jsem to měla jak na houpačce. Když už mi svitla naděje, že by si uvědomil následky svých experimentů, bum a jsme tam, kde jsme byli. Pryce Cheng byl otravný a Ingrid jsem věřila asi tolik, jako bych věřila kočce, že nesežere myš.

A teď k hlavním postavám. Jak už jsem psala výše, dozvěděli jsme se další střípky z minulosti Jess, díky kterým je taková, jaká je. Ano, pořád je horká hlava, která svůj žal zapíjí litry chlastu, ale i přesto ji to všechno úplně nezlomilo. Popravdě jsem čekala, že bude muset rozhodnout o osudu hlavního záporáka, a to bude ta pověstná poslední kapka. Nakonec to dopadlo jinak. Ne dobře, ale jinak.

A pak tu máme Trish. O jejích problémech z minulosti jsme něco věděli, ale překvapila mě jejich hloubka. Jeden z WTF momentů pro mě byl, když jsem zjistila, jak moc si přeje být lepší a co všechno je pro to schopná udělat. Ohrozit vlastní život? Budiž. Rozkol s Jess? To jsem vážně nečekala. A její cosi (Vztahem bych to nenazvala.) s Malcolmem? Do budoucna v tom potenciál nevidím, vzhledem k tomu, jak si oba polepšili. Bod pro Malcolma - sice mám Jess ráda, ale v některých ohledech k němu mohla být mírnější. (Ale na dlouhodobou spolupráci s Hogarthovou to také nevidím, takže kdoví ...)

Už to raději utnu. Stejně to nikdo celé číst nebude, protože je to dlouhé a navíc si potřebuji nechat něco v záloze na případné další série. :D Vzhledem k tomu, že možnost 95 % tu není a 90 % je málo, dávám druhé sérii 100 %.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Malá Velká Británie v USA
22. února 2016
další názory k seriálu

Podle computeru ne! Podle mě jo :)

Tak pánové se nám přesunuli do USA a podle mě to vůbec není špatný nápad. Žerty na účet Amíků? To můžu. Samozřejmě i tady platí, že se jedná o oddychovku, u které se nemusí přemýšlet. Proto má tento seriál taky málokdo rád. Nicméně díky mému pokleslému druhu humoru se řadím mezi jeho příznivce.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Dívka odjinud
11. listopadu 2015
další názory k seriálu

Sukuba je pro mě jen jedna.

Jsem ráda, že se v přemíře seriálů s tématikou upírů a vlkodlaků našel seriál, jehož hlavní hrdinka nespadá ani do jedné kategorie.

Zalíbil se mi nápad, že zpočátku Bo vůbec netuší, co je zač a postupně je, společně s ní, divák zasvěcen do tajů fae kolonie. Během první série jsme se tak dozvěděli, že Bo je sukuba, která se živí sexuální energií, fae kolonie se dělí na světlé a temné a každý fae si musí vybrat stranu (Musí?). Hned od začátku první série jsem si velmi oblíbila Kenzi, která se stala nejlepší kamarádkou Bo. Bez jejích hlášek by byl seriál velmi ochuzen. :) No a samozřejmě ani v tomhle seriálu nesmí chybět milostný trojúhelník. V tomhle ohledu jsem spíše fandila Dysonovi.

Následovala druhá série, která nám dala tušit, že Bo nebude úplně obyčejnou fae (No jistě, vždyť je to hlavní hrdinka, ty trubko!). Vše směřovalo k boji s Garudou, díky němuž jsem si oblíbila Vexe.

Následovala třetí série, která pro mě celý seriál osvěžila. Rozhodně to bylo tím, že do seriálu přibyla postava Tamsin, která se záhy stala mou nejoblíbenější. Ona je opravdu badass a myslím si, že v tomhle jí nemůže konkurovat ani Bo. Každopádně díky ní jsme odhalili další střípky ze života Bo. Závěr série zajímavý, protože poprvé byl jedním z nepřátel obyčejný člověk.

Jak byly první tři série poměrně předvídatelné, tak čtvrtá se tomuto konceptu docela vyhnula. Líbilo se mi, jak se tvůrci popasovali s dočasným zmizením Bo i jejím návratem. Následovalo otravné období Una Mens a Rainera, který, jak se záhy ukázalo, nebyl největší problém party. Ale konečně se začal hlásit o slovo otec Bo, což byl ten pravý problém. V této situaci se navíc z milostného trojúhelníku stal čtyřúhelník. :) Na závěr série jsem zůstala koukat s otevřenou pusou, protože jsem nevěřila, že bychom přišli o jednu z hlavních postav.

Pátá série pro mě byla díky absenci jedné z hlavních postav trochu horší. Ale potěšilo mě zařazení starořecké mytologie do děje. V této sérii jsme se dozvěděli vše o minulosti Bo, poznali jsme jejího otce a vše směřovalo ke konci celého seriálu. Líbilo se mi, že Bo celý seriál sváděla svůj vnitřní boj mezi dobrem a zlem a v poslední epizodě tento boj vygradoval. Ale jelikož to byla poslední epizoda celého seriálu, tak jsem čekala alespoň dvouhodinové finále. A popravdě smrt další hlavní postavy mě vyloženě naštvala!

Celkově je ale seriál hodně povedený, protože srší napětím, akcí a hlavně humorem. Ty humorné epizody jsou mé nejoblíbenější (hlavně proto, že z drsných hrdinů se mohou stát malá děcka). :) S klidným svědomím tak mohu prohlásit, že mi Lost Girl bude chybět.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Malá Velká Británie
19. ledna 2015
další názory k seriálu

Příjemná oddychovka

Tenhle seriál opravdu není pro každého. Mně ale naprosto vyhovuje, jelikož miluji humor, který vychází z naprosto absurdních situací, které se mohou opakovat donekonečna. Navíc schopnosti dvou herců, kteří dokáží zahrát spoustu různých exotů, jsou obdivuhodné.
Shrnu to tím, že Malou velkou Británii buď milujete nebo nenávidíte.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Skladiště 13
17. ledna 2015
další názory k seriálu

Šťastná třináctka

Už po první epizodě jsem věděla, že se Skladištěm vydržím až do konce. Svět, ve kterém artefakty propůjčují svým vlastníkům zvláštní schopnosti, by přeci byl zajímavý.
Jednotlivé zápletky jsou dobře vymyšleny, artefakty krásně propracovány a jejich propojení s reálnými skutečnostmi či postavami - výborný nápad.
Samozřejmostí jsou i skvělé hlavní postavy. Mou nejoblíbenější je jednoznačně Claudia. Podle mě neexistuje nikdo, kdo by si ji neoblíbil. Samozřejmě mám ráda i Peta, jelikož je to takové věčné dítě a Myka na něj musí dávat pozor. A nebylo by to Skladiště 13 bez roztomilého mrzouta Artieho.
Tenhle seriál je zábavný, ale dokáže i rozesmutnit. Nejdůležitější je pro mě ale ukončení tohoto seriálu. Podle mě bylo načasování ukončení správné, jelikož byl seriál na vrcholu (alespoň pro mě). A ačkoli mě opravdu mrzí, že už nepoznám nové artefakty, tak jsem ráda, že se Skladiště 13 rozloučilo s grácií. A co si budeme povídat, poslední epizoda byla naprosto vydařená. Takže zbývá zamáčknout slzu a začít od první epizody :)

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně
17. ledna 2015
další názory k seriálu

Dynamic duo

Detektivní seriály mám ráda všeobecně, takže když jsem narazila na tenhle seriál, bylo jasné, že na něj začnu koukat. A udělala jsem dobře. Líbí se mi, že hlavní hrdinky jsou jako oheň a voda. Jane je klasická akční policajtka a Maura precizně uvažující doktorka. Ve spojení s dobrým policejním týmem, praštěnou matkou Jane a zajímavými případy vznikl skvělý seriál :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
American Horror Story
17. ledna 2015
další názory k seriálu

Výborný seriál

Na AHS se mi líbí, že u každé řady se mohu bát něčeho jiného :D Nejděsivější mi přišla série Asylum, ale nejvíce se mi líbila série Coven, jelikož mi téma čarodějnictví přijde zajímavé. Série Murder House to celé odstartovala, čímž podle mě tvůrci nalákali spoustu diváků. Freak Show jsem zatím neviděla, protože čekám na dabing. Tak doufám, že mě nezklame.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Taková moderní rodinka
17. ledna 2015
další názory k seriálu

Jedna velká Philomenina.

Já tenhle seriál prostě miluju. V každé epizodě se některá postava dostane do pořádně trapné situace, někdo vtipně setře někoho jiného a veškeré problémy, které se rozvinou v průběhu epizody, se na jejím konci vyřeší a vše dopadne dobře. Většinou mám záchvaty smíchu u každé epizody (za což může hlavně Phil nebo Alex, když setře Haley). Navíc každá postava má své kouzlo, kterým si vás získá. Doufám, že v nasazeném tempu bude Modern family pokračovat ještě hodně řad :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %