avatar uživatele

Khaleesi01

off
JménoKhaleesi
Věk33 let (Ryby)
BydlištěHradec Králové
Twitter@Nechci
Instagram
FacebookNepovím
Poznámka
Nemám
Názory uživatelky Khaleesi01
plakát
Zac Efron nohama na zemi
21. prosince 2020
další názory k seriálu

Darin Olien

Jakmile jsem zaznamenala tento dokument, věděla jsem, že si dříve či později ke mě cestu najde. Zajímám se o ekologii a celkovou udržitelnost, takže koncept dokumentu pro mě byl hodně lákavý.
Už podle hodnocení a celkových ohlasů, jsem čekala kvalitní dokument, ale netušila jsem, že mě to přiková k sedačce a nepustí mě dělat cokoliv jiného.

Je skvělé, že je někdo, kdo se o takové věci zajímá a má tendenci využít svůj vliv k šíření osvěty.
Ač se téma může někomu jevit depresivně, dokument je postaven zcela opačně. Není to tolik o hrozbách a vyvolávání strachu. Je to o naději, o povzbuzení o ukázání možnosti, že to jde jinak. Líp.

I když je mediálním hybatelem dokumentu Zac, pro mě se hned v prvním díle stal tahounem Darin. Na něm bylo vidět, že už má nějaké zkušenosti a že místa které navštívili a možnosti které viděli s ním opravdu pohnuly.
Zac tam párkrát působil jen jako nastrčená, pěkná, známá tvářička.

Konec byl velice emocionální a já doufám, že tohle nebyl jediný počin téhle dvojky.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Prokletá
23. července 2020
další názory k seriálu

Plačící mnich

I přes poměrně velký hejt z mého okolí jsem tomu dala šanci a nakonec to sjela maratonem. Nemůžu říct, že by mě to posadilo na prdel, ale mám ráda Artušovskou legendu a vše kolem něj.
V prvních dílech mě dost iritovalo ta podobnost se Zaklínačem a vizuál mi zase připomínal Americký bohy. Buď jsem si časem zvykla, nebo to už dále nebylo tak markantní.
Jednoznačně u mě bodoval Merlin. Na první pohled jsem nevěřícně zírala, kdo to jakože má být, ale on byl perfektní! Díl od dílu jsem ho měla radši. A hned za ním zdatně sekundoval Plačící mnich. A mě je do teď trapně, že mi nedošlo dřív, kdo to je. (Ale jelikož to není seriál náročný na myšlení, tak jsem ten mozek prostě vypnula. :D)
Jinak u ostatního osazenstva nemám nic proti, ale nemám ani co vyzdvihnout. Prostě tam jsou. Vcelku mě zamrzelo, že jsme neviděli ten zajímavý přerod Morgany, ale kdo ví, jestli v tom nebude nějaká kulišárna.

Celkově bych tomu dala pěkných 75 procent a doporučila k odpočinkovému, línému a deštivému odpoledne.

P.S.: Ty blesky jsou divný! Ale masky jinak super. ;)

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Gentleman Jack
19. dubna 2020
další názory k seriálu

Anne Lister

Já ani pořádně nevím, jak začít. Není to dílo, které Vás uková do sedačky. Na rovinu se přiznám, že nebýt koronavirového volného času, tak to asi ani nedokoukám, možná si to ani nepustím. Ale na druhou stranu jsem ráda, že jsem viděla celou řadu. (I když jeho konec byl docela jasný.)

Kostýmy, výprava, interiéry jsou krásné a prostředí taky. Až mě zarazilo, kolik toho tam ukázali a kam jsme se všude podívali.

Postava Anne Listerové je velice dobře napsaná, výkon herečky je uvěřitelný, skvěle jí to sedne. Samozřejmě kvituju její osvícené názory a chování, na tehdejší dobu dost neslýchané. Nepokrytě jsem jí fandila při několika slovních hašteřenic s panem Rawsonem.

Celkově herecké obsazení mi hodně sedlo. (Obzvláště Yara Greyjoy mě hodně pobavila.) Chápu že bez postavy Ann Walker by seriál přišel o hodně, ale to její patetické naříkání a věčně umučený výraz mi děsně lezl na nervy. Na všechny.(Kam se na ni hrabe Elena...) Ale to je asi tak vcelku jediné, co bych seriálu jako takovému vytkla.

Rozhoduji se mezi 70 a 80%, ale je to jen tím, že to není typický seriál, na který se většinou koukám. (Rozumějte, málo akce a krve. :D)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Carnival Row
23. září 2019
další názory k seriálu

Carnival Row

Jako první musím zmínit Orlanda Blooma. Samozřejmě jsem viděla Legolase i piráty, ale nikdy mě ničím nezaujal, ničím nepřekvapil.
Tak tady zazářil. Přiznám se, že hlavní důvod proč jsem si seriál pustila, byla Cara. Ale zůstala jsem u něj díky němu. Poprvé jsem si všimla že umí hrát. A fakt dobře.
K příběhu. Začnu intrem, které na mě zapůsobilo moc dobře. Měla jsem pocit že to je mix Westworldu a Got. Hudba po celou dobu seriálu podtrhuje to pohádkové tajemno a krásně celé scenérie dokresluje.
Samotný příběh dokáže nabídnout spoustu důvodů k jeho shlédnutí. Můžete v tom vidět obyčejné fantasy, zakázané lásky, nebo taky pěknou satiru na dnešní svět. To si musí každý rozhodnout sám.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Bonding
7. září 2019
další názory k seriálu

?? !

Neměla jsem v úmyslu na to koukat. Čekala jsem něco laciného s úmyslem šokovat. Ale když jsem o ten seriál ustavičně "zakopávala", rozhodla jsem se tomu dát šanci.
No, nešokovalo mě tam nic, očekávané téma je spíš jen ohrada, ten pravý děj se odehrává uvnitř. Příjemně mě překvapila psychologie postav, feministka ve mě jásá a nečekaně jsem si nejvíce oblíbila postavu, která je vedlejší a moc se tam nevyskytuje.
A kupodivu musím napsat, že by seriálu prospěla o něco delší stopáž.
Pro milovníky bdsm tam nic není, ale pro milovníky komedii s hlubším charakterem toho tam je dost.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Jiný život
7. září 2019
další názory k seriálu

Vývoj

Prokousat se začátkem bylo těžší než se mi líbilo. Samostatné epizody nebyly tak zlé, ale vůbec nedržely pohromadě. Měla jsem z toho pocit, jako by hlavní slovo na výsledné podobě seriálu mělo více lidí a ty se prostě nedokázali domluvit.
Ale, ALE! Druhá polovina seriálu se jako zázrakem udzravuje, seriál dostal formu a už tam ani není takovéto zbytečné vyplňování prostoru. Není to žádné originální veledílo, ale umí zaujmout probudit v člověku nadšení.
Taky tomu pomáhá, že se herci ve svých rolích už nejsou tak prkenní, asi se konečně vcítili do svých postav.
Ráda se podívám na další řadu, pokud bude.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Euforie
26. srpna 2019
další názory k seriálu

Euforie to není

Nevím jak začít. Nejsem cílovka, takže jsem se z toho neposadila na zadek. Ale jedná se o kvalitní dílko a ráda se podívám na další sérii.
Zendaya je jednoznačně tahounem seriálu. Ale není na obrazovce pořád a je to dobře. Nejenže dostávají prostor ostatní postavy, ale taky proto, že drogy a deprese by to samostatně neutáhly. A nic na tom nemění fakt, že jí absolutně věříte každej deprimovanej pohled. Protože to jak o tom mluví, jak dokáže popsat nejen depresi, ale tu všepohlcující temnotu, ten hnusnej pocit, jak to ztvární... To je prostě něco. Je tam reálně vyobrazený to něco, co Vás dožene k tomu svinstvu. Je jedno v jaké podobě. Kdo to zná, ten to pochopí. Nechat na chvíli ztichnout svět, ponořit se do nicoty. Pryč, pryč daleko odletíš a už se nikdy nevrátíš.
Chtěla bych popsat i ostatní postavy, ale neudělám to. Protože každá postava by mohla mít dalších deset dílů. Nebyl tam nikdo, kdo by se mi nelíbil, nebyl tam nikdo, kdo by neměl co říct.

P.S.: Kéž by bylo více lidí, jako je Jules.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Banda
24. srpna 2019
další názory k seriálu

Urban

Tenhle seriál jsem dlouho očekávala a jména jako jsou Ennis, Kripke, Urban a Starr mě navnadil o dalších tisíc procent. Většinou stačí jen jedno z těchto jmen a vím,že se mi to bude líbit. Ale musím říct, že co jsem si vysnila, jsem nedostala. Bylo toho totiž o moc víc!
Není to ani pět minut, co jsem viděla poslední epizodu a ze všech osmi dílů, je tahle nejlepší po každé stránce. Co chci opravdu vyzdvihnout, je ten komiksový vizuál. Butcher a jeho temnota. To prostě musíte vidět, jinak nepochopíte.
Od pilotu má děj příjemný spád, není to akce od začátku až do konce. Je to pomalu vystupňovaný drama, kde se postupně dozvídáme střípky z minulosti, které tvoří jednotný celek. Žádná postava není vysloveně plochá, každá má svoje místo, čas a děj. Jediné, co mě trochu zamrzelo, byly scény s Black Noirem. Protože skoro žádné neměl! Trochu mi to vynahradila scéna s piánem, ale nestačilo to.
Shrnuto a podtrženo, chci další sérii, nejlíp hned. Jako teď hned!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Hledání
20. září 2017
další názory k seriálu

Klidnější QaF

Asi se nikdo, kdy viděl oba seriály nedokáže natolik ovládat, aby je neporovnával. Já samozřejmě nejsem vyjímka. Ale už je to déle, co jsem Queer as Folk viděla, kdežto Looking mám v čerstvé paměti. Budu se snažit být objektivní.

Celkové se mi líbí realistické zpracování tématu. Vyobrazení gayů, jejich chování, problémy, vztahy a přátelé jsou zobrazeny normálně. Konečně. Nic vykroucenýho, přehnaně afektovaného. Párkrát jsem si tu přečetla, že je seriál plochý. To je tak trochu blbost. Akorát to není o tom, šokovat diváka. Podle mého si tvůrci snažili vyobrazit reálný život gayů a to se jim povedlo na jedničku. Bohužel v současném světě, tak nějak každý očekává nějakou senzaci, něco, co Vás udrží v sedačce. A v tom je tak trochu i problém. Fakt se jim to povedlo. Seriál je natolik realisticky vyobrazen, že pokud Vás nijak zvlášť nešokuje, že to je o homosexuálech, tak seriál nemá co nového nabídnout. Je to průměr, ale za to krásný průměr. Na druhou stranu, jsou tam fakt krásně vyobrazený emoce a vztahy. Složitě a dospěle. Skvělej seriál, je ho škoda.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Gangland Undercover
18. září 2017
další názory k seriálu

Napětí

Tohle není jeden z těch vymazlených seriálů, kterých je na obrazovkách stovky. GU je surové drama, u kterého Vás nenechají vydechnout do poslední minuty. A když to skončí, v puse Vám zanechá hořkou pachuť a spoustu domněnek.
Seriál je hodně povedený. Maximálně dotáhnutý linky, zvraty, emoce. A věřte mi, není to holčičí seriál. Příběh, založený na skutečné události, je až nebezpečně přesný. Vykresluje nebezpečný svět, ke kterému se většina lidí ani nepřiblíží.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %