avatar uživatele

jezabelle

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky jezabelle
plakát
The Looming Tower
29. srpna 2018
další názory k seriálu

Velmi Zbytečná Rivalita

Mám většinou tyhle CIA/FBI seriály ráda, takže zkouknutí bylo nasnadě.
Obsazení herci vážně povedené, Jeff Daniels vedl, ale ani takový agent Soufan (Tahar Rahim) vedle něj rozhodně neztrácel.
Těžko hodnotit jak dalece můžeme věřit všem prezentovaným skutečnostem, konspiračních teorií i oficiálních prohlášení je spousta a já jsem věčný pochybovač.. Nenatočil nakonec ten seriál někdo s nitkami na FBI, aby z toho vyvázli jako "my za to nemohli, to ONI nám to včas neřekli!")? :)
Nicméně nahlédnout pod pokličku a nechat si to povyprávět seriálem bylo fajn, člověka samozřejmě mrazí v zádech celou dobu, protože ví. A tak moc si přeje, aby si lidé na správných místech dohlédli na špičku nosu a dopadlo to jinak. Tahle zbytečná CIA versus FBI rivalita vážně vytočí, když stojí životy.
Líbilo se mi pojetí posledního dílu, kde.. nesmím spoilerovat, takže jen - za to palec nahoru.
Celkově ale nemůžu dát více než 60%, pro vyšší hodnocení mi tady Něco chybí.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Trpaslík
24. února 2017
další názory k seriálu

Úlet. Velký úlet.

Při prvním díle jsem si nebyla jistá, jestli ihned vypnout (na můj vkus trošku moc vulgarit a nedělo se až tak moc...) nebo ze zvědavosti dokoukat. Zvědavost zvítězila, ale to neznamená, že jsem se po zbytek seriálu střídavě neděsila, nesmála..a neměla chuť to vypnout :)
Když už jsem si myslela, že větší absurdita než ehm na obličeji ve třetím díle nemůže přijít - přišel díl poslední a v něm Stanislava. Přiznávám, že to už jsem styl seriálu brala a opravdu se bavila.
Líbí se mi neuvěřitelné zkloubení reality (kdo z nás nezná nějakého toto "tatínka" přespávajícího v teplácích na gauči, jehož životní náplní je Tipsport, dědu "bude kaše", který má za ušima nebo zabouchnutého puberťáka trpícího na hodině pozemků..)a naprosté fantasmagorie. Navíc - všechno to má to krásné pohádkové poslání "nebuďme sobečtí a čiňme dobro"!
Martin Hofmann forever!, kdyby jeho hlášky pronášel někdo jiný, nikdy by neměly takové grády.
Rozhodně to není nic, na co bych jen tak zapomněla. Teď jen najít toho trpaslíka..

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
24 hodin: Nezastavitelný
11. února 2017
další názory k seriálu

...má to koule

Přiznávám se, pilot jsem si stáhla především proto, že mi mohl přidat nějaké to procento v letošní Výzvě. Takže žádná velká očekávání se nekonala.. Tím spíš jsem příjemně překvapená.
Pilot měl od počátku spád, příběh mě chytil. První díl tak utekl neskutečně rychle - jasně, asi se to dá od 24 čekat, nicméně pro mě jsou to další body nahoru.
Trošinku mě tam zarazila Mirranda Otto, kterou mám zatím spojenou s Homelandem a protože ta pozice v tomlhe seriálu není úplně jiná, na chvíli mi to neštymovalo..malé věci, už na konci pilotu jsem si na ni zvykla.
A tak i když měl být pilot koukáním "na dobou noc" :), ještě v jednu ráno jsem si stahovala dvojku, dokoukala ji a na třetí díl se nenechám pobízet, jakmile bude k mání.

Takže hodnotím na 90 procent a doufám, že nebudu po dalších dílech snižovat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Marco Polo
20. ledna 2017
další názory k seriálu

Pod Velkou Modrou Oblohou

Seriál se mi docela líbil, možná i proto, že jsem žádná velká očekávání neměla.
Nebylo to jen úzkoprsé zaměření na adaptaci středověkého Itala v naprosto odlišné kultuře, ale na dvůr chána chánů jsem se podívala i z pohledů jiných postav.
Některé zůstávály obě dvě série víceméně stejné, u některých byl sympatický vývoj (pro mě třeba Jingim ve druhé sérii úplně jiné kafe než to čínské měkké neštěstí v první :)
Sama jsem se divila, jak mi může být sympatické něco tak velké všemi směry a diktátorské, jako je Kublai Khan, ale stalo se, na konci seriálu jsem mu nepokrytě fandila.
Spousta situací krásně natočená, jen příroda se mi chvílemi jevila jak plitvická jezera z Vinetua, místo pořádných mongolských stepí..ale i ty tam byly.
Dovolila bych si ještě malou poznámku k mírně zmatečnému označení obsazení zde na webu, Kublai Khan coby vedlejší postava, úplně chybějící Jingim, zato v hlavních postavách WrestlerMonster, který se podle mne mihnul pouze v jedné epizodě...to by chtělo asi opravit..

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %