avatar uživatele

DoctorQQ

off
JménoDoctorQQ
Věk
BydlištěTekutý subprostor
Twitter
Instagram
FacebookNež mít účet na Facebooku, to si raději nechat vyšetřit prostatu studenou rukou.
Poznámka
Názory uživatele DoctorQQ
plakát
30 stříbrných
18. ledna 2021
další názory k seriálu

Otec Vémola

Bože, tak tohle je tedy opravdu "síla". Něco tak slaboduchého jsem už dlouho neviděl a doufám, že už ani neuvidím. Od "hereckých" výkonů přes scénář až po opravdu "vymazlené" dialogy na úrovni pomocné školy. Korunu tomu dává dabing, kde člověk netuší, jestli to i ten myslí vážně, nebo paroduje.
Nápad jako takový by sám o sobě špatný nebyl, ale musel by to do rukou dostat někdo, kdo vytvořil například seriál Exorcista.
Těch 20% dávám jen kvůli jedné jediné věci - nejlepší a vlastně i "nejmrazivější" je toliko znělka seriálu. Ta se tedy povedla a jediná stojí za zmínku.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
20 %
plakát
For All Mankind
8. listopadu 2019
další názory k seriálu

That's one small step for a man

Když jsem v roce 1976 dostal knížku Milana Codra „Vesmír dokořán“, byla jako „osobní bible“. Od té doby jsem zpaměti vyjmenoval všechny posádky programu Apollo a se zatajeným dechem prohlížel fotografie uhořelé posádky Apolla 1 a v té době naprosto neuvěřitelně přiznané 2 tragické nehody sovětských kosmonautů.
Tenhle seriál je pro mě absolutní třešnička. Vůbec nevadí, že se odehrává v alternativní historii, naopak. Slyšet známá jména a „poněkud jiné“ osudy někdy ještě žijících, někdy už bohužel ne skutečných osob mi nedělá žádný problém, naopak se skvěle bavím. Alexej Leonov jako první člověk na Měsíci .. škoda že nedávno zemřel, třeba by se bavil taky. Ale první byl, i když „jen“ mimo loď.
Apple TV+ si u mne tímhle dílkem vysloužila velikou poklonu. Děj má spád, je tu víc rovin, dostanete se i do vesmíru, zatím jen na Měsíc, ale v šotech z dalších dílů či série (za mě rozhodně ano) to bude zřejmě i dál. Je otázka, jestli mladší ročníky tenhle seriál osloví, protože ten, kdo není fanda kosmonautiky si určitě nevychutná všechny „odkazy“ a třeba se bude i nudit. Vyvstal mi před očima dvoj-obrázek, který jsem zahlédl na netu. Na prvním je Neil Armstrong ve skafandru a pod ním „Byl na Měsíci a udělal 6 fotek“. Na druhém je slečna s mobilem vycházející z toalety a pod ní „Byla na záchodě a udělala 36 fotek“. A víte co? Dobře jí tak. Já se raději podívám na ten Měsíc…

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
See
3. listopadu 2019
další názory k seriálu

Piky piky na hlavu, s Babou Vossem nehraju

U stanice Apple TV+ mám v hledáčku úplně jiný seriál, nicméně převážila zvědavost a See dostal šanci. No, jak to jenom napsat. Když pominu, že seriál má patřit k jednomu z nejdražších, samotné téma vypadalo docela zajímavě. Nadšení z nového seriálu ale rychle opadlo, děj prozrazovat nebudu, ať si každý udělá obrázek sám. Jestli jedna epizoda stála 15 milionů dolarů, tak za ty peníze vidět haku vesnice Alkenny a vylízanou královnu (doslova) je dost málo. To píšu o střípcích ze dvou epizod. Tu třetí už zřejmě nedám, abych taky neoslepl a nezačal se třeba modlit. Je to celé takové nijaké, prostě mě to neoslovilo. Nicméně pokud chce Apple TV+ konkurovat Netflixu a dalším, bude se muset (podle mého názoru) hodně zlepšit. Finance na to dle všeho má, nicméně 150 milionů dolarů pro Světlušku by byl rozhodně lepší počin…
40% za Jasoně Momou

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
40 %
plakát
The Purge
4. listopadu 2018
další názory k seriálu

Smrt je tam někde venku

Kromě ranního pohledu do zrcadla jsem se dramatickým hororům snažil vyhýbat. Jednak proto, že ten pohled mi úplně stačil a dramat má člověk kolem sebe pořád dost, stačí se jen rozhlédnout. V době odvysílání pilotního dílu bylo trochu času a po letmém seznámení s obsahem (díky Serialzone) jsem se odhodlal a ještě v podvečerních hodinách (jistota je jistota) díl pustil.
Nebudu prozrazovat děj který sleduje několik linek, od dovolenkáře z námořní pěchoty, přes (z jedné poloviny určitě) bisexuální pár, po naprosto ulétlou (šlo by to napsat jinak, ale sem se to nehodí) vedoucí jisté sekty, jejímž mottem je něco jako: „Něco do mě vraž“ (pro ty, kteří zpozorněli - nečekejte žádnou hambárnu).
Je zajímavé sledovat, jak se lidé k Očistě staví – pouštět se do spekulací co by se dělo KDYBY, nemá smysl, myslím, že realita by byla mnohem, mnohem horší než všechny teorie…
Ničím mě to nepřekvapilo, ale ani neurazilo a pohled do zrcadla snáším o něco lépe a radostněji.
Díky druhé sérii přidávám procenta, druhá řada je lepší jak první.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
1890
5. dubna 2018
další názory k seriálu

1890 .. to byl dobrý rok

Budu opět za exota, ale vzhledem k tomu, že jsem k seriálu hned od začátku přistoupil jako k parodii, neměl jsem s ním absolutně žádný problém. A kdyby čistě teoreticky tenhle materiál dostali do rukou pánové Lipský a Brdečka, byla by to při jejich genialitě naprostá paráda. Ale i takhle jsem se prostě dobře bavil. Ano, byly tam místy zdlouhavější pasáže, ale prostředí zámečku Betliar, oba svérázní, nebo spíš sví žandári (Ječný a Cígler mají konkurenci, a velkou), kombinace češtiny, slovenštiny a "hutorení" hlavně Milana Ondríka byly famózní. Kdyby ještě existovala ZVS, nemělo by problém s jeho řečí a vlastně i slovenštinou mnohem víc lidí, ale porozumět tomu druhému se dnes moc nenosí .. bohužel.
Dávám 80%, a klidně se šklebte jako Hubert …

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Hvězdná brána: Třetí říše
25. února 2018
další názory k seriálu

Star Hole for Many

Tohle "dílo" se mělo jmenovat Hvězdná díra na prachy, ale ty peníze, které to muselo stát mi klidně mohli poslat na účet. Myslím, že bych je využil lépe a radostněji, než sledováním .. čeho vlastně? Je to parodie? Myslí to vážně? No nevím, jestli ano, ta bojovnice s nohama rychlobruslařky v plavkách pro starší a pokročilé, mohutně mávající střílející tyčí bez přebíjení…
Po shlédnutí těch pár epizod už konečně chápu, proč má každá jen cca 10 minut, ono by s Vámi delší sledování mohlo něco udělat, nevím, třeba byste si zlepšili němčinu…
Každopádně skalním fandům Stargate se musí kroutit i prsty u nohou… Takže 20% - jen proto, že jsem fanda Atlantis a že si "půjčili" obrazový průlet červí dírou a hudbu. Jinak za mě - průser.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
20 %
plakát
Městečko Twin Peaks
30. června 2017
další názory k seriálu

Já nerosumět, co vy myslet ...

Tak po bouřlivé diskuzi v rubrice „S lupou do historie“, kde se trhaly občanky a vyráběly voodoo figurky a kde jsem i já byl součástí dění, musím, ač nerad prohlásit, že 3. série NEMÁ s původními Twin Peaks moc společného. Nevím, možná je to tím, že si vodní dýmku dopřávám toliko v létě, jinak mě OPL fakt nebere, nebo prostě svým IQ D. Lynchovi nestačím… Po prvních dvou dílech jsem si říkal "jasně, má to 18 dílů, rozjezd může být pomalejší". Přišel 3 díl a lehce jsem znejistěl, protože ten jsem nepobral. Po 7 díle jsem jásal, protože to vypadalo, že přeci jenom to pro mě dostává nějaký uchopitelný tvar, ale to jsem netušil, že může být hůř. A taky bylo, protože po 8 dílu jsem došel k závěru, že buď jsem tupé, deprimované hovado, které absolutně nerozumí umění, nebo je hovado někdo úplně jiný, a vzhledem k tomu, že žije z předchozího renomé (které mělo své opodstatnění), úplně zničilo, nebo alespoň do aktuálně odvysílaného dílu ničí jeden z kultovních seriálů… Zklamáním je pro mne i hudba, protože kromě úvodních Chromatics je to nuda. Úvodní znělku nepočítám, protože ta je od první série stejná a články, že Badalamenti skládá hudbu pro třetí sérii považuji už jen za reklamní tah.

30%, a to jsem hodně, ale hodně hodný, asi nostalgie.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
30 %
plakát
Dobytí Marsu
30. prosince 2016
další názory k seriálu

Phobos, Deimos a Nuda

Seriál odstartoval velkolepou reklamní kampaní s podtextem "seriál celosvětového významu" a intenzitou, že by tomu člověk snad i uvěřil. Bohužel (dle mého) zůstal daleko, daleko za očekáváním. Nabízelo se, jestli se autoři nechají "ovlivnit" stanicí History Channel a jejími Vikingy. Určitě nenechali, a jestli ano, tak ve vzdálenosti max. 56 miliónů km a měli zavřené obě oči.
Je jasné, že dokumentární části, převážně věnované společnosti SpaceX (pro kterou to byla hlavně investice do reklamy) se to netýká. Dokument je dokument a možná by bylo lepší, kdyby se autoři nepouštěli do samostatných projevů. Hraná část, která probíhá v roce 2033 je přes veškerou snahu nuda, nuda, šeď, šeď. Snaha o dramatičnost vychází naprázdno a s postupujícími díly přibývá stále víc pomalých záběrů, natahujících dialogů a děj se prakticky jen pozvolna převaluje vpřed a jediná otázka, kterou Vás donutí si položit je, "kdy už bude konec"?
MOC jsem se těšil, MOC jsem od toho očekával a byla to MOC velká chyba. Dávám 60 % jen díky přínosu a významu společnosti SpaceX.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Childhood's End
13. března 2016
další názory k seriálu

Lidstvo .. končíme!

Knížka vyšla v roce 1953. Uvádím to záměrně, protože až na menší úpravy se scénář snažil držet se předlohy. Takže i duševní naháč by mohl pochopit, že v 50 letech minulého století se z toho, co nabízel tehdejší knižní trh sci-fi, prostě musel stát bestseller. A to vůbec nemyslím ironicky. Konec dětství byl "předvoj" k následující parádě (pro mě) a to 2001.
A.C. Clark je u mě jeden z nejlepších spisovatelů sci-fi a jeho knížky jsem si zamiloval. Byl jsem proto hrozně zvědavý, jak se s tímhle dílem Syfy popere, a za sebe musím říct, že velmi, velmi dobře..
Nebudu se tu rozepisovat o ději, protože prozrazovat překvapení (ať už podobu mimozemšťanů, nebo finále) by nebylo fér. Bylo velice zajímavé sledovat reakce lidí, kteří knížku nečetli, a tudíž netušili..
Takže kdo máte rádi inteligentní sci-fi, jste trošku hloubaví, nevyžadujete od děje jenom "ric, pic, bum" a nevadí Vám v některých chvílích pomalejší děj (který má ale svůj význam), vřele doporučuji.
Dávám 90% jenom proto, že TV stanice plánuje 3001. Těch 100% si (doufám) nechám pro ní.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Expanze
14. února 2016
další názory k seriálu

Pravidelná linka Země - Pás

I přes docela zdařilou propagaci jsem k seriálu přistupoval hodně, hodně opatrně. TV stanice Syfy mi v minulosti (bohužel) mnohokrát dokázala, že z jejich Sci-fi někdy vznikne Ski-py. A pak nezbývalo, než následné zklamání vyskákat stejně, jako výše zmíněný vačnatec…
Myslím, že neprozradím nic zásadního - děj má 2 linie, z nichž jedna je "staniční" (potažmo pozemská) a druhá se odehrává ve vesmíru. Za sebe čestně přiznávám, že ta vesmírná se mi jako fandovi letů "kamkoliv" líbila víc (a nejen kvůli gravitaci). Nicméně i přes pomalejší děj, (kdo si libuje v tempu děje jako třeba v Avengers s monology – "Uh, Bum, Prásk, Au a Netrefil", tak si bude rozhodně ohryzávat nehty, nebo to, co má momentálně před sebou na stole), jsem byl nakonec i díky (podle mě) zdařilým (na TV stanici) trikům, na kterých se oproti jiným seriálům nešetřilo, vcelku spokojený..
Dalo by se najít samozřejmě x připomínek, keya ? Ale i když jsem zas..... Pozemšťan, nejsem sci-fi welwala a dávám 80%. Maximálně mě můžete vystřelit na Eros.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
1/3
123