avatar uživatele

Adelle R.

off
JménoAdéla
Věk23 let (Rak)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Adelle R.
plakát
Zootropolis+
12. listopadu 2022
další názory k seriálu

Co se dělo na pozadí filmu

Tohle je tak správně praštěné. Zootopia+ přináší několik příběhů postav, které se mihnou ve filmu, a představuje, co se s nimi dělo, než došlo k jiné scéně, kde se vyskytly - tenhle koncept miluju a tady to bylo podáno naprosto výborně. S každou další epizodou jsem se bavila víc a víc. A ty narážky? Kardashianky, Kmotr, talentová show - všechno boží. A cením si toho, že neklesla nejen kvalita humoru a děje, ale ani animace, na kterou se většinou v takovýchto kraťasech příliš nedbá.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Hra o trůny: Rod draka
29. října 2022
další názory k seriálu

To draci z nás dělali krále

Nanejvýš důstojný prequel ke Hře o trůny. Tu správnou atmosféru jde cítit už od první minuty a jede to ve starých kolejích; intrikaření, scény odehrávající se pouze dialogy nebo výrazy, schopnost vyprodukovat sakra silnou scénu jen hudbou, a k tomu teda větší počet draků. Dechberoucí, napínavé, pořád je to staré dobré Gotko. Jediné, co mi tu fakt vadilo, byly ty časové skoky - chápu, že je to brané spíš jako kronika a že už tak se tu leccos oproti knižní předloze mění, přesto jsou mezi každou epizodou různě dlouhé skoky bez vysvětlení, divák si musí domyslet, co se odehrálo v mezičase, které postavy se stihly usmířit nebo rozhádat, co všechno se stalo atd. Největší problém pak představoval skok v prostředku seriálu, kde to skočilo o 10 let - po tom, čím skončí pátá epizoda, je to setsakra dlouhá doba bez vysvětlování. I přesto jsem si návrat do Západozemí užila na maximum.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Dickinson
25. října 2022
další názory k seriálu

Poezie největší americké básnířky v netradičním hávu

1. SÉRIE
Dickinson byla láska hned po první epizodě. Poezii Emily Dickinson mám moc ráda, takže jsem byla na seriálovou adaptaci jejího života velmi zvědavá - a ačkoli většinou nebývám příznivce moderních zpracování, sem mi to neskutečně sedlo. Bavila mě každá epizoda, kreativita tvůrců se nezapře - už jen to, jak je do každého dílu zakomponována jedna z autorčiných básní a jak se od nich odvíjí příběh! Geniální koncept. Komedie se střídá s dramatem a za mě to je jeden z letošních nejlepších seriálových objevů.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
She-Hulk: Neuvěřitelná právnička
23. října 2022
další názory k seriálu

Co od She-Hulk vlastně chceme?

Podle všech těch kritik jsem čekala mnohem větší hrůzu. Ale ano, je to jednoznačně nejslabší počin, co Marvel za poslední dobu vyprodukoval. A přitom by to mohlo být super - Jennifer otevírá tolik témat, o kterých by se mělo mluvit, jen... se to tu podává strašně nešikovně. Nejvíc to kazí fakt, že tvůrci podle všeho nevěděli, co od She-Hulk vlastně chtějí - další seriál s osvětou, superhrdinský akčňák, právničinu, nebo komedii? Protože dohromady to v tomto podání zrovna nefunguje. Chybí ucelená dějová linka, ta se míhá spíš jen tak na pozadí, takže jak dochází k velkolepému vyvrcholení, velkolepé to není ani omylem. Poslední epizoda působila neskutečně zmatečně a chaos, který se hlavní postava „snažila" zachránit, byl akorát znásoben. Podobně mi vůbec nesedlo mluvení do kamery k divákům, v mnoha scénách to prostě nepůsobilo přirozeně, všechno bylo jaksi na sílu. Potenciál to má, jenže nevyužitý. A o opravdu mizerné kvalitě CGI snad ani není třeba mluvit... Neoznačila bych to za propadák, koukatelné to bylo, jen v porovnání s ostatními Marvelovkami to je prostě průměr.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Baymax!
2. září 2022
další názory k seriálu

Na škále od jedné do deseti...

Wow. Na to, že to je kraťas, by si z toho Disney mělo sakra vzít poučení i do svých větších trháků. Big Hero 6 mám ráda, takže tohle byla nutnost, ale rozhodně jsem nečekala, s čím se Disney vytasí. Baymax na své cestě pomáhat ostatním řeší prakticky úplně cokoli - od psychického bloku přes alergie po kočičí problémy. Největším překvapením rozhodně epizoda, kde se řešila první menstruace a vše kolem ní, bez ladu a skladu, jak to je, konečně, díky!

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Já jsem Groot
10. srpna 2022
další názory k seriálu

Roztomilost sama

Kdo si toho malého Groota ve dvojce Strážců nezamiloval? Tohle bylo tak správně praštěné, že jsem se chechtala nahlas u každé epizody - několikrát. Klidně bych jich brala víc. Když už máme i filmy s těmi žlutými pidižvíky, jimž nerozumíme ani slovo, proč ne i tohle. U postavy zjevivší se na konci mě jen trochu zamrzela odfláknutá grafika, ale jinak snad není co vytknout, je to vtipné, je to roztomilé, je to prostě Groot.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Ms. Marvel
27. července 2022
další názory k seriálu

Teenagerovský Marvel

Marvel vyprodukoval fajn teen seriál. Logicky to tak je poněkud jiné než ostatní seriály, ale dá se na to rychle zvyknout a v těchto měřítkách to funguje docela dobře. Jednoznačné plus tu je za Kamalino okolí - z MCU už sice známe pubertální hrdiny, ale u nikoho není rodina, která by ho tak nějak „zaměstnávala" víc než jeho superhrdinské povinnosti; Kamalini rodiče tu mají velkou roli a to bylo skvělé.

Co je však zpočátku svěží, posléze začne být trochu otravné. Z teen seriálů vyrůstám, takže že mě občas Kamala štvala nebo že jsem měla chuť na nějakým náznakem pubertálního dramatu protočit oči, jako kdovíjaké minus neberu, cílovce se to, věřím, bude zamlouvat. Nicméně tomu chybí jakási ucelenost - respektive by tomu prospěl mnohem větší prostor. Skrz Kamalu nám totiž tvůrci prezentují úplně nový svět, jaký v MCU ještě nebyl, ale pár epizod k tomu prostě nestačí a taky to tak dopadlo. Postavy se strašně rychle střídají, hlavní dějová linka v podstatě rotuje, jak rychle se to všechno děje, a než se vůbec stihne něco pořádného stát, bum, je to ukončené a následuje další akční sekvence. Záporák tedy prakticky neexistuje - likvidace se tam zjevuje zčistajasna, kdy je jí třeba, a stejně mi to přišlo jaksi divné, podobně i co se týče džinů. Fajn za mě byla vsuvka s historií Indie a Pákistánu, to bylo zajímavé a epizoda, která se tím zabývala, mě bezesporu bavila nejvíc.

U Kamaly mě trochu mrzí, že ačkoli začala jako hardcore fanoušek superhrdinů, víc než v první epizodě se to nerozpitvávalo, v tomto se to trochu vzdálilo od toho, jak znám Kamalu z her. Nicméně celkově to je fajn počin, co by se od Marvelu dal čekat, jenom s trochu posunutou psychologií postav vzhledem k tomu, že to jsou všichni středoškoláci (a to doopravdy, což je taky plus). Moc si neumím představit, jak chtějí Kamalu napojit na MCU, ale aspoň mám být na co zvědavá. Zklamání to není, ale svoje mouchy to má.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Olafovy pohádky
4. července 2022
další názory k seriálu

Bylo nebylo... umřeli

Koho by napadlo, že divácky nejoblíbenější scénou z Frozen 2 bude Olafova rekapitulace jedničky... a že Disney vyslyší prosby a nechá Olafa takhle převyprávět i další Disneyovky. Bylo mi jasné, že to bude pěkná blbinka, a ve výsledku jsem se dočkala přesně toho, co jsem čekala - Olaf to bere hopem, ironicky komentuje nejhlavnější pasáže, snaží se do toho „kreativně" zapojit Svena a své sněžné přátele a jsou to prostě dvouminutovky na odreagování. Některé příběhy lepší než jiné, někde to šlo až moc rychle, nejlepší je za mě jednoznačně Lví král.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Vlajka smrti
3. července 2022
další názory k seriálu

Piráti, jak se patří?

Z prvních epizod jsem byla poněkud rozpačitá - všude jsem slýchávala nadšené ohlasy, ale já tomu pořád ne a ne přijít na chuť. Šťávu to dostalo až v druhé půlce série, kdy to konečně začínala být pořádná komedie; sebranka lidí, co se snaží být piráty po boku toho nejproslulejšího, zatímco se nám tu bez skrupulí vyvíjí queer linky? Je znát, z čeho si seriál dělá srandu, je vidět, na co chtěl cílit, a tak to bylo fajn. Parádní oddechová záležitost. A po tom konci se moc těším na další sérii.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Arcane
24. května 2022
další názory k seriálu

I am the monster you created

Čím to, že mám teď štěstí na „neukončené" série? Konec skvělý cliffhanger, ale přesto mi tam do toho něco chybělo.
To však nic nemění na tom, že je Arcane nevídaná jízda. U prvních dvou epizod jsem se na to dívala spíš s tím, že to je ok, dá se na to dívat, ale třetí mě doslova sejmula (bez přehánění jsem ji rozdýchávala tak dva dny), a od té doby to jelo. Arcane totiž funguje na vynikajícím principu - nemůžete nic čekat. S postavami se nejedná jako v rukavičkách, děj nepostupuje dle očekávání. Když jsem si říkala, že je jasné, kudy to povede, stejně to udělali jinak. Za to největší plus, protože tohle, ta absolutní nepředvídatelnost, mi poslední dobou u seriálů i filmů fakt chybí. Bavilo mě střídání akčních scén (které teda stojí za to) a rádoby „poklidných" sekvencí, kdy spolu pár postav jenom vede dialog, v němž se toho však odehraje tolik. No a animace? Pastva pro oči. Stejně tak skvělý soundtrack. Strhlo mě to jako už dlouho nic.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
1/4
1234