avatar uživatele

xBlaise

off
JménoKatka
Věk32 let — narozeniny slaví za 35 dní (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky xBlaise
plakát
Borci z Blue Mountain State
6. ledna 2016
další názory k seriálu

Down! Set! HUT!

Pokud si tento seriál pouštíte a jste rádi, že jste konečně našli něco o americkém fotbalu hned Vás zastavím - nepouštějte si jej.

V tomto seriálu se objevuje fotbal tak často, že vlastně ani nevíte, že o něm je. To ale nic nemění na tom, že je to naprosto parádní oddechovka. Vůbec jsem to od tohoto seriálu nečekala. Koho by napadlo, že seriál, který se mimochodem odehrává na vysoké škole (toho byste si taky nemuseli všimnout), kde hlavní roli hrají sex, drogy a alkohol je vlastně zábava a nejen pro muže.

Je to hlavně charakterem postav, některé jsou absurdně vtipné, nesympatické, divně odpudivé.. Zvláštní? Ano, ale funguje to.

Ženám doporučuju jako příjemnou oddechovku, některé mohou najít i inspiraci :P, mužům, stejně jako ženám, jako oddechovku a opravdu je tam mnoho pěkných, spoře oděných dívek. :)

Jde hlavně o zábavu, nesmíte seriál brát nijak vážně a komickými situacemi se to jenom hemží. Kdo se chce zasmát tak hurá do toho!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Kámošky s časem
5. ledna 2016
další názory k seriálu

Tak pojď, dej mi ruku svou..

Seriál o dvou dívkách, jež získaly možnost cestovat časem. Nápad? Zajímavý, to určitě. Ale zpracování již pokulhává, ale když se podíváme, kdo za tím vším stojí, tak vlastně opět typická disneyovka. Nezdá se Vám, že poslední dobou jsou v disneyovkách hlavní postavy samé holky? :D

Některé díly jsou zajímavé, vtipné, jiné zase ani ne. Záleží na co člověk zrovna natrefí. Seriál je takový ten typický neurazí, nepotěší.

Opět pro maldší publikum, určitě zkuste, myslím, že by Vás mohl bavit. Disney si celkem drží úroveň. I když jsou všechny jejich seriály na jedno brdo.

Jen malé upozornění, opravdu v každém díle očekávejte to samé.. První krok: problém, druhý: tak se vrátíme v čase, třetí: i na podruhé to zkazíme, čtvrtý: tak se vrátíme znovu no co, patý: tak snad se to už konečně povede, pokud ne vrátíme se ke kroku čtyři a opakujeme dokud nebudeme úspěšné. Velice poučné do života, co myslíte?

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
30 %
plakát
Bella a buldoci
5. ledna 2016
další názory k seriálu

Dívka, která umí hodit míč? No nekecej!

Seriál je opět další typickou disneyovkou. Seriál sleduje opět život mladých lidí většinou v prostředí školy. I když tentorkát se snaží přidat do prostředí trochu sportu, v Americe velice oblíbeného, fotbalu.

Určitě zajímavý nápad, ale já osobně mám sport ráda a aby pro mě byl seriál zajímavější muselo by tam toho fotbalu být více. :)

Co mě štve je oblečení Belly při fotbale, chápu má to být dívčí seriál atd., ale opravdu musí mít růžové rukávky a rozpuštěné vlasy? Vždyť ve fotbale platí oblíbené pořekadlo, co vlaje to hraje, to se nebojí, že jí ty vlasy někdo utrhne? ;)

Jinak opět příjemná oddechovka ke svačině, rozhodně doporučuju více než Shake it up! (Na parket!), mladým dívkám se bude určitě líbit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Lovci duchů
27. prosince 2012
další názory k seriálu

Sůl a železo - každý by měl mít

Supernatural je seriál o nadpřirozenu, vyskytují se zde všechny možné potvůrky. Od upírů, vlkodlaků a duchů až po démony a anděly.

Hlavním kladem seriálu je, pro mě osobně, ústřední dvojice. Sam a Dean. Perfektně vybraní herci, kterým to spolu v seriálu funguje. Charakter jejich postav je propracovaný, jsou uvěřitelní a člověk nemá problém se s nimi ztotožnit. Každý si v těchto dvou postavách najde kus sebe. Prožívá s nimi jejich bratrské pošťuchování a hádky, dobrodružství, vítězství i prohry. A to nezmiňuju vizuální stránku. ;-)

Děj jednotlivých dílů je zajímavý, nápaditý. Kupodivu, na to, že seriál má již osm sérií, se ani moc neopakuje. Také se vždy trefili, když jsem potřebovala odlehčit, kdy na mě drama bylo už moc. Říkala jsem si potřebuju pauzu a dostala jsem díl, který sice děj neposunul dopředu, ale úžasně jsem se u něj pobavila. Prvních pár sérií je hlavní dějová linka potlačena a spíše se soustředíme na jednotlivé díly, poté se pomalu dostává do popředí. Tento styl se mně líbil, ze začátku jsem si na hlavní postavy zvykala a vyhovovalo mi pomalejší tempo, teď každá série nabírá na obrátkách.

Musím ale přiznat, že nejlepší série jsou pro mě první čtyři. Ty mě uchvátily. Potom začal seriál trošku stagnovat, nelíbil se mi skok od "obyčejných" případů (duchové atd.) k něčemu, co je ještě větší, významnější a čemu ani hlavní postavy nevěřily. Něčemu o čem byly přesvědčení, že neexistuje (andělé atd.). Nějak mi to nesedělo, ale zvykla jsem si.

Jedinou výtkou, kterou jsem ještě našla, je opakování děje. Nemyslím zápletky jednotlivých dílů, ale prožitky Sama a Deana. V každém seriálu je něco zásadního, co se stane, nějaká situace, která postavu změní. V Supernatural je těchto situací mnoho. Ale jak u Sama a tak u Deana se situace opakují, nebo se obmění detaily. Podstata zůstává stejná, což zapříčiní pomalejší vývoj postav, a také to někomu může začít lézt na nervy.

Sama sebe považuju za velkého fandu a seriál hodnotím vysoko, jelikož mě donutil se k němu několikrát vrátit a dívat se na něj od začátku.

Takže seriál doporučuju všem divákům, kteří mají rádi nadpřirozeno, fantasy a akci, kteří se rádi občas leknou, a zároveň pobaví. Ovšem upozornění - seriál je návykový! :-)

85 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
69 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
90 %
plakát
Pomsta
27. prosince 2012
další názory k seriálu

Odplata je nejlepší, co můžeš udělat?

Revenge je seriálem, který nám ukazuje jak nápaditá a promyšlená může být pomsta.

Celý seriál je založen na velice úzkém a vratkém kameni. Ústředním motivem je pomsta, kdyby se tento předpoklad rozpadl, znamenalo by to konec seriálu. Samozřejmě je velice nepravděpodobné, že by se něco takového stalo.

Hlavní postavou je Emily, která se rozhodne vrátit do městečka, kde vyrůstala část dětství, kde jí občané zničili život. Intrikami a přetvářkami ji připravili o to jediné, co milovala. O jejího otce. Když zjistila pravdu rozhodla se všem pomstít.

Emily, jako postava, je vyvážená a dostatečně chladnokrevná, aby byla schopna uskutečnit svou pomstu. Nevidím zde ale moc velký prostor pro vývoj postavy a její posun. V seriálu se postupně dozvídáme, proč je taková jaká je, co v jejím životě ji donutilo vymyslet a uskutečnit odplatu. Přesto, že se dozvídáme všechny detaily, mě Emily nepřesvědčila, abych se přidala na její stranu. Spíše než s ní sympatizuji s oběťmi.Odplata mi není blízká, a už vůbec ne v tak vyhrocené formě.

Jediná kladná věc na celé pomstě byla její promyšlenost, dokonalé naplánování každého kroku.

Děj jednotlivých dílů je zajímavý a myslím, že když člověk nalezne pochopení pro Emily, může seriál i bavit. Bohužel já jsem, to tak důležité, pochopení nenašla, a proto nemůžu seriál hodnotit nijak kladně a vysoko.

Malý citátek na závěr:

Morální je to, co i s odstupem času považujeme za dobré, nemorální, co považujeme za špatné.
Ernest Hemingway

64 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
29 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
50 %
plakát
Dexter
10. prosince 2012
další názory k seriálu

Hrdnina nebo kriminálník?

Už když si člověk přečte o čem pojednává seriál Dexter, je na vážkách či si ho pustit. Já jsem se nechala unášet vlnou davu a nakonec jsem jej část shlédla.

Dexter má zajímavý námět, podívat se na svět očima sériového vraha, poslouchat jeho myšlenky, sledovat jeho život. Z povzdálí pozorovat, jak se jím stal a najít pro něj časem pochopení, třeba i sympatie. V seriálu se setkáváme s chladnou vypočítavostí, logikou, inteligencí a výmluvností, to vše je Dexterovi vlastní. Avšak jeho osobnost "nezkoumáme" pouze jako osobnost sériového vraha, ale také jako člověka, který má normální problémy jako ostatní - přítelkyně, rodina, práce... Tyto situace vnášejí do seriálu humorné chvilky a uvolní atmosféru. Na chvíli zapomenete, že vlastně fandíte vrahovi.

Bez těchto chvilek, by podle mně, seriál neměl takový úspěch, jelikož pouhé sledování vraha by tolik lidí nezaujalo.

U seriálů tohoto typu se u mně objevuje jeden problém. Nedokážu se ztotožnit s hlavní postavou. Dexter pro mě není někdo, koho bych chtěla vídat v Tv pravidelně, není to někdo komu přeju dobrý konec, není to někdo komu budu držet palce, ať mu při závěrečné epizodě vše vyjde. Proto jsem seriál nakonec zatratila, a přestala jsem jej sledovat.

Závěrem, můžu doporučit všem, kteří chtějí vidět seriál obráceně - hlavní postavou není kladný hrdina, ale řádný záporák. Pokud se dokážete odosobnit od bezpráví , které Dexter napáchá, tak věřím, že si seriál užijete.

64 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
29 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
40 %
plakát
Austin a Ally
2. května 2012
další názory k seriálu

A máme to tu zase

Austin & Ally je další seriál z produkce Disney. Takže předpokládám, že skoro každý si umí představit jaké to bude. :)

Po ukončení seriálů Hannah Montana a Kouzelníci z Waverly jsem čekala, co si na nás Disney připraví a odpovědí je právě Austin & Ally.

A&A nemá nic navíc oproti HM nebo KzW, ale není ani horší. Je komedie pro věkovou skupinu tak 10-17. Myslím, že celkem konkuruje předchozím seriálům. Je to oddechovka po těžkém dni, na kterou se můžete dívat a naprosto vypnout mozek.

Vřele doporučuju nadšencům HM a KzW, určitě nebudete zklamaní. =)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Strážce spravedlnosti
17. dubna 2012
další názory k seriálu

To jako vážně?

Málokdy se setkám se seriálem, který mě dokáže odradit hned prvním dílem. Většinou jim to trvá déle. Gratuluju, True Justice se to povedlo.

Takový pilot jsem dlouho neviděla. Působil na mě zmateně a pomalu jsem vůbec nevěděla, co se tam děje. Skok sem a skok tam, opakující se poskoky v čase způsobovaly to, že otázka zda to tvůrci mysleli vážně se mi honila hlavou celý díl.

S.Segal v seriálu působí jako mašinka na mlácení, objevuje se jen ve scénách, kde někomu může dát pár ran. Zbytek týmu, jak charakter postav, tak jejich herecký výkon za moc nestál.

Hlášky, které měly být nejspíše vtipné, tak vůbec nepůsobily, a když už se děla nějaká akce, tak to naprosto zkazili střihem. Z akce zbyla jen kupka záběrů jdoucích za sebou bez jakéhokoliv efektu na diváka.

Pro mě naprosté zklamání a rozhodně seriál, na který se už znovu nepodívám. Pilot má upoutat, ne odradit. Zde se to nepovedlo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
0 %
plakát
Svatyně
15. dubna 2012
další názory k seriálu

Příšerky, kdepak jste?

Sanctuary mě celkem zaujal obsahem a nakonec, když jsem měla pauzičku mezi pravidelnými seriály, jsem se rozhodla podívat. No nemůžu říct, že mě vyloženě zklamal (zase tolik jsem neočekávala), ale ani nijak nenadchnul a nepřekvapil. Zvládla jsem celou první sérii a část druhé, bohužel kvalitou (dějově ani efekty) nešel nahoru a tím si mě jako diváka neudržel.

Seriál má zajímavý námět, ale ten je zatlučen nevýraznými hereckými výkony a scénář také není nejlepší. U většiny dílů víte k čemu se schyluje a málokdy něco překvapí. V několika dílech se blýsklo na lepší časy, pak to ale kvalitativně opět šlo dolů. Po pravdě mě docela překvapilo, kolika sérií se seriál dočkal.

Suma sumarum:
Po tom, co jsem viděla, je pro mě seriál průměrné sci-fi, které mohlo být zvládnuto lépe, ale buďme upřímní, i mnohem hůře. Možná jsou další série o stupeň výše, ale to v blízké budoucnosti nebudu zjišťovat. =)

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
plakát
Kravaťáci
9. dubna 2012
další názory k seriálu

A pořiď si pořádný oblek!

Suits, co dodat, s komentářem od Sleslikslicka musím souhlasit.

Já osobně jsem narazila na Suits, když jsem si přečetla, že je podobný (příbuzný) White Collar. A to mě zaujalo, jelikož WC opravdu zbožňuju. Takže jsem se hned dala do koukání a byla jsem spokojená. Po prvním dílu mě seriál chytil za kravatu a nepustil celou první sérii. Teď už s napětím očekávám druhou.

Mike a Harvey jsou dobrá ústřední dvojice, dobře se doplňují a skvěle jim to spolu funguje. Případy se díl od dílu liší a pozorovat, jak se Mike snaží nedostat do průšvihu je zábavné.

Nesmím zapomenout zmínit Luise, hlavního konkurenta Harveyho, který mu jde neustále po krku. Takže pro Mikea: Luis = neustálé nebezpečí odhalení.

Takže pokud hledáte kvalitní seriál, který se motá kolem právníků, jejich myšlení, jak něčeho dosáhnout bez boje (bez soudu) je Suits pro Vás to pravé.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
1/3
123