Exredaktorka

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Exredaktorka
plakát
Prolhané krásky
17. září 2019
další názory k seriálu

Natahovali a natahovali, až neviděli, kde začali

Seriál se mi zpočátku hodně líbil. Trochu to vypadalo na novou Veronicu Mars. Ocenila jsem i to, že hlavní postavy jsou ženy, protože v té době v mých seriálech měli v hlavním obsazení muži jasnou převahu. Seriál byl vtipný, napínavý, postavy byly více či méně sympatické. Nikdy jsem se sice se svými oblíbenci neshodla s názorem většiny a hrdinky většinou udržovaly vztahy přesně s tím, s kým mě ty vztahy moc nebavily... Překousla jsem i to, že tam středoškolačku hrála herečka, která jednu hrála skoro o 20 let dřív. Přes všechny vady jsem se u seriálu bavila.
Jenže i to bylo jen dočasné. Seriál si neuměl poradit s tím neustálým natahováním a dokázal, že takový žánr je buď pro minisérie, nebo se záhady musí měnit, nemůžou řešit jednu 10 řad. Seriál pořád dokola opakoval jeden vzorec: hrdinky začaly někoho podezírat, že zabil Alison a/nebo je A, sbíraly stopy, někdo z nich třeba i váhal, způsobilo jim to problémy, zatímco podezřelá postava se chovala čím dál divněji, tak, jak se nevinný člověk nechová, načež už to vypadalo na rozuzlení, ale pak přišla nějaká bomba, která všechno vysvětlila, postava byla vlastně úplně normální. A tak zase začly tohle kolečko s jiným podezřelým. Vrchol už ovšem začal být, když se jim ti podezřelí v tom kolečku začli několikrát opakovat. Nehledě na to, že někdy jim A prováděla ohavnosti skutečného psychopata, až život ohrožující, a jindy to byly neskutečné pitomosti, které by řešily jen puberťačky.
A ani ty vztahové zápletky neustály to natahování. Scénáristi se nemohli rozhodnout, jestli hrdinky budou mít nějakou velkou lásku téměř celý seriál, nebo jestli budou pořád řešit vztahové drama, a tak se pořád rozcházely a dávaly dohromady s těmi samými postavami. Normální člověk by takový vztah dávno vzdal. A i když je mezi námi pár takových naivek, které to zkouší furt dokola jako v té známé definici šílenství, musela být taková každá hlavní postava?
No já to vzdala koncem třetí série a částečně obdivuju, částečně lituju ty, kteří vydrželi až do konce.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Angie Tribeca
13. září 2019
další názory k seriálu

Trochu moc devadesátkový

Parodie mám ráda, ale tohle je na mě moc ve stylu agenta WC 40. Čekala jsem parodii reálnou, jenže tohle je ten typ, kde detektivové hážou na případ očko doslova, jenže z Nielsena a Žhavých výstřelů už jsem prostě vyrostla. Tenhle seriál mi je bohužel až moc připomínal.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Mad Love
7. srpna 2019
další názory k seriálu

Další oběť kletby

Tyler Labine a jeho seriálová kletba je už legendou. Mad Love je jeden ze seriálů, které zmasakrovala, a musím říct, že je to jeden z těch, které si to zasloužily míň.
Když jsem seriál před lety poprvé zkusila, brala jsem ho s rezervou. I když jsem celou čtveřici znala, Biggs moje očekávání dost snižoval. Dneska už má reputaci trochu lepší, ale tehdy to byl ten herec, který měl jedinou výraznější roli v Prcičkách, a žil ze slávy této série. Role, které dostával, byly jen pitomosti jako ten film o buranovi na univerzitě, kde se člověk moc vtipných vtipů nedočkal. Jeho účast tedy moc neslibovala. Má očekávání se ale nenaplnila, sitcom to byl perfektní.
Všichni to známe. Když si najdeme novou známost, musíme se smířit s tím, že nám do života vstoupí i jeho/její přátelé (koncept, který mi spíš připomíná Coupling než HIMYM). Jenže to, že s nimi dobře vycházíme my, neznamená, že je vyhráno. V tomhle seriálu spolu naprosto nevychází jeho a její nejlepší přátelé. Při prvním sledování jsem měla pocit, že Connie a Larry hlavní dvojici naprosto zastiňují. Jejich neustále pošťuchování, které nevyhnutelně musí skončit láskou, patří mezi nejvýraznější rysy seriálu. A protože vtipy nejsou ohrané, nýbrž velmi originální, je seriál jízda, kterou si dobře užijete. Nicméně při dalších kolech si uvědomíte, že ani hlavní dvojice není nudná. Jen by ti dva zastínili prostě každého. Mad Love měl opravdu nakročeno k tomu, že bude tím sitcomem, odkud se opakují hlášky i po letech od všech postav, ne jen od jedné, která má komediální protekci u scénáristů, což je vždycky dobré znamení.
Bohužel Labinova kletba zase řádila a seriál boj o prodloužení prohrál. Těch 10 % dávám dolů, protože ten konec opravdu mohl být lepší. Finále první řady skoro vždycky může být finále celého seriálu (Jak už ho stanice prodlouží jednou, neruší se jim ho tak snadno.) a scénáristi mohli odejít lépe. Jeden cliffhanger a jedna nuda, to není dobré skóre.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Man to Man
4. července 2019
další názory k seriálu

Někdy prostě jdete proti proudu...

Seriál byl hodně očekávaný a měl i dobré ohlasy, ale mě extrémně nezaujal. I když vím, že korejské seriály se pár dílů rozjíždějí, že se člověk nemůže jedním dvěma nechat odradit, tady jsem cítila tak silný nezájem o to, co bude s postavami, že jsem to zabalila brzo.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Bílá královna
4. července 2019
další názory k seriálu

Něco nového

Seriál se mi hodně líbil už z toho důvodu, že pro změnu pokrývá období historie, které není stokrát omleté. Už jen to, že se tam neobjevil opět Jindřich VIII., si zaslouží aspoň 20 plusových bodů. V dějinách je víc zajímavých období než jen těch 5, o kterých se točí pořád dokola.
Seriál by sice byl dle mého názoru lepší, kdyby se držel historického žánru a nepouštěl se do té magie, která mi tam fakt neseděla, ale respektuji, že jde o zfilmování románu, skutečné historické události jsou až sekundární zdroj. Asi i proto mi výjimečně tolik nevadilo, když jsem s některým zpracováním takových těch dějin, které nevíme, můžeme si je pouze domýšlet, nesouhlasila.
Seriál však nalákal opravdu bravurní obsazení. Znala jsem sice před seriálem jen Fraina a Oakese, kteří opět nezklamali - i tady jsem je neměla ráda jako postavy i jako herce, ale ostatní mi skutečně vytřeli zrak. Rebecca Ferguson a Max Irons v rolích královského páru září. Chytře se první díl točí jen kolem nich, protože pak je divák do jejich „budoucnosti“ tolik zainteresovaný, že i vás například šokuje Eduardova milenka, i když víte o dějinách tolik, že by vás to překvapit vůbec nemělo.
Co mi trochu vadilo, jsou některé dějové díry. Jedna z postav nechá Elizabeth popravit bratra a otce a její manžel, který ji miluje, vůbec neřeší, že po ní chce, aby s dotyčným člověkem předstírala šťastnou rodinku. Richard nechá zabít své mladičké neteři jednoho bratra, další dva uvězní, vezme jim trůn, z nich ze všech udělá levobočky, což tehdy byla pěkná urážka její matky, načež si ji svádí - a nikdo z nich tyhle věci neřeší. Nehádám se, každý seriál má nějaké díry, ale tady jde o ignorování opravdu podstatných faktů o některých vztazích, protože se jim nehodí to zrovna řešit.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Sindibád
4. července 2019
další názory k seriálu

Sindibáda je povinnost natočit pro každou generaci

Je to jako jeden z těch seriálů, co jsme se ségrou sledovaly jako děti, mezi nimi byl taky jeden Sindibád. Není to nic super světoborného, ale tenkrát mi to nevadilo a nevadilo by mi to ani teď. Ne každý seriál musí být divácký zážitek. Občas se chcete jen podívat na něco, z čeho si nervete vlasy.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Doktorka podsvětí
4. července 2019
další názory k seriálu

Tehdy jsem byla nadšená, dnes nevím z čeho

Od seriálu jsem si slibovala hodně a to byl možná kámen úrazu. I když se mi tehdy líbil, s odstupem času jsem si uvědomila, že jsem si na něj za ty roky ani nevzpomněla. Typický příklad seriálu, u kterého je lepší s názorem počkat na odstup.
Velký problém seriálu byl, že se rozhodli točit o mafiánech, ale zachovali si strašně černobílý morální kodex. Sami jednou krásně shrnuli Constantinovo panování, že sice to byl mafián se vším všudy, ale svoje obchody si držel uvnitř, ulice byly čisté a na jeho území si nikdo nedovolil prodat drogy dítěti. Když to tak krásně uměli říct, proč se toho nedrželi? Proč jsme museli řešit morálku každé pitomosti, co on a ostatní postavy udělali?
Neepizodní zvraty byly sice jasné už snad od traileru, ale to by až tak nevadilo. Stejně by si to tak fanoušci nejspíš přáli, ale když už s tím byli tak očividní, tak proč se chovali, jaký to není šok?
Hodně se lidem nelíbila hlavní hrdinka, ale u té je její otravnost dána výše zmíněným. Jsou tam horší kousky. Tak hlavně bratr. Hrdinka se obětuje, aby ho nezabili, ještě odpracovává jeho dluh, a on si začne pro mafii makat zcela dobrovolně a ještě držkuje, že se jí o pomoc neprosil. Tak proč si ten dluh neplatí sám? Je to fracek na pár facek, ale nikdo nic. Zach Gilford taky nebyl nelíp vybraný. Vedle Grace vypadá jako puberťák.
Celý nemocniční personál je tam úplně nadbytečný. Tvůrci nedokázali stanovit hranici mezi lékařským a mafiánským seriálem, ale protože Grace pořád běhá po pochůzkách své druhé práce, zbytek týmu musí řešit medicínské zápletky. Jenže víte co? Kdyby tam ty nebyly, tak to většinou epizodu nijak neovlivní.
Ale abych nezněla jen negativně, konec jim chválím. Sice mám dojem, že si tehdy úplně odstřelili šance na 2. řadu, i když tehdy oficiální rozhodnutí ještě nepadlo, ale možná to sami tušili. Těžko říct, kam by se chtěli v teoretické 2. sérii vrátit. Nicméně konečně hodili ty moralistické kecy za hlavu a závěr se jim fakt povedl. Kdyby takový byl celý seriál, mohlo to dopadnout úplně jinak.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Back in the Game
3. dubna 2019
další názory k seriálu

Na první pohled to vypadá lépe

Nápad mě zaujal a mám ráda i Maggie Lawson a Caana. Vlastně i ti dětští herci byli celkem sympaťáci. V traileru to ještě pořád vypadalo jako dobrá komedie, takže jsem do toho šla s docela dobrým pocitem. Ovšem provedení je jen šedý průměr, který nijak extra v paměti nezůstane.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Greek
24. března 2019
další názory k seriálu

Kdo neviděl, nepochopí

Tohle je jeden z těch seriálů, které když člověk popisuje, tak to vyzní jako blbost pro puberťáky, ale tohle fakt není ten případ. Ano, pokud řeknete, že jde seriál o spolcích na vysoké škole, že mezi jejich největší zápletky patří to, když ten a ten dají hlavní hrdince písmena svého spolku, že tam nerd proniká do světa těch „populárních“ apod., zní to jako něco, z čeho bych krčila čelo taky, ale je to jeden z těch případů, kde zpracování udělá velký rozdíl. Mohly by to být pitomé zápletky, hrdinové jedno klišé vedle druhého, jenže nejsou. Když přijde na vysokou kluk, který nikdy nebyl na rande, nikdy nepil alkohol, je inteligentní a je na to hrdý, má rád svoje kamarády nerdy, je to hodný kluk, ale prostě chce zažít něco jiného, načež ho spolek kluků, o kterých byste mysleli, že takového kluka budou šikanovat, přijme mezi sebe, od začátku se na něj dívá bez předsudků a jako skuteční velcí bratři naučí svého malého brášku vše, co znají, navíc to dokáží velmi zábavně, tak i srdce toho největšího cynika začne tát. To prostě dokáže jen Greek, a pokud váháte, pusťte si aspoň Pilot. Je to jeden z nejlepších pilotů, co jsem viděla, a dobře vystihuje celý seriál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Manu a Matěj na cestě do Říma
7. března 2019
další názory k seriálu

O půl páté se u toho nesnídá špatně

Párkrát jsem zahlédla reprízu, když jsem vstávala do práce, a patřilo to k tomu lepšímu, co se v tyto brzké hodiny vysílá, ale vzhledem k tomu, že tohle není až tak můj žánr, tak jindy bych si to asi nepustila. Nicméně to na kulinářský cestopis není špatné. Jen mi vadí to, jak Ridi dělá někdy z Rupperta debila. Je to asi součástí scénáře, taková komická vložka, ale já to nemám ráda.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
1/14
1234567 ... 14