A.R.G.U.S.

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele A.R.G.U.S.
plakát
Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector
11. ledna 2020
další názory k seriálu

Když si tvůrci z předlohy vezmou jen minimum, tak to špatně dopadne

Knižní série Lincoln Rhyme, kterou napsal Jeffrey Deaver je výborné počtení. Proto jsem se těšil na to, jak první série zadaptuje první knihu.

Už trailer mi napověděl, že to bude velice volná adaptace. Ale nakonec to bylo ještě mnohem horší.

Celý pilot jsem byl zoufalý a naštvaný, když jsem viděl, jak se tvůrci od předlohy odklání čím dál více.

Udělali z toho obyčejnou kriminálku, která není ničím speciální. Postavy z knihy jsem zde vůbec nepoznával. Sledovat další díly už nemám odvahu a ani chuť. Tohle nejde napravit.

Pokud jste fanoušky knih, doporučuji vám, abyste si tento seriál nikdy nepouštěli.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
10 %
plakát
Kdybychom se nepotkali
8. července 2019
další názory k seriálu

Láska napříč vesmíry

Na tento seriál jsem narazil jen díky tomu, že ho tu někdo chtěl založit.

Synopse mě hned zaujala. Muž přijde o svoji rodinu a místo klasického klišé, aby cestoval do minulosti a pokusil se je zachránit, tak se je pokouší zachránit v různých paralelních vesmírech. Pokouší se cestovat do různých dob a je přímo posedlý touhou, aby k té situaci znovu nedošlo.

Jeho vztah s manželkou zde prozkoumáme velmi důkladně. On sám zjišťuje, jak ho některé jeho volby, které se zdály být málo významné hodně ovlivnily a někdy mu úplně změnily život.

Jedná se o dost originálně pojatý seriál a je velká škoda, že je minimálně u nás téměř neznámý.

Jeho shlédnutí mohu jen doporučit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Nosferatu
11. června 2019
další názory k seriálu

Ukázka toho, jak se nemá natočit seriál podle knihy

Na tento seriál jsem se začal těšit od chvíle, kdy jsem zjistil, že předlohu napsal Joe Hill, jehož komiksovou sérii Zámek a Klíč zbožňuji a čekám na jeho seriálovou adaptaci.

Joe je také syn Stephena Kinga a je vidět, že po otci zdědil spisovatelské vlohy.

Byla přede mnou těžká volba, počkat si na seriál a teprve pak si přečíst předlohu nebo to udělat opačně?

Rozhodl jsem se a přečetl jsem si knihu (u nás vyšla pod názvem Vánoční říše), ta se mi moc líbila, tak jsem se na seriál začal těšit mnohem víc. I trailer vypadal, že se budou držet předlohy. Jediné, co mě znepokojovalo byla skutečnost, že seriál dostal deset epizod. Což mi připadalo přehnaně moc. V knize se toho sice stane hodně, ale má rychlé tempo. Takže jsem se obával, s jakou výplní přijdou.

Nikdy bych si nemyslel, že výsledné dílo dopadne tak špatně. Seriál adaptuje pouze první třetinu knihy, ale inspiruje se dějem ze zbytku knihy. Takže i kdyby byla další série, tak je to tak zkažený, že už to nemá nic moc nabídnout. Seriál byl udělaný pro normální diváky, takový dost zjednodušený. Což jako někdy není na škodu, taková Umbrella Academy má docela dost odchylek oproti předloze, ale dokázali z toho vytvořit seriál, který baví ať znají předlohu nebo ne.

Dost scén z knihy úplně přetvořili nebo vynechali. A i mě štvala zbytečná snaha tvůrců, aby to v seriálu bylo všechno propojené.

Byl jsem překvapený, že sám autor knihy se vyjádřil, že se seriálem je spokojený.

Dobré je, že u dost postav jde poznat, koho z knihy mají představovat, ale na druhou stranu se chovají jinak, a hlavně jsou dány do scén, které k nim nepasují. Což je podle mého názoru ještě horší, než kdyby seriál byl úplně jiný než kniha.

Jedná se o naprosto nevyužitý potenciál předlohy. Nejvíc mě štve, že tam jsou dobrý momenty přesně jako z knihy, ale hned je přebijí scény, které jsou jako z jiného seriálu.

Nejvíc mě potěšil odkaz na Zámek a Klíč. Musím doufat, že chystaná seriálová adaptace nebude tak zmršená, jako toto dílo.

Kdybych se nejprve podíval na seriál a pak začal číst, tak hned vím, že je něco špatně, protože jak končí první série, tak tím začíná kniha.

Takže mé doporučení, přečtěte si radši knihu. A pokud Vás bude bavit, můžete si od Hilla další knihy, zatím všechno, co jsem četl mohu jen doporučit.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
30 %
plakát
Kazatel
18. dubna 2019
další názory k seriálu

Když se seriál jen inspiruje komiksem...

Než jsem se dostal k komiksové předloze, viděl jsem několik dílů seriálu. Bavil mě zde Joseph Gilgun, kterého jsem měl rád v Misfits, kde dovedl dostatečně zastoupit Nathan. I když Nathan byl jen jeden...

Z seriálu jsem měl lehce nadprůměrný pocit. Byl sledovatelný, ale nic extra to nebylo. Nějaké momenty se ale dost podařili.

Poté se ke mě dostal první díl komiksu a já si uvědomil, jak je seriál mimo. Zdejší kazatel je zde až záporná postava. Tulip, kterou hraje jeho reálná manželka, která sem byla dosazena zde působí velice nepříjemně. To že má jinou barvu kůže by byl nejmenší problém, kdyby se aspoň chovala normálně.

Komiks je mnohem drsnější a vulgárnější. Nechápu, že se v seriálech mohou masakrovat zombie, ale nadávat se zde nemůže. Tím narážím na The Walking Dead, kde byl chudák Negan velice cenzurovaný. Rozhodně doporučuji komiks, zde jeho hlášky jsou dokonalé. V zdejším seriálu žádné zombie nejsou, uvedl jsme to pouze jako příklad...

Po přečtení prvního dílu mi bylo jasné, co se stane ve finále seriálu. Bohužel jsem měl pravdu a celkové finále dělá celou první sérii vesměs zbytečnou. Jediné co se mi líbilo byli ti dva andělé. Ačkoliv šlo o změnu oproti komiksu, tak je to jedna z mála věcí, které mi zůstali v paměti.

Zkusil jsem i druhou sérii, ta vypadala nadějně, ale šlo jen o první dva díly. Poté se to vrátilo do nudných kolejí. Sice jsem četl, že seriál je super, ale věřím, že tito lidé nemají přečtený komiks a proto to nevidí tak jako já... Což je pochopitelné, nevím jak bych na tom byl já, kdyby se ke mě komiks nikdy nedostal.

Ale přesto si myslím, že když se točí dle nějaké předlohy, mělo by se k té předloze přistupovat s nějakou úctou, aby to nepohoršilo fanoušky.

Je dobré, že znalci předlohy poznají zdejší postavy, ačkoliv se chovají úplně jinak. Jsou seriály, kde je naloženo s předlohou mnohem hůře, ale o tom bude řeč někdy jindy...

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
40 %
plakát
Umbrella Academy
21. února 2019
další názory k seriálu

Kvalitní zpracování komiksové předlohy

Komiks Umbrella Academy, mám přečtený, dokonce i vyšel u nás v češtině. Od seriálového zpracování jsem radši nic moc nečekal.
Ale ukázalo se, že dát do 10 epek příběh z 2 knih byl dobrý nápad a provedení se povedlo.
Sice někdy to bylo trochu natahovaný, Netflix je známý, že svým seriálům poskytuje delší stopáž. Ale spíše mi vadily nějaké změny oproti předloze. Třeba to jak umírnili a polidštili Hazel a Cha Cha, už kultovní vražednou dvojici z komiksu. Toto si tvůrci mohli odpustit a přitom jejich nástup byl parádní, škoda že jsme je neviděli provádět taková zvěrstva jako v předloze. Ale zase bylo hezké, že seriál rozvinul nějaké scény, které v komiksu dostaly málo prostoru. I celkový příběh se povedl znázornit dobře, protože v komiksu byl vyprávěný trošku zmateně. Rozhodně se jedná o nadprůměrnou adaptaci předlohy, kterou může sledovat ten, kdo četl komiks, sice nějaké změny zamrzí, ale není to nic hrozného. Dále se mi dost líbila hudba, ta byla hodně vydařená.
Jedná se o povedený komiksový seriál, jeden z mála nových u kterých jsem to nevzdal po první epizodě. Pokud chcete vidět, něco co se odlišuje od strojově vyráběných komiksových seriálů, které slouží jen k uspokojení diváků, protože komiksovky v nynější době letí a každá stanice na tom chce vydělat, tak dejte šanci seriálu Umbrella Academy.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Království zombie
20. února 2019
další názory k seriálu

Zombie po Korejsku

S Korejskými seriály jsem ještě neměl žádnou zkušenost. Zombie tématiku mám rád, tak jsem se rozhodl, že tomuto seriálu dám šanci. Pilot byl takový rozpačitý, neboli bylo to pro mě něco jiného, než klasické USA seriály. Chvíli mi trvalo si zvyknout na styl seriálu.
Další díl už byly mnohem více podařenější, když se tam rozjela ta hlavní zápletka. Celou sérii jsem shlédl za chvíli a hned bych si dal další sérii, což naznačuje, že jsem si seriál dost užil. Rozhodně tento seriál doporučuji, je to něco jiného, než klasická Americká tvorba. Ale chce to minimálně vidět aspoň 2 epizody, pilot je takové to ticho před bouří. Na to že nejde o komedii, tak jsem se u seriálu dost bavil, vždycky jsem si k sledování vzal něco dobrého k jídlu a užíval jsem si tuto parádní podívanou.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
12 opic
14. července 2018
další názory k seriálu

Seriál, který nedělá ostudu své předloze

Seriál se inspiruje (skvělým) filmem 12 Monkeys z roku 1995 (každému milovníkovi cestování časem doporučuji k zhlédnutí filmovou sérii Back to the Future), ale díky několikanásobně delší stopáži si (pochopitelně) jde vlastní cestou.

Cestování časem přináší spoustu příležitostí, jak do seriálu přivést dostatečný počet zajímavých zápletek. To je zde využito na maximum.

Tvůrci měli celý děj předem promyšlený, věděli, jak to vše skončí. Což je u cestování času velmi důležité. Je (bohužel) časté, že u některých seriálů cestování časem slouží pouze k vytvoření, nebo vyřešení nějaké situace.

Díky tomuto jde o nejlepší (smyslu dávající) seriál, který se zabývá tímto tématem.

U každého seriálu o cestování časem je potřeba si položit jednu otázku: "Is the future truly set?"

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Tabula Rasa
26. června 2018
další názory k seriálu

Kvalitní belgické dílo

Diváci tohoto seriálu jsou na tom, jako hlavní postava, taky nevědí, co se ji stalo, jen že je zavřená v psychiatrické léčebně.
Společně s ní se snažíme přijít na to, co předcházelo její hospitalizaci.

Noční můry, přeludy, útržky vzpomínek, to vše slouží k zmatení diváka. Seriály je v tomhle dost mysteriózní.
Postavy nejsou černobílé, postupně se o nich dozvídáme podrobnosti, které nám na ně změní pohled, který jsem na ně měli ze začátku.

Na konci se odhalí, jak tuto minisérii měli tvůrci promyšlenou, když se spojí všechny díly skládačky.

Ale za jistý „zvrat“, který jsem sice předvídal, jsem seriálu musel ubrat 10%, takové scény v seriálech nemám rád, ale bohužel jsou až příliš časté....

Při jisté scéně v filmu Jurassic World: Fallen Kingdom jsem si vzpomněl na tento seriál, mají společný prvek, akorát v seriálu je dohnaný do mnohem většího (až negativního) extrému.

Seriál doporučuji k zhlédnutí, je ukázkovým případem, že i v neamericky mluvicích zemí jsou schopni stvořit kvalitní seriály.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Dominion
20. prosince 2015
další názory k seriálu

Dominion

První série mě moc nenadechla, nesympatická hlavní dvojice: Michael a Alex. Koukal jsem převážně že zvědavosti, jestli zodpoví nějaké otázky a hlavně kvůli skvěle ztvárněnému záporakovi Gabrielovi. Konec mě navnadil na další sérii.
Ta mi přišla o mnoho lepší, nové zajímavé postavy, lepší zvraty ale hlavně jsem si zvykl na Michaela a Alexe. Konec série skončil úplně otevřeně a na třetí sérii jsem měl velké očekávání. Bohužel seriál neprodloužili, což je veliká škoda, další série mohla být ještě lepší ale to už se nedozvíme.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %