avatar uživatele

iwi_kiwi

off
JménoIveta
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky iwi_kiwi
plakát
Příběh služebnice
27. června 2018
další názory k seriálu

The Handmaid´s Tale

Další ze seriálů, u kterých jsem nevěřila, že dojdu ke 2. dílu, natož, ke 2. řadě.

Za deštivých podzimních večerů je tohle ale 100% záruka, že budete mít chuť brečet, budete mít husí kůži, zírat s otevřenou pusou a jestli nevíte, co je depka, tak to poznáte.

Nemyslím si, že je někdo, kdo by se a to dokázal dívat, aniž by si, alespoň na moment nepředstavil, že by se to mohlo stát. A když si to a zlomek vteřiny představíte, a pokusíte se vcítit do role hlavní hrdinky (a dalších), bude vám ouzko. Několikrát jsem si pobrečela, chtěla jsem křičet, že tohle se přece (ani v seriálu!!!) dít nemůže. Celé to téma je děsivě fascinující.

Chápu snahu postav "zachránit" svou zemi, ale za jakou cenu? Zejména pro matky bude seriál hodně emočně náročný.

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Salvation
24. června 2018
další názory k seriálu

Salvation

Celé je to takové okoukané, 100x zopakované téma. Armageddon, díl Fail Safe ze Stargate, pořád to samé: velká náhoda, asteroid, málo času a hodně politiky...
Postavy jsem si nijak extra neoblíbila.

Musím říct, že trochu zklamání, dokoukala jsem první řadu a uvidím, jestli se vůbec pustím do další.

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
50 %
plakát
Proč? 13x proto
5. května 2017
další názory k seriálu

Pocity...

Abych byla upřímná, moc jsem od tohoto nečekala. Seriály z prostředí středních škol nejsou úplně můj oblíbený žánr, ale dala jsem tomu šanci, protože je to drama. Herce jsem neznala a zcela upřímně říkám, že někde u 4. dílu jsem to chtěla vypnout a nedokoukat. Pak jsem se přinutila a dokoukala to. Poslední 4 díly jsem viděla v noci z neděle na pondělí a do práce jsem šla jako zombie, ze zjevných důvodů. A nešlo jen o absenci spánku...

Nevím, jestli se mi to jen zdá, nebo to tak zveličují filmy a seriály, ale většina amerických středních škol vypadá jako 10. kruh pekla. Měla jsem pocit, že Hannah je tak trochu hysterka a nebo, jak říkají, drama queen, že si všechno moc bere a vztahuje na sebe. I věci, které se jí moc netýkají. Pravda ale je, že když se přidají rodinné problémy, nebo starosti s penězi a tak dál (nechci spoilovat), tak to s člověkem zamává. A někdo to neustojí.

U posledních dílů jsem seděla jak přikovaná. Dlouho jsme ani nevěděli, jakým způsobem si Hannah vzala život a když na tu scénu došlo, tak jsem brečela a chtělo se mi křičet, aby to nedělala a taky jsem málem zvracela. Chudáci rodiče. Tahle scéna, nebo spíš celý ten díl, kdy Clay popisuje, co se stalo a zároveň běžely ty scény... Ještě teď z toho mám husí kůži.

Z hlediska prevence sebevražd mladých lidí by to měli mladý lidi vidět, ale za předpokladu, že si z toho vezmou to správné. Poučení, že sebevražda není řešení, byť se člověku jeho situace zdá jakkoliv bezvýchodná a zoufalá. A hlavně, že je strašně důležité víc koukat kolem sebe, vnímat a poslouchat lidi a hlavně si vzájemně neubližovat...

Každopádně musím říct, že jsem po dokoukání byla pořádně "rozebraná". Říkala jsem si, jak se asi některý lidi cítí, jak musí být pro někoho těžký ráno vstát z postele a žít dál svůj život. Když přijde den blbec, kterým vyeskalují všechny předchozí průšvihy a nezdary a člověku to někde v hlavě prostě řekne dost a ten poslední, na kterého spoléháte, nepomůže...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Bylo, nebylo
18. června 2016
další názory k seriálu

Překvapení

Hodně let jsem Once Upon A Time nevěřila. Říkala jsem si "jen další tuctovej seriál do počtu, pohádka, proč to lidi tak baví?"

Ale z nudy jsem koukla na pilot a už jsem se vezla.

Teď mě čeká 5. řada a rozhodně se mi to líbí!

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Chasing Life
18. prosince 2015
další názory k seriálu

Chasing Life

Ne, že bych se zrovna vyžívala ve sledování seriálů s podobnu tématikou, ale dala jsem tomu šanci... a už jsem to musela dokoukat.

Hlavní hrdinku April jsem si oblíbila, i když se mi vcelku líbila celá ta jejich "ženská domácnost". :)

Nebudu zapírat, sem tam jsem i uronila slzu a ano, přinutilo mě to i trochu přemýšlet o životě, plánech a prioritách...

Celý ten příběh mi přišel dost realistický, dneska bych i věřila, že právě tohle někoho potkalo (ale ne, že bych to snad někomu přála).

Mrzí mě, že další řada nebude, ale určitě se k seriálu ještě vrátím...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Quantico
18. prosince 2015
další názory k seriálu

Quantico

Quantico mě zaujalo hned po 1. epizodě a rozhodně to bylo i milé překvapení.

Těch seriálů z prostředí FBI je mraky, ale jsou si všechny až příliš podobné a nemají čím zaujmout, ale Quantico nabízí tak trochu jiný pohled na věc. Včera jsem viděla zatím poslední díl a rozhodně budu netrpělivě očekávat pokračování.

Zápletka je zajímavá a stejně tak postavy. Pořád nevím, komu se dá věřit a komu ne. Kdo že je ten padouch a kdo oběť. Abych tak citovala jednu z postav "Jsi agent FBI, už nikdy nikomu nebudeš věřit."

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Doteky osudu
7. června 2015
další názory k seriálu

Moje nová závislost

Tenhle seriál se mi prostě dostal pod kůži.

Líbilo se mi, jak na začátku každé epizody bylo vše náhodné a na konci do sebe zapadlo jako puzzle. Dokonale. Každá drobnost, postava, místo, číslo...

Chvílemi bych i věřila, že tak to na Světě opravdu funguje. Že je všechno propojené se vším a jedna drobnost, kterou dnes uděláte, může ovlivnit životy mnoha lidí.

Zaspíte a nestihnete vlak, ten ale vykolejí a lidé zemřou. Vy žijete. Náhoda, nebo osud? Kdo ví...

A rozhodně věřím tomu, že lidé, jako je Jake, vidí Svět trochu jinak, po svém.

Jediné, co mě občas rozčilovalo byla výbušnost Martina Bohma.

První řada se mi asi líbila více, než ta druhá, ta byla na můj vkus zbytečně překombinovaná, celá ta konspirace s Aster Corps byla trochu přehnaná, ale jinak dobrý.

Trochu mi ve 2. řadě chyběla postava Cley Hopkinsvé, tu jsem měla ráda.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Ztracená archa
7. června 2015
další názory k seriálu

Dig

Nechala jsem se "namlsat" upoutávkou, ale seriálem se prokousávám jen pomalu.

Nejsem zrovna typ, který by se nějak moc zajímal o nábožentví atd., takže některé části mi prostě nedávají tolik smysl, nebo to správně nepochopím.
První díly se na můj vkus trochu moc vlekly a měla jsem problém udržet pozornost, ale myslím, že tomu přicházím na chuť a rozhodně to hodlám dokoukat.

Snad to nebude příliš překombinované, jak se to u některých seriálů stává...

Zatím 60%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
12 opic
7. června 2015
další názory k seriálu

12 Monkeys

Jelikož jsem původní film s Brucem Willisem viděla opravdu hodně dávno, musela jsem si trochu připomenout, o co vlastně jde. A k mému překvapení je seriál o dost jiný, než původní film a to mi vyhovuje.

12 Monkeys mě opravdu chytilo a první řadu shlédla velmi rychle a moc se těším na pokračování.
Sice jsem se občas ztrácela v tom cestování časem, ale jinak se mi to líbí.

Zatím za mě 80%, uvidím po shlédnutí 2. série...

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Forever
15. března 2015
další názory k seriálu

Forever

Forever jsem si oblíbila. A velmi rychle. Nemůžu si pomoct, ale tak trochu vidím v postavě Henryho Morgana podobnost s Helen Magnus (Sanctuary). Všimli jste si stejných iniciál H. M.? No nic. Vůbec jsem pozorovala hodně podobností s jinými seriály, ale k tomu dojdu později.

Henry je nesmrtelný anglický gentleman, který díky svému "daru", nebo spíš prokletí, žije už přibližně 230 let. A je tak trochu posedlý touhou zjistit, jak je možné zemřít. Ačkoliv mám pocit, že se vstupem Jo Martinezové do jeho života ho ta touha umřít trochu přešla. :D

Nicméně, na seriál jsem se podívala ráda a jsem zvědavá na poslední tři díly. Kdyby jej prodloužili, nezlobila bych se.

Možná je to jen další kriminálka do počtu, což mi připomíná, že v postavě Jo Martinezové vidím strašně moc Saru Sidle z CSI (Jorja s Alanou jsou si tak trochu podobné, a určitá gesta, nebo výrazy mají hodně podobné, ale to sem tak úplně nepatří).

Jednotlivé případy, které vyšetřují možná nejsou nijak extrémně originální, nebo šokující, ale stačí to na to, abych se vždycky dokoukala do konce a těšila se na další díl.

To, že díly prokládají Henryho vzpomínkami mi vůbec nevadí. Milá je postava Abrahama a Lucas prostě baví (to je geek se vším všudy :D ).
Jsem zvědavá, čeho se ještě dočkáme od Adama...

Celkově dávám 80%, na srovnání se Sherlockem a podobně nehledím...

73 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
80 %