avatar uživatele

mandybiers

off
JménoMartina
Věk26 let (Beran)
Bydliště
Twitter@mandybiers
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/peskova.martina
Poznámka
Názory uživatelky mandybiers
plakát
Riverdale
5. března 2017
další názory k seriálu

Překvapení

Na základce jsem seriály podobného ražení celkem zbožňovala. Postupem času mě seriály pro "teens" ale celkem omrzeli a začala jsem vyhledávat trošku jiné žánry...

Co se ale Riverdale týče, je to pro mě obrovské překvapení. Na seriál jsem se začala dívat jen díky výzvě a po prvním díle jsem si řekla, že by byla škoda se na něj nedívat dál.

Nevím proč, ale přijde mi, že se Riverdale od klasických "teens" seriálů trošku liší. Docela mě baví dějová linka a občas mě i něco překvapí a stane se něco, co nečekám. Což o ostatních seriálech podobného ražení rozhodně říci nemohu, protože tam by mohl psát scénář snad každý a nikdy by nic nezkazil.

Co je zde ale stejné, jako ve většině ostatních seriálech tohodle typu, tak je to střední, fotbal, roztleskávačky... Spousta lidí to má ráda, takže proč ne.

Riverdale je pro mě taková oddechovka, u které nemusím přemýšlet, takže si ho ráda pustím, když si chci zrovna odpočinout a na chvilku vypnout.

Herecké obsazení mi ničím nepřekáží, ale zase mě ani moc nenadchlo. Baví mě ale postava Jugheada a Cheryl. Kdo mě tam ale dost rozčiloval, byla postava mladé učitelky, která tam už naštěstí není. :-D

Jsem zvědavá, jak se děj bude vyvíjet dál a seriál můžu doporučit.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
60 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
5. března 2017
další názory k seriálu

Propadák...

Z 90% hodnotím pouze seriály, u kterých jsem viděla všechny možné epizody. Tady ale nemohu, jelikož jsem měla co dělat, abych dokoukala alespoň první díl...

Nevím proč, ale očekávala jsem od tohoto seriálu hrozně moc, jelikož se na to dívá pár známých a hrozně tento seriál opěvují. "To musíš vidět!" anebo "Kdy se konečně podíváš na ty Shadowhunters?" No po nějakém tom roce jsem si teda řekla, že bych se mohla podívat, co na tom tedy všichni mají, i když mám rozkoukaných seriálů spoustu.

Musím říct, že jsem nakonec ráda, že mě tento seriál ničím nenadchl, alespoň budu mít více času na ostatní seriály. :-D

Ale zpátky k věci...

Filmové zpracování City of Bones mě ničím nenadchlo, ale zároveň ani nezklamalo. Prostě taková normální oddychovka se sympatickými herci. Ale co je proboha tohle?

Celkem by mě zajímalo, kdo obsazoval herecké role, jelikož jsou naprosto příšerné a jediná role, která mě ničím neotravovala byl Simon a Magnus.

Celkové prostředí a efekty mě taky ničím nenadchly. Efekty jsou neskutečně umělé a prostory připomínající nějakou nanotech laboratoř jsou snad ještě horší a ničí mi tak skvělý dojem z knihy...

Děj hodnotit nechci, protože jak už jsem řekla, po první epizodě odcházím, tudíž nevím, jak se s tou knižní verzí bude lišit.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
30 %
plakát
Legion
24. února 2017
další názory k seriálu

Schizofrenia...?

Normálně seriál po třech epizodách nehodnotím, ale tady musím...

Na Legion jsem narazila díky výzvě a hned po prvních minutách jsem ho začala doslova hltat. Zbožňuju komiksovky, především ty od DC, ale Marvel taky sleduji a musím se přiznat, že jsem nečekala, že něco takového je zrovna od Marvelu!

Rozhodně tohle ale není seriál pro každého. Pokud někomu dělá problém orientace v různých časových liniích, asi vás tento seriál moc nenadchne, protože skáče z jedné časové linie do druhé. Mne tento styl ale naprosto vyhovuje, jelikož vybočuje ze stereotypů a musíte nad tím trošku přemýšle. Nevíte co je realita, minulost, myšlenky hlavní postavy... a přesně tohle mě na tom neskutečně baví! Takže pokud chce někdo jen tak vypnout a kouknout se na seriál, u kterého si odpočine, asi to také nebude nejlepší volba, protože vaše hlava bude neustále pracovat a vytvářet si různé teorie.

Ze začátku jsem byla možná trošku "zklamaná", že se celý děj nebude odehrávat v psychiatrické léčebně, každopádně si myslím, že celý příběh bude mnohem zajímavější, takže to nějak skousnu. :-D

Co se týče hereckého obsazení, hrozně jsem si zamilovala hlavní postavu! Herec se do role neskutečně vžil a podává briliantní herecké výkony a role mu sedí jak vyšitá! Ostatní postavy jsou velice sympatické a do rolí mi také velice sedí.

Spousta lidí ale nadává na efekty, které mi přijdou v pohodě. Asi na tohle nejsem tak náročná a musím říct, že znám seriály, u kterých je to tedy rozhodně mnohem horší.

Za mě tedy hodnocení 100%, protože už dlouho jsem neviděla tak skvělý seriál, jako je tady tenhle a nemůžu se dočkat dalších dílů!

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Da Vinciho démoni
26. února 2016
další názory k seriálu

Géniova duše

Dnes jsem dokoukala poslední díl tohoto skvělého seriálu a musím říci, že mne maličko mrzí, že to byl opravdu poslední díl.

Dle mého názoru se jedná o jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Seriál je už od prvního dílu velice kvalitně zpracovaný, což se nedá u všech seriálů říct.

Do kolen mne dostala už úvodní znělka. Ještě nikdy jsem snad neviděla tak skvělou úvodní znělku. Další věc, co mne velice zaujala bylo "znázornění" Leonardovo myšlenek.

Co se týče hereckého obsazení, všichni herci si vedli opravdu výborně! Co se týče mých oblíbených postav, tak do nich určitě patří Leonardo, kterého herec Tom Riley ztvárnil opravdu neskutečně a tohoto herce jsem si velice oblíbila. Mezi další mé hodně oblíbené postavy rozhodně nesmím zapomenout zařadit Riaria, což je takovej ten "badass", který nesmí chybět v žádném seriálu! Většinou takové postavy nemusím, ale Riario mne nějakým způsobem ohromil. Co se týče dalších oblíbených postav, určitě také nesmím zmínit Zorastera, Vlada a v neposlední řadě také Nicca.

Nechci to nějak zdlouhavě okecávat, takže..

Každý kdo má rád seriály z historického prostředí, určitě seriál můžu doporučit, i když někteří "hnidopichové" tento seriál určitě zavrhnou. Tento seriál je skvělý už jenom proto, jak je celý pojatý, je to takové malé "umělecké dílo", takže to tak zkuste i vnímat.

Jak už jsem se zmiňovala v předchozích odstavcích - seriál je kvalitní a napínavý už od začátku, je zde skvělé herecké obsazení, takže hodnocení nemůže být jiné než 100%! :-)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Camelot
14. prosince 2015
další názory k seriálu

Long live the King

Na tento seriál jsem narazila zde, na tomto webu. Když jsem se rozhodovala, na jaký seriál se budu dívat po shlédnutí jiného seriálu, volila jsem Camelot právě proto, že měl pouze jednu sérii, kterou jsem měla zhlédnutou za chvilku a také proto, že zde hraje můj oblíbený herec Jamie Bower.

Viděla jsem, že tento seriál nemá zas tak kladné recenze a ani hodnocení, takže jsem ve směs vlastně ani nic neočekávala, ale byla jsem dost zvědavá.

Co se týče příběhu a historie, tak to asi hodnotit nemohu, protože se v historii moc nevyznám (ač mám nejraději historické seriály - jaký paradox) a je sice pravda, že jsem nějakou tu legendu o králi Artušovi už viděla, ale bylo to opravdu dost dávno, že si to nepamatuji, takže příběh nehodnotím.

Musím ale říct, že mi na seriálu celou dobu něco vadilo. Nedokážu říci, co přesně to bylo, ale něco mi tam opravdu nesedělo. Čím dýl jsem se na seriál dívala, tím méně mne bavil, ale řekla jsem si, že tu jednu serii přetrpím a tak se také stalo.

Co se týče herců, přišlo mi to docela katastrofální. Jediný, kdo mi do role sedl, byl Jamie Bower v roli Artuše a Peter Mooney v roli Kaye. Vím, že většině Jamie jako Artuš nesedl, ale já toho herce prostě zbožňuji a ráda se na něj dívám, proto mi tam nijak nevadil. Ale ostatní? Nevím proč, ale ostatní mne tam nehorázně štvali. Merlin a Morgan snad nejvíc.

Ale jak jsem řekla, od seriálu jsem nic moc neočekávala, ale zas tak šílený to taky nebylo - znám i horší seriály, proto hodnotím 60-ti procenty.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Vikingové
6. prosince 2015
další názory k seriálu

Pagans

U každého seriálu začínám tím, jak jsem k němu vlastně došla, takže ani tady tomu nebude jinak. Na facebooku sleduji takovou stránku, na které byl obrázek ze seriálu Vikings a mne to naprosto uchvátilo! Viděla jsem historické prostředí, které naprosto zbožňuji a okamžitě jsem se začala pídit po tom, co to je za seriál.

Stáhla jsem si tedy pár dílů a začala sledovat. No, abych pravdu řekla, viděla jsem tehdy asi první dva díly, které mne lehce nudily, ale já v hloubi duši tak nějak tušila, že ten seriál bude naprostá pecka a že ty první díly jsou vždycky spíše takové seznamovací.

Pak ale přišlo období, kdy jsem neměla absolutně vůbec čas na sledování seriálů, takže přišlo také neskutečně dlouhé odloučení od tohoto seriálu.

Nedavno (asi tak týden zpět), jsem se k seriálu vrátila a začala jsem sledovat od úplného začátku a chytala jsem se za hlavu, jak jsem tehdy mohla být tak blbá a považovat první díly za nudné, protože vůbec nejsou nudné! Vikings mne tak uchvátili, že jsem si nosila i tablet s dílama do školy, abych mohla využít každé volné chvíle, kdy jsem se mohla na seriál koukat.

Příběh je neskutečně úžasný, neskutečně pravdivý a v neposlední řadě s neskutečně skvělými herci! Obdivuji scénáristy, kteří se opravdu drželi toho, jak to tehdy doopravdy bylo a nevymýšlejí si zbytečně moc věcí okolo.

Co se mne týče, tak mne také velice zaujala severská mytologie a díky tomuto seriálu jsem se o tuto mytologii začala více zajímat, protože je to jediná mytologie, která mi přijde opravdu úžasná a uchvacující.

Jediné, co mi na seriálu přijde tak trochu proti srsti, jsou pohanské rituály a obětování se pro své bohy, což patří k té severské mytologii, ale zabíjení zvířat mi nedělá zrovna dvakrát dobře, ale k té době a k víře to patří, takže vlastně ani nevím, proč to sem píši. Možná chci jen varovat někoho, kdo to chce začít sledovat a tohle by mu mohlo vadit, ale jak říkám, patří to k tomu a dá se to zkousnout.

Mezi mé asi úplně nejoblíbenější postavy patří Lagertha, líbí se mi její odvaha, bojovnost a cílevědomost, navíc je mi i samotná herečka velice sympatická. Další má oblíbená postava je Athelstan, který mi ze začátku přišel takový divný, ale během celého seriálu jsem si ho neskutečně oblíbila, opět jsem na něm obdivovala jeho neskutečnou odvahu a také to, jak se musel jako křesťan vypořádat s neustálými narážkami na jeho náboženství. Velice mne baví také Bjorn, který se z toho malého děcka vyvinul a stal se z něj rozumný a odvážný Viking, no a v neposlední řadě mne velice zaujal Floki, který je svým způsobem tak trošku pošuk, ale někdo takový vždycky musí v seriálu být a takhle postava mne velice bavila! No a pokud jste se někdo pozastavili nad tím, jestli je mou oblíbenou postavou i samotný král Ragnar Lothbrok, tak musím říct, že vlastně ani já sama nevím. Herec Travis Fimmel odvádí neskutečně skvělé herecké výkony, ale Ragnar jako postava je pro mne taková... zvláštní. Chvíli ho mám ráda a chvíli ho zase nenávidím, takže ho do mých nejoblíbenějších postav asi zařadit nemohu, ale není to tak, že bych ho řadila mezi mé neoblíbené postavy, to ne, mám ho vlastně ráda, ale do těch nejoblíbenějších ho asi zařadit nemohu. Ale celkově musím pochválit všechny herce za skvělé a výstižné herecké výkony a za skvělé zpracování postav!

Vikings bych určitě všem doporučila, akorát trošičku varuji lidi se slabými povahami a žaludky a hodním ho 90%.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Upíří deníky
29. listopadu 2015
další názory k seriálu

Pro "teens"...

Vlastně ani nevím, jak dlouho už tento seriál sleduji, jediné co vím je to, že kdybych ho do dnes neviděla a někdo by mi řekl, abych se na něj koukla, asi bych si ho nepustila.

Nechci rozhodně říkat, že by seriál byl nějak špatný, jenže z těchto seriálů jsem už asi vyrostla a vyhledávám spíše seriály s větší pointou a seriály, u kterých nikdy nevím, co můžu čekat, to se ale o TVD říct nedá.

Co se týče celého seriálu, celou tu dobu se to točí jen kolem Eleny, která mi neskutečně lezla na nervy. Je to jen další holka, která neví, co chce a další holka, ze které si kluci sednou na svou zadnici a udělají pro ní první poslední.

I když je mi teprve 17, musím říct, že tento seriál je opravdu pro "teens", plnej pěkných kluků, ve finále je to šílená romaňtárna a slaďárna, ale pointa žádná.

Podle mého názoru, když už se jedná o seriál s upíry, měl by budit větší strach, ale v dnešní době se ve filmech a seriálech zachází s upíry už jako s "lidskými" a mírumilovnými stvořeními a to mi trošku vadí. Ale asi jsem si zvykla trošku na jiný seriály...

Na druhou stranu je seriál dost kvalitně zpracovaný, s docela kvalitními efekty, takže celkové hodnocení má u mě takových 57%.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %
plakát
Vlčí mládě
29. listopadu 2015
další názory k seriálu

Dala jsem na doporučení od mých přátel..

Tento seriál jsem začala sledovat v době, kdy jsem sledovala The Vampire Diares, protože spousta mých přátel, co také sledovali TVD, mi neustále opakovalo, abych se koukla i na Teen Wolf, že je to dost podobné, akorát s vlkodlaky. A jak to u mne bývá zvykem, dlouho jsem odolávala a nechtěla jsem se pouštět do nového seriálu, když jsem ještě neměla dokoukaný TVD.

Nakonec jsem dala TW šanci a stáhla jsem si první díl. No, musím říct, že poprvé jsem se efektům dost smála, protože jak to bývá na začátku takových seriálů, nikdy za nic moc nestojí. Ale jsou zde postavy jako Stiles nebo Lydia, které mne neskutečně baví a kvůli nim jsem byla schopná sledovat celou první serii se šílenými efektty.

Ale u každého seriálu, s postupem času a většími financemi, se začal seriál neskutečně vyvíjet a efekty už byly dost reálné a seriál tím nabyl většího kouzla, tudíž už jsem seriál nesledovala jen díky postavám, ale také díky kvalitě.

Nakonec se Teen Wolf stal jedním z těch mých více oblíbených seriálů, ale zároveň to pro mě není ten TOP, ale i přes to je to skvělá oddechovka, se skvělými herci a dle mého názoru je to i lepší než slavné "Upíří deníky".

Takže tomuto seriálu určitě dejte šanci a sami poznáte, jestli propadnete jeho kouzlu a radím Vám, nelekejte se první serie, dá se opravdu přežít a ty další jsou o 100% lepší! :-)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Lovci duchů
29. listopadu 2015
další názory k seriálu

Náhoda

K tomuto seriálu jsem přišla dalo by se říci náhodou. Bylo to pár let zpátky, kdy se bratrovo přítelkyně připravovala na maturitu a koukali se spolu na tento seriál v angličtině, aby si procvičila angličtinu. No a jak to tak u mě bývá, byla jsem hodně zvědavá a chvilku jsem se dívala s nimi. A co se nestalo, seriál mne šíleně nadchl a já už pak celý den trávila s nimi sledováním tohoto skvělého seriálu.

Rozhodně jsem neviděla všechny díly, i když je pravda, že nedavno jsem ho začala stahovat od první serie, ale těch dílů je vážně požehnaně...

Když se mne kamarádka ptala, jestli má sledovat tento seriál, řekla jsem jí, že rozhodně ano! A to teď říkám i zde Vám, pokud přemýšlíte nad tím, jestli ho začnete sledovat nebo ne. Také se mne ptala, jestli se u seriálu nebude bát, přeci jen se to jmenuje "Supernatural" a já jí na tuhle otázku neuměla moc odpovědět. Protože jsou zde díly, u kterých se opravdu bojíte a několikrát i opravdu leknete, ale zároveň jsou zde díly, u kterých se nebojíte a sledujete je v klidu. To jsem jí tedy nakonec řekla a musím říct, že vlastně ani nevím, jestli tento seriál začala sledovat nebo ne. :-)

Když jsem ale mluvila o tom, že je zde spousta pasáží, kde budete mít strach a třeba se i dost leknete, nesmím také zapomenout na to, že u tohohle seriálu se rozhodně hodně zasmějete! Jelikož obsazení herců Jensena Acklese a Jareda Padeleckiho, je určitě tou správnou volbou. Oba na mne působí opravdu velice sympaticky a mám z nich takový pocit, jako by byli opravdu bráchové a byli spolu odmalička, zkrátka je to správná dvojka, která skvěle hlásí!

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Arrow
28. listopadu 2015
další názory k seriálu

You have failed this city..

K seriálu Arrow mne přivedla kamarádka, která na mne neustále naléhala, ať se na tento seriál kouknu, že mne bude bavit. A vzhledem k tomu, že má podobný vkus jako já, jsem jí to i věřila, ale stále jsem se nějak odmítala na Arrow podívat. Ovšem po neustálém naléhaní jsem nakonec podlehla a stáhla jsem si první díl.

Zbožňuji hrdiny, především ty komiksové a zbožňuji lučištníky, takže postava Arrow je podle mne skvělá! Obsazení Stephena Amella byla podle mne skvělá volba, protože má neskutečné charisma a úžasný přízvuk, takže na hrdinu se skvěle hodí.

Tento seriál se ale dost vymyká mému klasickému vkusu. Tento seriál je z "dnešní" doby a je dost akční a já akční filmy zrovna dvakrát nemusím, ovšem Arrow mne baví a to docela dost.

Ale i přes to všechno, přes skvělou hlavní postavu, je na tomto seriálu něco, co mne nebaví tolik, jako na těch ostatních a to je asi i známka toho, že kdykoliv se objeví nový seriál, který bych mohla sledovat, sáhnu raději po něm a u Arrow si udělám pauzu, tak dlouhou na to, abych mohla dokoukat jiný seriál. Možná i kvůli tomu jsem u tohoto seriálu ještě neviděla všechny serie, takže je dost možné, že názor na Arrow se mi po shlédnutí dalších sérií ještě změní.

Nic méně Arrow je dost kvalitní seriál a určitě bych ho všem doporučila!

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
1/2
12