avatar uživatele

martinaatru

off
JménoMartina
Věk33 let
BydlištěBenešov
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky martinaatru
plakát
Znalec psí duše
11. října 2015
další názory k seriálu

Skvělý - děkuji

Nejlepší seriál alá příručka, jak z nevychovaného psa mít během pár minut (samozřejmně myšleno s nadsázkou) pod správným vedením dokonalého kamaráda. Cesarovo umění (ano opravdu je toto talent od přírody)je něco naprosto úchvatného.

Moc nám pomohly jeho postupy a budujeme parádní smečku. Takže, děkuju Cesare ikdyž mám letité zkušenosti se psy od dětství, až teď jsem si uvědomila svoje chyby a mám přirozenou autoritu bez fyz. trestů. Bude se na tom muset neustále pracovat, ale teď jsme naprosto spokojení a můžeme si užívat společnost našich chlupáčů, kteří se rapidně změnily.

Některé díly než poučné jsou spíš úsměvné. Nějak nechápu, že se lidé diví, že jim pejsek hrabe na zahradě a dělá bordel, když s ním nechodí na procházky. Amerika je svět extrémů a v některých dílech si jich užijete až dost! Takže doporučuji občas místo dobré komedie zapnout znalce psí duše :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Batesův motel
11. října 2015
další názory k seriálu

Psycho v moderní verzi

Již několik let jsem se odhodlávala k filmu psycho. a ikdyž staré černobílé filmy mám ráda, tady jsem se prostě ne a ne odhodlat. A pak jsem narazila na tento seriál ! Děkuji bože, že jsi mě vyslyšel.

Ikdyž je to prequel v moderní verzi nějak mě nepohoršuje a moc mě baví. Zběžně příběh znám, a můžu říct, že moderní zpracování mě fakt baví.

Co se týká Freddieho je naprosto úžasný a myslím, že právě role zamindrákovanýho asociála, fixovanýho až příliš na svou "máti" mu nastartuje hvězdnou kariéru. Postava Normana splňuje moje očekávání, je promyšlená, pěkně rozpolcená, přesně tak aby člověka donutilo přemýšlet.

Ikdyž v první sérii šel spád tak trochu nudně, od 2. série je to párádní napínavý i děsivý zážitek. A přesně to jsem od toho čekala.

Nedočkavě vyhlížím další sérii a na každý díl se moc těším.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Dexter
11. října 2015
další názory k seriálu

DEXTER

Nejde nemilovat ! a proč vůbec miliony lidí po celém světě si tenhle seriál oblíbily natolik že vydržel úctihodných 8 sezón a mraky lidí si přeje návrat ?

Byl to nový koncept Zkřížení kriminálky s psychologickým seriálem a v hlavní roli Záporňák. To byl boom. Všichni to nutně museli vidět. Do Dextera se každý musel zamilovat ikdyž byl záporňák nebo naopak ho nenáviděl a tenhle seriál ho pobuřoval. No já patřím do té "fan" skupiny.

Hlavní postava i obsazení Michaela je úžasná. Michaelovi nemůžu nic vytknout je to skvělý herec a v roli asociála s kapkou podivínovství zttvárnil skvěle. Upřímně jiný typ oblíčeje si tam ani neumím představit. Dexterova postava je úžasně promyšlená do každého detailu. a´t už se jedná a vnitřní hlasy, které ho nabádají nebo o snahu bojovat s nima. O to jaký je cvok a asociál nemůžeme pochybovat, přesto je v něm něco dobrého. Přesto je to ten zlý kluk co dělá svět lepší. A to je asi ten důvod proč ho lidi milují.

DEBRA
člověk jí musí také milovat - její ochranářské instinkty jsou obdivuhodné, její prostořekost a humor jedinečné. Trochu mi asi nesedělo "propůjčené tělo" Jennifer Carpenter. Viděla bych do role někoho víc "ženského" , ale zase uznávám že s každou sérií šla i Jennifer dost nahoru, takže odpouštím.

Shrnuto potrženo seriál je v mém srdci, ráda se k němu vracím a miluju ho natolik že můj pes nosí pyšně jméno hlavní postavy a to asi o "malé závislosti a pohlcení" svědčí.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Panství Downton
11. října 2015
další názory k seriálu

Seriál v době pokroku

V první řadě říkám, že mám shlédnutou teprve třetinu, jeden čas jsem koukala na panství pořád, pak přišla pauza a mě se to nějak vykouřilo z hlavy. Upřímně říkám, že když jsem narazila na panství downton, neznala jsem ho, neviděla jsem žádné reklamy, nebyl bůhví jak medializovaný. Vybrala jsem si ho z jediného důvodu. Moc mě baví ta doba pokroku, líbí se mi že lidi "ze středověku přecházejí do moderní doby". Myslím že seriál se dožil úctihodných 6 sérií, což asi nikdo nečekal.

Kvalitu posoudit nemohu, neboť jak jsem říkala mám shlédlou zatím třetinu, samozřejmně to později doplním.

Na seriálu se mi líbí různorodost jak u postav, tak příběhu. Líbí se mi pokroky, dobové kostýmy jsou úžasné - kostyméři provádějí úžasnou práci. Líbí se mi že u pokroků mladí tleskají a starší se jich bojí. Je to krásné vykreslení té doby. Líbí se mi tragické konce i zakázané lásky. Líbí se mi změna Edith. A především se mi líbí vykreslování osudů jak smetánky, tak služebnictva. (na začátku v tom byl trochu chaos, milion jmen, milion informací, ale časem až si uděláte pořádek, budete za tento koncept velice vděční)

Co bylo pro mě dojemné :
Láska přenáší hory - příběh Lady Sybil a Toma. Nic tak krásného jsem dlouho neviděla.

Co mě šokovalo: Sybil u porodu

Nejoblibenější postava : Momentálně mě baví sledovat osud Marry.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Hra o trůny
11. října 2015
další názory k seriálu

GoT

Bože, tohle se fakt povedlo. Knihy jsem bohužel nečetla, tak nemohu posoudit jak se to drží skutečného příběhu či nikoliv, také začínám teprve s 5 sérií, takže pak doplním, kdyby se názor změnil. Myslím, že HBO nikdy nepustilo žádný blaf, vždy pouštěli kvalitní lehce sledovatelný seriály, ale tentokrát mě šokovali ! Každým rokem jde kvalita furt nahoru a za to velké dík !

Co se prvních 4 sérií týče, musím říct, že mě moc bavily, kdy tedy opomenu asi 2 první díly v série 1. Musím říct že na seriál koukám po 2. Prvně jsem se k němu dostala v roce 2013. Shlédla jsem pár dílů, ale nic mi to neříkalo a tak to zkončilo. No po druhé jsem se k seriálu dostala asi před měsícem. No začalo mě to bavit už od začátku. No i 2 roky stačí k tomu, aby jste změnily svůj život a začli vyhledávat i něco jiného než obvykle. Takže pokud se Vám seriál nezdá dobrý, vypněte ho a vrat´te se za 2 roky :D

Koho obdivuji :
Rozhodně Ariu Stark - malá divoška,která si toho moc prožila a místo vyšívání volí meč. Tato mladá Lady má velký potencionál, doufám že to tvůrci také vidí a do budoucna si s její postavou pohrajou trochu víc

Koho ze srdce nesnáším :
Cersei Lannister - zvrácená králova matka, lačnící po moci a svým bratrovi. Jsem na začátku 5. série a vyloženě jsem měla radost u scény kdy si sedla do královo pobočníka židle a snažila se "vládnout".
z těch co už nejsou mezi námi - rozhodně Joffreyho. Už v prvních dílech jsem věděla že to bude krysa, která mi bude pít krev a měla jsem pravdu. Mimochodem gratuluju tvůrcům za výborně obsazenou roli. Nic proti Jackovi, ale do role padl jak kdyby mu byla ušitá na míru :)

U koho nevím co si myslet :
Malíček - už několikrát ukázal, že kvůli postavení je ochotný zajít daleko, je to mistr manipulátor (naštvalo mě to u Sansy když při návratu do zimohradu, že mu to odkejvala), jsem docela zvědavá co z něj vyleze.

Co mě nejvíce baví:
Scény s Daenerys Targaryen za bouře zrozenou, dceru šíleného krále. Vždy se moc na ní těším a když v dílu není, cítím mírné zklamání.

Jsem zvědavá :
Na Osud Tyriona Lannistera. Je to moc chytrý chlapík, má velký potenciál. I to že se vydal s pavoukem hledat Daenerys byl dobrý tah. Uvidíme čeho se dočkáme :)

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Houdini
11. října 2015
další názory k seriálu

Houdini člověk bez limitů, který zemřel "nečekaně"

Jak se tu píše v mnoha případech, je to skvělá podívaná. Určitě neprohloupíte když si to pustíte a nejste vyloženě milovníci kouzelníků.

Já tedy nejsem vyznavač kouzelníků (kromě Harryho Pottera :D ), toto téma mě prostě nebaví. Jak už bylo naznačeno jediný kouzelník na kterého jsem kdy koukala byl Harry Potter a to jen protože to byla pohádka. O houdini jsem věděla než jsem zapla seriál nebo dvoudílný film (jak chcete), že je to za A. kouzelník a za B. to je ten co se nechal spoutat pod vodou. A tím moje omezené znalosti skončily. Ale jak to tak bývá, nuda občas zavede člověka i do míst kam by normálně nešel. Tak jsem to zkoukla.

Upřímně musím říct, že jsem byla opravdu hloupá, když jsem měla předsudky o takovým člověku. Seriál mě mile překvapil. Dozvěděla jsem se mraky nových informací, obdivovala jsem jak někdo může být bez limitu a přemýšlela jsem čím to je a jaký by mohl být život bez strachu. No shrnu to, Houdini mě naprosto uchvátil, mnohdy i pobavil. Člověk se musel smát jak Houdini byl chytrý a lidi naivní. Shrnuto potrženo - Houdini si šanci zaslouží.

Nejvtipnější scéna :
Jak "zázračně rozvoní zvony" . Tomu jsem se musela skutečně od srdce zasmát.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Dr. House
11. října 2015
další názory k seriálu

Neznám lepší seriál z lékařského prostředí !

Na milého house, jsem nenarazila omylem, nýbrž mě cvrnknul přímo do nosu :D v jedné nejmenované televizi.

Musím říct, že lékařská tématika byla pro mě vždy zajímavá, asi protože člověk v tom nežije a nevidí do toho. Už předtím nebo během vysílání house jsem zkoušela i jiné "lékařské perly" , ale musím říct , že to nikdy nebylo ono. Prostě ne každý umí lékařský seriál vytvořit dobře.

V housovi máte vše co chcete nebo potřebujete - lékařské prostředí, zajímavé diagnózy, zajímavé experimenty, vztahy, lásku, konflikty a největšího morouse se sarkastickým pohledem na svět, který je ale zároveň vtipný. Nejde jinak než si Gregoryho House okamžitě zamilovat. Ikdyž zaměstnanec od vedením House bych být nechtěla, musím říct, že postava se povedla a Laurie ji ztvárnil naprosto úžasně !

Co se mi líbí:
scénáře, lékařské případy nebo chcete-li diagnózy. Vše promyšlené do jediného detailu. Není divu, že se seriál udržel tolik let. Upřímně by mi nevadil dalších 9 let. Není to typ seriálu u kterýho potřebujete nutně vidět každý díl a na čas sedíte u tv stanice, která to vysílá, ale když na to narazíte vždycky to pokaždé necháte ikdyby támhle hrálo bůhví co lepšího. A v tom je síla. Ještě jednou smekám, před tvůrci a děkuji za tento úžasný seriál, dali si jistě velkou práci a určitě mají teď dost zasloužených peněz :D Úžasné !

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
10. října 2015
další názory k seriálu

Zvládla bych to dalších 9 let !

Nemusím se ani rozepisovat. Je to typický sitcom, ale co se musí nechat velmi povedený. Takový , který když zapnete i po 150 budete se pořád hrozně smát. Škoda že už není mezi námi.

13 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
iZombie
10. října 2015
další názory k seriálu

Zombie tématika pro slabé žaludky

Ježiš jak mě tenhle seriál nadchnul to není možný. Líbí se mi tenhle koncept, je to nové, originální, vtipné i oddechové ! Musíte si Izombie zamilovat !

Myslela jsem, že to bude blbost, chtěla jsem něco oddechového mezi mýma klasickýma seriálama. A musím říct, že jsem ráda, že jsem zkusila právě iZombie!

Je to unikátní koncept módní zombie tématiky s kapkou humoru, odlehčená typickýma problémama mladý ženy (vztahy, rodina) opepřená krimi vsuvkou v podobě "zombie média" .

Upřímně pokud hledáte pěknou oddechovku, jděte do toho, určitě vás mile překvapí.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Prolhané krásky
10. října 2015
další názory k seriálu

A

Ale jo ikdyž je to spíš teenage seriál, musím říct že mě baví. Přiznávám se ! Je to (nebo bylo) to něco nového. Seriál s prvky tajemna a to se mi na tom líbí. Ikdyž po 2 sérii jsem měla krizovku kdy jsem se přestala dívat, zase jsem se vrátila a začala ho neskutečně hltat

Moc se mi líbí různorodost děvčat, myslím, že každá holka se najde v jedné představitelce a na to právě vsadily tvůrci. A vyšlo to.

Co se seriálů týče mám na něj přesto všechno smíšený názor. Nevím co si o tom myslet. Pokaždé když má být odhalené "mega tajemství" navalí se další a tak to jde pořád dokola. Poslední 2 série si říkám, že se na to vykašlu, že je to furt stejné a člověk stejně ví tolik jako když začal první díl.

Na druhou stranu musím říct, že i přes ty negativa co mi vadí, mě to dokáže pořád šokovat a hltám každou epizodu a nikdy nevynechám. Možná je to účel tvůrců, možná ne. Každoádně PLL je jeden z nejdiskutovanější seriálů vůbec. Názory se liší. Nejlepší je si udělat názor sám/a.

Nejoblibenější postava: Hanna :)

Poslední série byla pro mě překvapením, rapidně PLL stoupl v hodnotě a za to díky ! ikdyž lhářky mohli být trochu déle "uvězněné" a tvůrci si mohli s touhle tématikou víc pohrát. Hodnotím zatím za jednu z nejlepších sérií.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
1/2
12