Blázen z Jericha

off
JménoPavel
Věk33 let — narozeniny slaví za 112 dní (Lev)
BydlištěDomažlice
Twitter@pavvokac
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/pavel.vokac.33
Poznámka
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0BAV3LfSSDfgU0oNkYe3ig
Názory uživatele Blázen z Jericha
plakát
Na lovu
5. listopadu 2022
další názory k seriálu

Lovec přichází

Vědomostních soutěží dneska už moc není. AZ kvíz už běží 25 let a k němu časem přibyl Kde domov můj. A to bylo donedávna všechno. Na lovu je světově známá soutěž, a tak bylo jen otázkou času, než přijde i do ČR. Pravidla jsou docela jednoduchá. Soutěžící stojí proti vzdělanému lovci a musí dojít do cíle dřív, než ho lovec dostihne. Soutěží se v otázkách všech oborů a vždy jsou tři možnosti abc.

Tým soutěžících tvoří čtyři náhodní lidé a ten, kdo je na řadě, odpovídá po dobu jedné minuty na několik jednoduchých otázek. Za každou správnou odpověď je 5 000 korun. Potom mu lovec nabídne ještě nižší nebo vyšší nabídku, o kterou se bude hrát. Zbytek týmu může navrhnout, jakou částku si má hráč vybrat. Obtížnost hry závisí na vybrané možnosti. Na papíře se průběh hry popisuje hůře, lepší by bylo to vidět naživo. Hraje se odshora dolů a každá správná odpověď posune hráče o políčko níže. Pokud lovec hráče dožene, hra pro soutěžícího končí. Vyhrané peníze se sčítají a celý tým je má dohromady. Ve finále se tým utká proti lovci. Hráči mají dvě minuty a tentokrát odpovídají všichni. Stačí se přihlásit. V závislosti na počtu soutěžících mají náskok 1, 2, 3 nebo 4 body. Po skončení dvou minut se sečte počet správných odpovědí a náskok. Na tahu je lovec. Ten musí odpovědět během dvou minut na zadané otázky a odečítá tím body týmu. Pokud dojde až na konec a vynuluje body týmu, lovec vyhrává. V opačném případě vyhrává tým a výhra se dělí rovným dílem mezi hráče. Hráči můžou o ztracené pole bojovat v případě, že lovec nezodpoví otázku správně.

Na začátku byli 4 lovci: Doktor vševěd, Kvízová dáma, Kalkulátor a Lišák. nedávno přibyla nová lovkyně Belladonna. A tady začínají problémy, které mám s touto soutěží. Přestože je pět lovců, drtivou většinu epizod si pro sebe zabrala první trojice jmenovaných. Lišák je nepochybně nejmladší a nejslabší, a proto ho většinou nepovolají. A tady nemyslím, že je jen občas, on není skoro vůbec. za celou druhou sérii, která běží od začátku září, jsme ho viděli ve třech epizodách. TŘI z asi 60. A oni si myslí, že si toho nikdo nevšimne. Belladonna byla jednou, ale nastoupila později.

Formát soutěže se nejspíš drží předlohy, tady se kritika snese spíše na původní tvůrce. První, co diváka může nepříjemně překvapit, je font písma. Tvůrci vybrali divné ošklivé a špatně čitelné písmo pro televizi naprosto nevhodné. Z dálky je přímo nečitelné. Otázky jsou z různých oborů a lovci někdy samozřejmě neví všechno. To může být jediný způsob, jak je porazit. Nejlepší plus na soutěži je rozhodně moderátor Ondřej Sokol, kterého můžete znát třeba z Partičky. Jeho pohotovost, skvělý humor a lehká drzost pořadu hodně prospívají. Jedinou výtku pro Ondřeje bych ale měl. Má problémy s vyslovováním p a b. Někdy to soutěžící mate a i kdyby znali správnou odpověď, tak zbytečně ztratí bod. Jedna věc mi vadí, ale už tam byla od začátku. Tou je herní mechanika nabídek. Hráč uhraje nějakou částku, např.: 40 000 korun. Lovec navrhne nižší částku, často kolem 10 000, a vyšší, která se pohybuje od 150 000 až k 300 000. Často ale navrhuje nesmyslná čísla. Soutěžící nahraje 45 000 a lovec nabídne jako nižší částku 100 korun nebo dokonce mínusové hodnoty. v takovém případě si hráč ani nemůže vybrat jinou možnost než střední, i kdyby chtěl hrát o menší a mít nižší obtížnost. Někdy dokonce tým poradí vyšší nabídku, i když soutěžící na ni nemá vědomosti. Drtivá většina soutěžích si proto vybere střední možnost. Je to televizní pořad, takže se mu bohužel nevyhnula cenzura. Za zmínku ještě stojí Hvězdný speciál. Někdy to působí až naskriptovaně. To je vlastně jedna z konspiračních teorií. Tvrdí se, že lovci znají odpovědi předem a jen je občas zapomenou. Osobně mi to přijde nepravděpodobné, ale najít důkazy pro nebo proti asi nejde.

Kdyby nebylo tak málo vzdělávacích soutěží, Na lovu by možná nebylo tak populární. Kvalit Riskuj nebo Milionáře ani zdaleka nedosahuje. Ještě jako na potvoru běží některé soutěže v podobný vysílací čas - Na lovu, AZ kvíz a slovenský Duel. Protože je pořad silně svázán licencí, nepředpokládám, že se chyby opraví. Alespoň diverzitu lovců by tvůrci zlepšit mohli. Je škoda potkávat pořád stejné tváře.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Mezi COOLky
4. dubna 2022
další názory k seriálu

Co to sakra bylo?

Prej show bez cenzury a korektnosti! Ani hovno. Je to pořad, ve kterém jsou scénky z různých situací. Nic víc v tom nehledejte. Jenomže ty scénky jsou strašně špatně natočené, trapné a ukončené umělých smíchem. Připomněly mi TV Reginu. Jako by to nestačilo, ještě nám sprostě lhali a pořad je tvrdě cenzurován. Třetí scénka je tak vypípaná, že si sousedé mohli myslet, že mám poruchu přijímače. A přitom původní pořad MeziPůlky je skvost. Plný nekorektního humoru. Vznikl tam např.: legendární Prodavač Lockdownu. Tohle je průser královských rozměrů. Má to ambice sesadit Premiéra z trůnu. Chtěl jsem dát Primě Cool ještě šanci, ale oni si ji nezaslouží. Stále zůstává nejhorší TV v České Republice. BTW Tohle je mé nejnižší hodnocení na SZ.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
0 %
plakát
Boba Fett: Zákon podsvětí
5. února 2022
další názory k seriálu

Like a Bantha!

Viděli jste Mandaloriana a líbil se vám? Zbystřete. Od stejných tvůrců přichází nový seriál a zase se povedl. Příběh sleduje nájemného lovce Bobu Fetta a jeho cestu za... to už by byl spoiler. Prozradím jen, že cesta začíná ve chřtánu Sarlacca, kde Boba skončil v SW 6. Ze sevření se sice dostane, ale přijde o zbroj a zbraně. Putuje Tatooinem a potkává pouštní lidi Tuskeny. Pomůže jim a naučí je pár svých dovedností a sám se mnoho naučí od nich. To je jedna ze tří příběhových linií. Ty další už by vyzrazovaly moc.

Grafická stránka je opět ohromující. Kvalitní animace obyvatel planety sežrala určitě velký rozpočet, ale vyplatilo se. Svět je živý a plný detailů. O hudbu se postaral Ludwig Göransson, autor soundtracku k Mandovi a zase jde o skvost. Ať už hraje hlavní melodie nebo nějaký podkres, je to lahůdka pro uši. Seriál je vlastně spin-off k Mandalorianovi, takže herce a postavy má shodné. Bobu hraje pořád stejný charizmatický herec a ještě pár známých postav uvidíme. Zase nechci prozrazovat víc.

Pamatujete, jak v Mandalorianovi všichni říkali: „To je cesta“? Tady je také jedna hláška, která se stala memem. Když Boba ukazuje Tuskenům, jak se řídí spídr, řekne, že je to jako jízda na banthovi (to jsou ty velké krávy s dlouhou srstí). Museli byste to vidět, abyste ocenili, jak divně to vypadá a proto je to letošní největší mem. Prostě napište do vyhledávače „Like a Bantha“ a bavte se.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Mako Mermaids
29. ledna 2020
další názory k seriálu

H2O na druhou

Mako Mermaids je spin-off k H2O stačí přidat vodu. A musím uznat, že i když je to jen přídavek, tak přidává opravdu hodně nových věcí. Rozšiřuje lore a vůbec netroškaří. Najednou existují pravé mořské víly, mořští muži, jeskyně na Maku má dvě nové tajné místnosti a seriál přidává nová kouzla a lektvary Toto nejsou spoilery, všechno je v první epizodě.

Krátce k ději - mladík Zac táboří s kamarádem na ostrově a když se jde projít, zaujme jej magický vchod do jeskyně. Když se rozhodne vejít a prozkoumat tajnou místnost, propadne do Měsíčního jezírka. Zrovna je úplněk a tři mořské víly si tam povídají. Síla úplňku přemění Zaca na mořského muže a dívky jsou zděšeny. Kdysi totiž mořské víly bojovaly s mořskými muži ve vleklé válce a teď jim jeden přistál přímo do posvátného jezírka. Hejno víl sídlící u ostrova okamžitě odplouvá a nechává ty tři nešťastnice, aby problém vyřešily. Tak začíná kolotoč událostí první série. Docela nabušený pilot, řekl bych. Dívky se celou dobu snaží zacovi vzít jeho schopnosti a on si to pochopitelně nenechá líbit. Zac není špatný člověk a je to velký sympaťák, takže nehraje zápornou roli. Spíše si z toho dělá legraci a dívkám dělá naschvály.

Mako Mermaids je opravdu dobrý seriál, ale v porovnání s původním H2O je všechno o trochu horší. Úvodní písnička, herecké výkony, i ty slečny mi připadají ošklivější, ale to je individuální. Hodnocení chlapců raději přenechávám. Opravdu mě bavily všechny nové věci, které seriál přinesl. S novými kouzly přichází spousta vtipných situací. Naštěstí humor zůstal zachován. V druhé sérii se trochu změní obsazení. Mě to kupodivu nevadilo, ba naopak. Dvě nové dívky jsou mnohem sympatičtější a podle mne je druhé série vrcholem seriálu. Třetí série se snaží oslovit asijský trh a přestože to bývá na škodu, tady to není taková hrůza. Naopak přišlo další rozšíření loru a nová dívka je zajímavá a sympatická. Další série zatím není, něco bylo v plánu, ale zatím je ticho. Pro fanoušky H2O je Mako Mermaids naprostá povinnost, pro seriálu neznalé je určitě vhodný. Znalost světa není nutností. A pro agraelovy bajs je to dobrý meme materiál.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Mandalorian
29. prosince 2019
další názory k seriálu

Tohle je cesta

Letošní poslední čtvrtina roku se nese ve znamení Star Wars. Máme tady první hraný seriál, po dlouhé době době singleplayerovou hru od věhlasných Respawn Entertainment vydávanou EA a samozřejmě poslední film z nové trilogie. Tak jak tedy The Mandalorian dopadl?

Už od začátku se snaží pohltit diváka do světa SW. Fanoušci ihned poznají tu atmosféru a rasy universa. K tomu hraje překrásná hudba a člověk se cítí, jako když viděl SW poprvé. Hlavním hrdinou je tajemný Mandalorian - člen tajného spolku, který lehce známe z původní i prequelové trilogie. V prvních epizodách si říká Mando, ale později se dozvídáme jeho pravé jméno. Nechybí exotické zvířata, podivně tvarovaní humanoidní mimozemšťané a droidi. Dokonce se vrátíme na některá místa z filmů. Asi není tajemstvím, že se Mandalorian setká s rasou, ze které pochází Yoda. Jedná se o malého jedince (asi jen 50 let). Zajímavé je, že jedna z nejvíce cool ras ve SW ani nemá jméno. Ani v seriálu nepadne. Fanoušci ho pojmenovali Baby Yoda a okamžitě si ho zamilovali. Už v útlém věku ovládá Sílu jako profesionál a mnohdy všechny zachrání. Později se k nim přidává odpadlice Cara a vůdce cechu nájemných lovců lidí. Za zmínku ještě stojí, že na konci každé epizody se při credits zobrazují krásné artworky.

První série má jen osm epizod a některé mají jen 30 minut, takže Mandalorian nezačne nudit a výplňové epizody skoro nejsou. Je poznat vysoký rozpočet. Hned jsem si vzpomněl na Firefly, čemuž pomáhá i sci-fi/westernová atmosféra. Doufejme, že Disney není Fox a svoji nadějnou značku nezařízne. Zatím se plánuje druhá série a potenciál k úspěchu tady určitě je. Promluvil jsem.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
H2O - Stačí přidat vodu
4. října 2019
další názory k seriálu

Neobyčejné dívky

H2O je v ČR kupodivu přehlížený seriál. Nikdy jsem o něm neslyšel, až do chvíle, kdy jej začal streamovat Agraelus. Nemohl jsem sledovat premiéru, protože se na seriály díval s čedem až po půlnoci. Později jsem si našel záznamy na YouTube a díval jsem se na H2O s plešingrovým komentářem. Ta přidaná hodnota není vůbec na škodu. Má to trochu jinou atmosféru, než když se díváte sami a některé Vojtěchovy reakce jsou k popukání. Ale teď k samotnému seriálu.

H2O: stačí přidat vodu je seriál pro děti o mořských pannách. Odehrává se v Austrálii a vysílal se v letech 2006 a 2009. Hlavním problémem při bytí mořskou pannou je samotná voda. Pokud se dívky dostanou do kontaktu s vodou nebo s látku s vysokým obsahem vody, promění se v mořskou pannu. A to přináší mnoho vážných i nevážných situací. Někdy je tak jejich tajemství ohroženo a hrozí prozrazení. Seriál se odehrává v Austrálii, z čehož jsem měl trochu obavy. Po zkušenostech se seriálem Jak nás vidí svět, jsem si myslel, že tam budou všichni hloupí a nafoukaní a ty tři dívky budou ošklivé a nesnesitelné. Naštěstí se potvrdilo jen něco výše uvedeného. Australané v tomto seriálu nejsou tak hrozní. Vlastně i ty slečny jsou pohledné a sympatické. Ale příšerný vkus co se stravy týče, ten se bohužel potvrdil.

Kdybych si měl vybrat jednu ze tří mořských panen - Rikki, Cleo a Emmu, budu dlouho přemýšlet. Každá je jiná a také má jinou schopnost. Cleo ovládá telekinezi, Rikki dokáže ohřát nebo vypařit vodu a Emma ji umí zmrazit. Tři obyčejné dívky studující na střední škole nejsou jediné postavy zasluhující pozornost. Mnoho diváků považuje za nejlepší postavu Lewise. Naprosto souhlasím. Lewis je mladý vědec a jako první se dozví o mořských pannách. Jelikož je jejich dobrý kamarád, snaží se jim pomáhat a chránit je. A proč je tak skvělý? Za prvé se s ničím nepáře. Říká věci na rovinu, uráží, hláškuje a ničeho se nebojí. Později s Cleo tvoří krásný pár. Prostě pravý alfa samec, jak říká Agroul.

Toto platí hlavně pro první sérii. V té druhé se z Lewise stal tak trochu podpantoflák. Ale ne pod Cleo, ale pod Charlotte. Nebudu spoilovat, protože je na konci série důležitá, ale většina fanoušků ji nenávidí více než Joffreyho Baratheona. Třetí série vyšla až dva roky po druhé a už nedosahuje takových kvalit. Emma odešla a nahradila jí Bella. Naštěstí do seriálu skvěle zapadla. Mnohem horší byl odchod Lewise v polovině série. Agraelus později řekl, že pokud si chcete říkat pravý seriálový fanoušek, měli byste povinně shlédnout alespoň první sérii. A měl pravdu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Návrat komisaře Rexe
3. července 2019
další názory k seriálu

My name is Rex

Jako docela velký fanoušek rakouského originálu jsem na italské pokračování koukal mezi prsty. Italové a jejich otřesný přízvuk, jiné město, horší scénář, to nebude vůbec dobré. Netěšil jsem se skoro vůbec. Možná to bylo tím despektem, ale nová série či pokračování mě příjemně překvapila.

Nové postavy mají své kouzlo a nesnaží se kopírovat původní partičku. Morini mi zpočátku moc nesedl, ale poté co si přestal gelovat vlasy, jsem si ho oblíbil. Nový komisař Fabri si zasloužil pozici rexova pána svou laskavostí a obětavostí. Okamžitě se spřátelili a vypadalo to na zajímavou budoucnost seriálu. Jednotlivé případy měly dobrý nápad, hodně podezřelých a nebylo snadné uhodnout vraha. Atmosféra starého města zůstala zachována, přestože je Řím profláklejší a okoukanější než Vídeň, zasazení se povedlo na jedničku. A co ten otřesný italský přízvuk? Český dabing to řeší. Herci se nesnaží napodobit Italy a působí přirozeně. Přibyly dvě nové písničky, mimochodem nahrané českým orchestrem. Obě jsou chytlavé a skvěle zazpívané.

A ten nejdůležitější ze všech - Rex - pochopitelně změnil svého herce. V Návratu se vystřídali tři psi a musím uznat, že až na vzhled a hlas bych nepoznal rozdíl. Všichni se ujali role bezchybně. Je pravda, že Achi je hodně tmavý a ze začátku mě to rušilo, ale zvykl jsem si. Fabri se zdržel v seriálu přes tři série a pak ho vystřídal Rivera - tajemný podivím, kterého si lze jen těžko oblíbit. Rivera s sebou do seriálu přivedl inspektora Monterossu. Ten mi ze začátku opravdu neseděl a trvalo dlouho než jsem si zvykl. Nakonec mi sedl víc než Morini. Hlavně epizody s jeho „dcerou“ patří k nejlepším. Co se týče riverova odchodu, je podobný tomu Brandtnerovu. Bez vysvětlení se změnil komisař.

Nastává nové éra. Změnily se postavy i herec Rexe. Na místo komisaře přichází Marco Terzani. Francesco Arca je skvělý herec a jeho postavu jsem přijal okamžitě. Kvalita seriálu se vrátila a stále přibývaly napínavé kriminální případy. Potom přišla zvláštní epizoda Doba ledová, která asi měla přemostit seriál do nové lokace. Komisař Miterrer se nikde nezmiňuje, ale je poznat, že to měl být nový rexův páníček. Vypadá to, že ke změně nedošlo kvůli divákům.

Nové dvě závěrečné série byly natočeny opět s Terzanim a v Římě. Seriál se přejmenoval na Komisař Rex na stopě. Změnilo se i komisařství. Nové prostředí a postavy byly výborné. Za zmínku stojí hlavně Carlo Papini. Terzani ho obviňuje za smrt svého bratra, ale dokážou spolu vycházet. Papini je vynikající policista, ale je upoután na kolečkové křeslo. To mu však nebrání vyslýchat podezřelé a to mu jde výborně. Je opravdu zábavné pozorovat, jak si s vyslýchanými hraje a dusí je. Jen jedna věc mi vadila na posledních dvou sériích - případy. Už to nebyla napínavá detektivka, ale „jen“ výborný akční seriál. Vrah/ové byl/i znám/i už od začátku a vytrácelo se napětí a překvapení.

Doporučuji nad novým rexovým dobrodružstvím nezlomit hůl. Jde o povedený seriál a důstojného nástupce kultovního rakouského originálu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Dynasties
6. února 2019
další názory k seriálu

Dynastie

Dokument vyprávěný Davidem Attenboroughem bývá většinou epický, plný nových neokoukaných záběrů a třeba i dojemný. Tento mezi takové nepatří. Zvířata jsou ta nejprofláklejší v dokumentárních pořadech. Nejsou tady žádné unikátní záběry. Snad jen ta příběhovost a dojemnost zůstala i tady. I přesto se jedná o poctivý a skvělý pořad.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Jak nás vidí svět
8. ledna 2019
další názory k seriálu

Austrálie země psychopatů

Zajímavý pořad od českých autorů točený v Austrálii. V poslední době se hodně objevuje na YouTube, ale to jsou jakési pirátské verze. Na druhou stranu se to dostane k více lidem. Já jsem to našel právě takovým způsobem. A jaké to tedy je? No pořádně ujeté. Dávat cizincům české pokrmy je někdy trochu zlomyslné, protože oni neví, jak se to má jíst. Někdo ani neumí s příborem a bere hůlky, nebo to jí ručně. Je hodně zajímavé a vtipné, co lidí říkají na chuť nebo konzistenci. Někdy účinkují odlišní lidé, někdy se objevují víckrát. Největší hvězdou je Chris z Mauricia. Už od pohledu je to sympatický chlapík a všechno zdlábne s chutí. Oprávněně se stal miláčkem publika. Na druhou stranu Australané se Čechům nelíbí. Většinou jim nic nechutná. Všude by cpali rajčatovou omáčku a grilovali to. Sladké věci jsou podle nich málo sladké a někdo je dokonce namáčí do mléka. Vysloužili si špatnou pověst, i když asi ne všichni budou takoví. Epizody jsou krátké a do konce roku 2018 jich vyšlo jen asi 50.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Komisař Rex
28. října 2018
další názory k seriálu

A good friend

Když televize Prima začala vysílat Komisaře Rexe, rozhodl jsem se, že se podívám na seriál mého dětství. Očekával jsem, že už to nebude taková božárna jako za mých mladých let. Předpokládal jsem, že to bude příliš hloupé a postavy dříve sympatické budou otravné a hloupé. A k tomu jde o seriál z devadesátek, takže formát 4:3 a nízké rozlišení mi pokazí zážitek. A hodnocení na ČSFD kolem 40 % mě taky odrazovalo. Uviděl jsem několik epizod a byl jsem mile překvapen...

Ten seriál se mi líbil stejně jako před léty. A není to nostalgií, ale kvalitou. Většina případů je napínavá a zapeklitá, tedy kromě několika málo epizod, kde se pachatel objeví už na začátku. Postavy mají charisma a každá je zábavná a zajímavá. To platí i pro hlavního hrdinu - německého ovčáka Rexe. V rakouských epizodách jej hráli dva herci. Oba byli velmi šikovní a většinou dokázali významně pomoci z vyřešením případů. K tomu jim pomáhá vynikající čich a inteligence. Navíc jsou velcí a silní a pachatele dokáží porazit vlastní silou. Není pravda, že by ty případy vyřešil Rex sám, jak někteří tvrdí. Pořád je potřeba komisaře.

Ti se s původním seriálu vystřídali tři. První série s Moserem jsou právoplatně považovány za vrchol. Zločinci jsou správně zákeřní a démoničtí a vztah mezi Rexem a páníčkem patří k nejkouzelnějším momentům.
Ostatní postavy prvních sérií - Stocki a Höllerer Mosera skvěle doplňují a někdy se stávají obětmi Rexových pranků. Pro Stockiho je to obzvlášť obtížné, protože se bojí psů. Už od začátku se objevují vtípky s houskou se salámem, které se táhnou všemi sériemi. Po Stockiho přeložení na venkov (mimochodem i do nového seriálu) nastoupil Christian Böck. Ten už se Rexe nebál a často spolu soutěžili v mazanosti, takže o humor nebyla nouze. Ve čtvrté sérii došlo k výměně páníčka, protože představitel Mosera se chtěl věnovat farmaření a rodině. Nová komisař Brandtner mě zaujal hned od začátku. na rozdíl od Mosera měl se psy zkušenosti a s Rexem si skvěle rozuměl. Na kvalitě seriálů nic neubral. Třetím páníčem se stal Marc. Tehdy začal seriál upadat. Více než vztah Marca a Rexe se řešil vztah Marca s Niki - jeho kolegyně a ex. Posledních několik epizod sice zmizela, ale to bylo asi tím, že sledovanost klesala. Ve všech epizodách se setkáváme ještě se soudním patologem Graffem. Mrzutý chlápek kouřící doutníky se objevuje jen na málo minut,ale je důležitou postavou i proto, že najde i ty nejmenší zbytky látek a nejmenší poranění na těle oběti. A ještě na jednu postavu bych málem zapomněl. Max Koch byl Moserův mentor a přítel. I když se objevuje ve znělce, není v seriálu skoro vidět. Objeví se jen v několika epizodách a to je škoda. Docela mě zaujala jedna věc. Hodně lidí má česky znějící jméno. Seriál se odehrává ve Vídni a to je neokoukané město. Vidíme všechny vídeňské pamětihodnosti a cítíme její atmosféru.

K záležitosti kvality obrazu: později asi došlo k remasteru, protože kvalita je vynikající. Obraz podporuje nové formáty, takže nic neruší sledování. Zajímavé je, že na ostatních webových stránkách má Komisař Rex docela vysoké hodnocení - 70 i 80 %. To mi přijde odpovídají. Nechápu těch 40 %. Ale na takové věci už jsem na ČSFD zvyklý. Jak by řekl Conan - tento seriál doporučuju. Jde o skvělou kriminálku se špetkou humoru a sympatickými postavami a ta znělka je pořád vynikající. Momentálně se vysílá italské pokračování, ale o tom zase někdy jindy.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
1/9
1234567 ... 9