avatar uživatele

damagedeath

off
JménoJosef
Věk44 let (Vodnář)
BydlištěStaré Město pod Sněžníkem
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele damagedeath
plakát
Taboo
14. ledna 2017
další názory k seriálu

Jak pr*el na prkno

Prostě dokonalost, jsem nadšen až uchvácen zejména tím, co tu mistr Hardy předvádí. Dle mého jde o nejlepší herecký výkon tohoto herce, pro kterého mám slabost. Ani v podstatě nevím, co psát, protože nechci nikoho připravit o překvapení. Jediné, co mohu, je:

URČITĚ SI TENTO SKVOST NENECHTE UJÍT, PROTOŽE TENTO SERIÁL JE PRO MNE TOP UŽ OD SHLÉDNUTÍ PILOTU!!!

Za mne jednoznačně 100%

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
The Take
3. března 2016
další názory k seriálu

Hardy navždy!

Docela dlouhou dobu jsem o tomto mini počinu věděl a dlouho mi také unikal. Největším lákadlem byl pro mne bezesporu Tom Hardy, který mne v posledních pár letech naprosto odzbrojuje (pro mne asi jeho nejlepší role je Bronson - kdo neviděl, ať to ihned napraví :). V seriálovém působení jsem dal před The Take přednost Blajnderům, čehož jsem nelitoval až doposud.

Celé to vnímám jako takové komorní drama, kde když něco nevychází tak, jak chceme a kde někdo není naladěn na stejnou notu jako my, tak prostě musí zemřít. Nic nám nesmí stát v cestě, nic se nesmí radikálně odlišovat. Problém je v tom, že nejde o všeobecně uznávanou a přijímanou normu a takto orientovaný jedinec musí narazit a Hardy naráží neustále. Nechce se však vzdát, neustále vzdoruje. Zpočátku nám může připadat, že jedná impulzivně a bez sebemenšího rozmyslu...pokud však čteme mezi řádky, tak to hlavu má a patu možná taky.

Každopádně se mi Tom Hardy v seriálu jeví velmi přirozeně. Nejde jen o grimasy, mimiku, přízvuk...jde o komplexní mentální a fyzické zpodobnění "snad psychopata" do posledního detailu. Ostatní herci zdárně sekundují. Jediný, kdo mi připadá jaksi křečovitý, je Jimmy, to je ale můj subjektivní názor a je docela možné, že ta křečovitost byla jasným záměrem tvůrců seriálu. Mě tam prostě vedle excentričnosti Hardyho moc neseděla. Úplně z toho čiší touha o zpodobnění jasného kontrastu mezi oběma hlavními protagonisty.

Okamžik, kdy mladý Freddy zabije malého Jimma, je pro mne silný, otřesný a šokující. Kdekoliv jinde by na mne i jinak působil, zde je však divák k tomuto okamžiku postupně veden. Divák to vlastně očekává a s celou situací je jaksi seznámen a smířen ještě dříve, než se stane. Naprosto dokonalé.

Za mne famózní seriál, na který se určitě ještě párkrát mrknu.

Vřele doporučuji!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
20. srpna 2015
další názory k seriálu

Proč mi to tak dlouho unikalo...

Ano...na toto se ptám po shlédnutí všech dvanácti dílů. Popravdě jsem se k seriálu dostával hodně těžko, protože mne již některé vysoce hodnocené seriály zklamaly. K Blinderům jsem se dostal vlastně jen proto, že se v druhé sérii objevil Tom Hardy, který mi neskutečně přirostl k srdci již Warriorem a dalšími skvěle zvládnutými rolemi. Problém je v tom, že moje očekávání byla neskutečně překonána a já tu sedím a jsem naštvaný, protože jsem došel ke konci a mě to nestačí a chci víc a víc.

Pár skutečností o tomto seriálu, které mne naprosto odrovnaly:

1. Herci
Zde musím podotknout, že mne hodně odpuzoval fakt, že jednou z hlavních postav je Murphy, který mi není zase až tak symptický a v podstatě jsem s ním viděl jen pár filmů, ve kterých mne neoslovil.Zde je to však jiné. Jeho postava mne přesvědčila, bavila, v některých scénách naštvala...a není to jen Murphy. Všechny postavy jsou ztvárněné naprosto excelentně. Tento seriál bez pochyby dokazuje, že úroveň některých seriálů je na tom daleko lépe než většina filmů točených v poslední době. Když jsem se dostal k druhé sérii, tak mne opět rozsekal Hardy. Jeho židovský kápo je vážně dokonalý (podobně je na tom jeho italský protějšek). Pro mě herci 1+

2. Příběh
Dobře sledovatelný, nenudí, i když jsou některé scény trochu natahované (ale zase to není přehnané, řekl bych tak akorát), naprosto skvěle zde pracuje dynamika. Co mne nejvíce dostalo, že příběh je vyprávěn realisticky a to i ve ztvárnění brutality, která není přehnaná (ta by to totiž mohla posunout jinam a mnohé pokazit) - je to prostě tak akorát.

3. Prostředí
Realistické, působící skutečností, že to tak asi nějak tehdy vypadalo. Birmingham ztvárněn jako temné město s jasně ztvárněnými rozdíly od honosnějšího Londýna či poklidně působícího venkova.

4. Atmosféra a hudba
Osobně je pro mne Nick Cave jednou z nejvýraznějších hudebních a literárních ikon 90. let minulého století (i když působí velmi specificky i v současnosti) a jeho tvorba velmi působila na formování mé maličkosti (zejména jde o mordýřovi balady, knihu a uzřela oslice anděla, či pro mne naprosto undergroundová báseň Salomé). U většiny seriálů přeskakuji uvodní znělku, zde ne, těším se na ni, na tu Caveovu dramatičnost. Hudba s modernějšími prvky v seriálu nevadí, spíše posunuje vnímání příběhu do většího kontrastu, kdy člověk více zpozorní...Celkově atmosféra dokreslená perfektní muzikou je na jedničku.

Seriál mne neskutečně oslovil a proto mohu dát jedině 100%.
Už se nemohu dočkat na další sérii. Už aby to bylo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Ordinace v růžové zahradě 2
12. června 2015
další názory k seriálu

100 lidí, 100 chutí a 100 návštěv toalety...

To jako vážně zde někdo dal 100%? Nechci se někoho dotknout, ale byl jsem přesvědčen, že zde chodí lidí alespoň minimálně znalí toho, o čem je režie, herecký um, vtipnost tam, kde se hodí...Tohle fakt ne.

Bohužel jen zápory a pak snad pár potencionálních kladů:

1. Pár herců, kterých jsem si dokonce jakš takš vážil, mne přesvědčili o tom, že už se na nic s nimi nepodívám a v tomto se budu přemáhat k opaku opravdu těžko.
2. Pan Rychlý by měl rychle vypadnout z obrazovek, protože byl trapný už když dělal Rychlý prachy a podobný hovadiny, které mohl zachránit maximálně um moderátora (v případě pana Rychlého se toto neuskutečnilo).
3. Pokud navštívíte jakékoliv zdravotnické oddělení v ČR, tak toto opravdu nezažijete - absolutní nereálnost okoukaná ze zámoří.
4. Neskutečná unylost, opakovatelnost...někteří představitelé srší trapností až hanba, některé situace vyvolávají brunátný smích na tváři ne však vtipností, jako spíš trapností, kdy si člověk říká, jestli je tohle ještě vůbec možné...
5. Bohužel tento seriál něco vypovídá o současné české společnosti...a to je smutné.

A těch pár kladů?
1. Kladem by byl rychlý konec tohoto paskvilu.
2. Ještě že je na výběr tolik televizních stanic, raději budu koukat na reklamu, než na toto.
3. Jednoznačným kladem je určitě podle mne i to, že to není seriál každodenního typu a že tak nemám obavy z leknutí, když na něho omylem přepnu.

za mě 0%

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
0 %
plakát
Penny Dreadful
2. června 2015
další názory k seriálu

Úmyslné natahování? naprosto nesouhlasím!

Hned v úvodu svého příspěvku mi to nedovolí, abych zde nezdůraznil nesouhlas s některými zde uvedenými názory: liga výjimečných v seriálu? Rozhodně ne, byť se to tak může tvářit. Jediné, co (podle mého názoru) může podobnost evokovat je přítomnost Miny a pana Greye, toť vše...Za další nesouhlasím s názorem, že meziepizody jsou jen násilným doplněním děje mezi první a poslední epizodou, naopak mne poslední epizoda vcelku zklamala.

Ale popořadě (budu se snažit být objektivní, i když to bude komplikované):

Velká plus tohoto seriálu

1. Herecké obsazení zde hraje top. Eva Green je neskutečná a naprosto uvěřitelná i v těch nejvíce nejneuvěřitelnějších scénách. Věřím jí naprosto všechno a je vidět, že do role (byť seriálové( dala mnohem víc než naprosto všechno. Ostatní představitelé ale nezaostávají daleko. Pro mne je na druhém místě představitel pana Greye (i když zde byl kritizován). Pro mne je naprosto dokonalým zpracováním podle mých představ s ohledem na to, že jsem Wildovy knihy četl, velmi mne oslovili a zanechali ve mne určitý dojem, který se se seriálem velmi ztotožnil (ta nonšalance na straně jedné a náznaková necitelnost na straně druhé, kterou jakoby narušuje až pan Chandler a následně slečna Ives; ta touha po nových poznáních, zážitcích, neskutečná jemná mimika...jsem nadšen). Josh Hartnett mne velmi mile překvapil, zejména to očekávání jeho proměny, která nastala až v posledním díle první série...Dalton byl srdcovkou již mé téměř 70-ti leté matky a i v této době z něho srší charizma všemi směry a dokazuje, že nepatří do starého železa...Takhle bych mohl pokračovat dlouho.
2. Hudba neskutečně dokresluje celkovou atmosféru celého seriálu.
3. Ne dokonale, ale i tak velmi schopně ztvárněné prostředí.
4. Byt´to zde někdo popřel, mne jednotlivé epizody nutily k tomu, abych si pustil další. Nehledě na to se velmi zamlouvalo, že některé epizody se věnovaly určitým konkrétním věcem a nebály se jít zpět do minulosti některých "hrdinů".

Velká mínus

1. Poslední díl nasadil tempo zdivočelého pendolina a neskutečně tím narušil pomalý a pro mne velmi napínavý ráz evokující starou tvorbu...najednou hrr hrr aby to už bylo u konce, nehledě na to, že mi chybí dopletení některých dějových linií (snad nalákání na druhou sérii).
2. Některé scény jsou neskutečně absurdní (po řeži v 8. epizodě, kdy je Chandlerův obličej rozsekaný od "upírek" je v následující scéně bez poskvrny apod.)

Určitě se budu seriálu věnovat dál, podle mne má velký potenciál, který momentálně naráží na pár nesmyslných absurdit a chyb, které by šlo velmi jednoduše odstranit.

prozatím 75% (ale dám 80%)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Daredevil
29. dubna 2015
další názory k seriálu

WOOW? Asi úplně ne, stačí jen wow :)

Na tento seriál jsem čekal velmi dlouho a to hned ze tří důvodů:

1. DD je moje asi nejoblíbenější postava od Marvelu (ztotožňuji ho s Batmanem od DC), protože to je v podstatě týpek bez nadpřirozených schopností...jen ta havárka mu zbystřila smysly.

2. Film s Benem byl FAKT průser (jen Bullseye mě bavil - Colin měl koule) a zejména naštvanost z KingPina...ach jo...

3. Miller, Noir, Miller, Noir...kdo zná, ví, co tím myslím :)


Na základě toho chci podotknout, že mne seriál nadchnul v prvních dvou bodech...DD je DD a už první díl asi po 20 vteřinách překonal sílou kulového blesku již zmíněný průser s přesladkým Benem :)

V tom třetím bodu je ale háček. Miller je prostě Miller a já jinýho Daredevila (než od Millera) prostě neberu. Prostě a jednoduše mi tam něco nesedí - pokud to beru v souvislosti s Millerem...

KAŽDOPÁDNĚ:

Již několikrát jsem uvedl, že není třeba srovnávat komix se seriálem - je to jiný umělecký žánr, jiná liga...
takže to tak brát nebudu...

TVL mě to neskutečně baví, ta atmosféra, ten dokonalý komixový satirický nádech v některých scénách (civilněpracovního života Matta), ta syrovost, to napjaté očekávání na další díl...Hlavní představitel překvapivě mi tam sedí jak prdel na prkno, herecky je to obstojně zmáknuté, pozadí ladí do naprosto vyhovující černošedé (tak jak to u DD má vypadat), Hell´s Kitchen zobrazeno sice nedostatečně, ale zase to nenapadá smysl příběhu...no pro mě za mě koukám a koukám a koukám...kdy že bude další díl? :)

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Babicovy dobroty
24. března 2015
další názory k seriálu

To je panečku patlal...

Jsem vášnivý kuchař a ve vaření se neskutečně vyžívám. Rád se také dívám na některé pořady o vaření, ale tohle NE.

To podstatné bylo ve většině komentářů popsané, ale i já si musím "rýpnout".

Takže pár věcí, které mne od tohoto pořadu naprosto odsuzují (seřazeno podle důležitosti).

1. Je to pořad o vaření, tak jak je možné, že pan "kuchař" (tohle bych opravdu v souvislosti s panem Babicou nepoužíval) neumí vařit? Ani v jediném díle, který jsem viděl, mne nepřesvědčil ani o sebemenším kuchařském nadání nebo schopnosti. Stačí si jen vzpomenout na 15-timinutové restování kuřecích jater, na jeho patlaniny typu vše ala lečo...

2. Není recept jako recept...opravdu. Jeho slavné hlášky typu "když nemáte žampiony, tak tam dejte jiný houby, když nemáte jiný houby, nedávejte žádný houby..." už všichni známe. Problém je v tom, že recept dělají ingredience a v Jirkově podání většina jídel vyzní díky velké variabilitě nebo dokonce absenci jako takové jídlo co dům dal.

3. Všechno se dá koupit...ale Jirko. Ne všichni bydlíme ve velkém městě, kde je na každém kroku supermarket...já třeba ve svém městě žádný nemám, nehledě na to, že spousta surovin koupená v marketech stojí za...(však sami víte). A přitom stačí konkrétně říci, jak se dá která surovina sehnat či obstarat (bylinky není problém vypěstovat za oknem...apod).

4. Možná bylo cílem, aby pan Babica vypadal tak nějak lidově, ale...až tak moc? To musí vypadat, jakoby vylezl po denní kalbě z knajpy? Občas se mi zdá, že přes tu obrazovku cítím nějaký ten alkohol...Tak jsme trochu reprezentativní ne?

5. Proč si zve do pořadu takový kulinářský "velmistry"? Asi proto, aby ho někdo průměrný v kuchyni naprosto nerozsekal :)

Takhle bych mohl pokračovat dlouho...

Za mě 0%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
0 %
plakát
Stalker
26. února 2015
další názory k seriálu

Mile překvapující

Tak hned na začátku musím přiznat, že mne seriál chytl přes svoje nepopíratelné nedostatky.

Beth je neokoukatelná, moc příjemně se poslouchá a nedokážu si představit český dabing :) Ostatní členové týmu jsou sví, žádné tuctovky.

Děj je překvapivý, jednotlivé stalkingové epizody jsou pestré a ne zas až tak opakovatelné. Po shlédnutí 17-té epizody jsem čím dál více napnut, jak to vše vlastně dopadne.

Nejgeniálnějším okamžikem byla coververze od DM Enjoy the silence, která mi na setkání otce se synem sedla jak zadek na prkno.

Celkově mi to sedí docela pohromadě a nějak to funguje. Za mne 80%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Constantine
24. ledna 2015
další názory k seriálu

Tak tohle by oproti filmu docela ušlo :)

Tak jsem se ne pár dílů koukl a popravdě mě to docela chytlo, ale nebudu předbíhat.

Seriál nebudu srovnávat s komiksovou předlohou Hellblazer a to hned z několika důvodů:

1. komiks by měl navodit jiné vnímání díla jako film či seriál (je to podobné jako srovnávat film a knihu, kde pracuje lidská empatie, fantazie...naprosto jinak.

2. U komiksů by měla hrát prim z hlediska textových částí hláškovost (toto se povedlo podle mne snad jen u iron-mana 1,2; u Avangers a docela u Thora 1). Zde to moc nefunguje, i když se o to seriál snaží, jen je to občas trochu teatrální, občas trapné a jen málokdy vtipné.

3. Komiks funguje naprosto jinak z hlediska vyprávění příběhu. Pokud se objeví něco, co je v souvislosti s jiným komiksem či jiným dílem téhož komiksu, tak je to tam dané, aby si člověk ty souvislosti mohl doplnit. Zde mi děj připadá chaotický, točený jakoby přes koleno, narychlo...kdyby seriál byl pojat jinak, např. že by začínal tam, kde John C. začíná praktikovat své "umění", asi by se mi to líbilo víc.

ALE, pokud tohle všechno přehlédnu, tak jsem docela nadšen, zejména hlavním představitelem, který jakoby z oka vypadl tomu komiksovému, jen by mohl být trochu sprostější a pak by to bylo dokonalé. Keanu mě ve filmu nudil, byl moc mimo ligu (i když mám tohoto herce velmi rád), zde je to ok a baví mě to.

Jen mi tam prostě vadí, že některé okamžiky, některé věty a hlášky, některé výjevy vytvářející dojmy by měly být prostě jinak.

Zatím dávám 70%, určitě se ale ještě vyjádřím, jak to na mě působí dál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
12 opic
23. ledna 2015
další názory k seriálu

Nadějné

Tak po shlédnutí pilotu jsem nucen konstatovat, že je to velmi zajímavé. Jako výhrady by tam byly, to ne, že ne, ale celkově mi to tak nějak sedí pohromadě. Cole je na první pohled tahoun (a je velmi příjemné ho vidět v lepších hereckých výkonech, než jaké předváděl doposud). Blonďatá doktorka nedoktorka by mohla být lépe pojatá (ať se na mne nikdo nezlobí, ale doktorky většinou vypadají trochu jinak - nechci se nikoho dotknout). Chybí mi tam lepší náhled na budoucnost/současnost, tj. na dobu, ze které Cole přichází zachránit tolik miliard lidí.

Možná mi i trochu vadí, že je tam velmi málo zpětněvazebných okamžiků směřujících k původnímu filmu (který je mimochodem mistrovskou prací :).

Ale v podstatě tohle je vše o mém subjektivním pohledu. Celý díl jsem zhltnul jak malinu a neměl jsem potřebu seriál přerušovat cigaretkou apod.

Teď jen doufám, aby si ostatní díly udržely minimálně kvalitu pilotu. Snad poukázat více návaznosti na film by nebylo špatné.

Prozatím 90%, určitě se ještě vyjádřím.

82 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
55 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
90 %
1/2
12