Verulenka

off
JménoVeronika
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Verulenka
plakát
A jak to bylo dál...
12. prosince 2021
další názory k seriálu

Tohle nemělo vzniknout…

Achjo.
Po prvních osmi minutách jsem musela první epizodu na chvilku stopnout a rozdýchat. Obecně: tak strašně hyperkorektních, ageově, genderově a rasově vyvážených 45 minut jsem dlouho nezažila. Vůbec mi to nepřišlo uvěřitelný - ani od jedné z hereček. A důvod proč není Samantha on screen kámoška je jak z mateřské školky. Tohle prostě nemělo vzniknout, ale moje morbidní já bude samozřejmě koukat dál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
30 %
plakát
Carnival Row
6. října 2019
další názory k seriálu

Vlastní svět

Očekávání jsem podle traileru měla trošku jiná, nicméně seriál nezklamal. Na duo Bloom/Delevingne se příjemně dívalo a celkově mysteriózní příběh mě docela bavil (až na ukrutně pomalý rozjezd první epizody). Nemám pocit, že obdobný mysteriózní sci-fi thriller jsme na seriálscéně měli. Každopádně smekám před tvůrci, výprava je ohromná a na efektech se nešetřilo (a pokud ano, tak rozhodně na mě nepůsobily lacině). O co víc mě bavilo sledovat místa ČR v průběhu seriálu, jako např. Prachatické skály, hrad Rožmberk nebo modifikovaný pohled na Hradčany, Karlův most a Staré město (btw. seriál se opravdu reálně natáčel v ČR a v barrandovských ateliérech).
Ačkoliv je to příběh dosti bizarní - lovestory mezi vílou a policejním inspektorem ve fiktivním městě Burgue, kde se to hemží fauny, trolly, nevraživostí mezi lidmi a uprchlíky a vraždami alá Jack Rozparovač, rozhodně tenhle seriál stojí za přidání na watchlist.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Tekutý písek
19. dubna 2019
další názory k seriálu

Netflix po Švédsku

Netflix ani tentokrát nešlápl vedle. Seriál je zajímavě pojatý, trošku rušivým prvkem je občas roztřesená kamera, ale děj jako takový, mi to plně kompenzuje.
Hlavní postava, středoškolačka Mija, reflektuje při policejním výslechu události posledních dní a měsíců, které vedly k masakru na její škole. Ani na konci druhé epizody si stále nejsem jistá, jestli je vlastně Mija zmanipulovaná oběť, nebo mastermind.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Take Two
2. srpna 2018
další názory k seriálu

Letní oddychovka

Prvních šest epizod zkouknutých za jedno dopoledne. Osobně mě přitáhla herečka Rachel Bilson (Hart of Dixie, The O.C.)- která mě rozhodně nezklamala. Ačkoliv detektivním seriálům moc neholduji, musím říci, že se u této letní oddychovky docela bavím. Mezi hlavními herci je chemie a jejich dva henchmani jsou úžasní podivíni na jejichž interakce se dobře kouká. Není to úplně náročný seriál, ale hodí se na vyplnění letní seriálové pauzy.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Cizinka
26. listopadu 2017
další názory k seriálu

Sassenach

Dokonalost. Jiným slovem asi nedokážu seriál Outlander popsat. Na seriál jsem před třemi dny narazila čistě náhodou a hned po první epizodě jsem věděla, že se z toho stane moje srdcovka. Knihu jsem bohužel nečetla, tudíž nemohu srovnávat s předlohou, ale seriál jako takový rozhodně nenudí, ba naopak nutí ke shlédnutí dalších dílů. Hereckým výkonům hlavních představitelů se dá pouze klanět, téměř nic nezaznívá z jejich úst jako otřepané klišé. Navíc je děj opepřený o násilné a milostné scény (obojí často dosti explicitní), skotskou gaelštinu, francouzštinu. První série je plná neskonale krásných záběrů skotské přírody, o výborném soundtracku, který podbarvuje děj se snad nemusím ani zmiňovat. Série druhá lehce pokulhává, sice o zvraty není nouze, ale příběhy odehrávající se ve Francii a na francouzském dvoře mi nikdy neseděly, každopádně jsem vážně zvědavá, jak se postavy v průběhu vyvinou a kam je jejich osud zavede.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Imposters
20. února 2017
další názory k seriálu

Guilty Pleasure

Tenhle seriál jsem na svůj watchlist zařadila jenom kvůli Výzvě 2017 a po shlédnutí rozhodně nelituji. Pilot mě neskutečně nadchl, když už si říkáte, že se podvedený manžel nemůže zachovat bizarněji, věřte nebo ne, tak může. Je to taková hořko sladká tragikomedie, kdy v jednu chvíli novomanžele milujete, v druhou proklínáte sňatkovou podvodnici a lituje podvedeného manžela/y a ve třetí se nemůžete dočkat další oběti a celé té omáčky okolo dalšího podvodu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %