avatar uživatele

villain

off
Jméno
Věk
Bydlištěsever České Republiky, asi 10 min. pěšky od hranic s Polskem
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele villain
plakát
Battlestar Galactica: Blood & Chrome
28. září 2013
další názory k seriálu

Další lahůdka z BSG univerza

Předem musím říci, že je velká škoda, že tento seriál nakonec neměl pokračování. Zaprvé, Blood and Chrome mapuje obrovsky zajímavý okruh událostí, které BSG předcházejí.Po Caprice by se tak jednalo o druhý velice tematicky dobře zaměřený spin-off.
Velkou zbraní BaCH je výběr hereckého ansáblu.Herec Luke Pasqualino ztvárňující mladého Adamu má charisma, působí jako mladý, arogantní a impulzivní fracek, který si myslí že dokáže válku snad vyhrát sám v kokpitu své stíhačky. Při sledování jeho výkonů a počínání se dostavuje onen skvělý pocit z toho, že víme, v jak velkého muže vyroste, a sledování jeho mladistvé nerozvážnosti je velmi poutavé.
Děj je hned v prvním díle poutavý, efekty na vynikající úrovni, hudba podmanivá a veškerá nostalgie z dob sledování BSG se tak brací zpět. Velká škoda, že zrovna tomuto seriálu stanice Syfy nedala šanci a ještě ho všemožně vláčela přes dvd, youtube vysílání a další okliky k cílové skupině, tedy fandům BSG univerza. Myslím, že jelikož se jednalo o prequel, nalákal by i spoustu nových diváků. Bohužel, SyFy nám dalo skvělý předkrm v podobě tohoto řemeslně skvěle zpracovaného pilotu, bohužel hlavní chod v podání celé serie jaksi chybí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Spravedlnost v krvi
18. srpna 2011
další názory k seriálu

Blue Bloods

1.serie - 70%
V dnešním moři plném kriminálních seriálů se dá už jen těžko najít originální kousek, všechno už jsme viděli několikrát v mnoha různých variacích. Přesto, některé seriály z této řady vybočují a přinášejí do kriminálního žánru něco nového, čímž si získávají kritiky i diváky. Blue Bloods má celkem zajímavý koncept, ale žádnou inovaci nepřináší, vlastně je to celkem obyčejný kriminální seriál. Přesto jeho sledováním nic nezkazíte.
Seriál pojednává o jedné rodině, která je celá prolezlá NYPD. Hlavou rodiny je policejní komisař, a jak jeho otec, tak i děti, všichni jsou spojení s policejní prací (ať už jako detektiv, okresní prokurátorka nebo začínající pochůzkář) a dohromady tvoří spokojenou rodinku, ve které je i mnoho vnoučat, a každou neděli se celá rodina sejde, povečeří, podiskutuje o morálních problémech jejich případů a pomodlí se. V každé epizodě také padne halda morálních ponaučení a všichni členové rodiny nikdy nesklouznou ve svých vyšetřovacích metodách na tu špatnou stranu zákona. Docela silná agitka. Jednotlivé případy nejsou nějak zvlášť objevné, ale ani nenudí, docela se mi i líbí to, že vrah je někdy odhalen už na začátku epizody a po její zbytek se proti němu hledají usvědčuijící důkazy, takže to není jako v jiných seriálech, kde se až do poslední vteřiny všichni vzájemnými svěděctvími obviňují. I když se to tedy může zdát, že seriál je to veskrze průměrný, já se u něj dobře zabavím. Sleduji nádherné obrazy New York City, do toho opravdu slušnou rodinu vykonávající těžkou policejní práci, a pak je tady i zápletka, táhnoucí se celým seriálem, a ta pozornost dokáže udržet. V rodině je totiž i zesnulý strážník, syn komisaře, kterého zavraždila tajemná policejní organizace Modrý Templář. Členové rodiny o tomhle faktu ale neví, dokud jednoho z nich nekontaktuje agentka FBI. A v poslední epizodě se dokonce dočkáme kompletního (i když trochu uspěchaného) odhalení a zneškodnění této organizace, což mě osobně velice potěšilo a mile překvapilo. 1. řada tak skončila stylem, jakou by klidně mohl skončit celý seriál. Díky vysoké sledovanosti je ale odklepnuta řada druhá, a já ji rozhodně budu sledovat, protože scénaristé zatím k Blue Bloods přisupují jemně, nepřekombinovali ho, a proto mě tento seriál baví. Doporučuji všem, kdo mají volný víkend a chtějí oddechové, avšak dobré krimi, aby shlédli. Navíc hlavní obsazensvto, ačkoli má ve scénáři předepsané dialogy veskrze jednoduché, hraje velice dobře, osatatně Tom Selleck a Donnie Wahlberg jsou pojmy samy o sobě. Takže rozhodně Blue Bloods není ztráta času, ba naopak. Kdo ale chce něco v kriminálním žánru inovativního, drsného, popř. zase víc "cool", musí se poohlédnout jinde.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Policejní odznak
20. května 2011
další názory k seriálu

Totální nářez !

1.serie – 100%
1.serie The Shield je pořádnej nářez. Ukazuje tu odvrácenou tvář krásného LA, jsme svědky práce poldů, kteří si v některých případech nezadají s těmi největšími zločinci. Všechny postavy jsou silně rozporuplné a nikdo tu není kladný hrdina. The Shield se prezentuje jako hodně drsný seriál s velkou dávkou realismu, a jeho 1.serie probíhá v tak rychlém sledu, že od obrazovky prostě nemůžete odtrhnout oči.

2.serie – 90%
V 2.serii se naplno rozjela zápletka o jedné velké loupeži, která měla v důsledku fatální následky. Tým tady taky bojuje proti jednomu z nejsilnějších mexických mafiánů, který se ani neštítí zavraždit vlastního bratra. Jak je dobrým standardem Shieldu, i tady vše probíhá v rychlém a strhujícím tempu.

3.serie – 80%
3.serie trochu polevila, vše se točilo okolo následků loupeže, a byla plná nechutných sexuálních případů či napadení, a to včetně toho na jednu z hlavních postav seriálu. Tahle serie byla asi z celého seriálu nejslabší, ale pořád je to hodně nadstandardní podívaná.

4.serie – 100%
Zásahovka se rozpadla a do Farmingtonu přichází nová kapitánka, jejíž drsné metody si opravdu nezadají ani s těmi Vickovými. Seriál se tady rozjíždí na plné obrátky a má naprosto strhující tempo událostí.

5.serie – 100%
Tahle serie je jednoznačným vrcholem seriálu. Do Shieldu přišla nová postava, detektiv z Vnitřních záležitostí, a vše co se kdy ve Vicově životě odehrálo, se mu začíná vracet. Shield nikdy nebyl lepší, než v době 5.řady. Tentokrát opravdu ani na vteřinu neodhlédnete od obrazovky, protože to co se okolo hlavních postav semele, se bude odrážet až do konce celého seriálu. Serie je zakončena jedním z nejlepších season finale v historii TV a přesvědčí vás o tom, že v Shieldu prostě kladní hrdinové neexistují.

6.serie – 90%
Tato serie má místo mezi 2 nejzásadnějšími řadami seriálu, přesto si svoji kvalitu drží. Jsme svědky neuvěřitelného obratu v zásahovce, a jako třešničku na dortu dostáváme hostujícího Alexe O´ Loughlina, který se své role nového vůdce zásahovky ujmul skvěle a tato serie, zaměřená hodně na osobní profily všech postav, je i díky němu, stejně jako všechny ostatní, prostě skvělá.

7.serie – 100%
Poslední řady všech ukončených seriálů mají své kouzlo. Zápletka se vždy rozjíží pozvolna, ale vše směřuje k viditelně nervydrásajícímu konci, a nejinak je tomu i tady. Asi od půlky 7.serie Shield nedá nikomu vydechnout, a přijde takový konec, který snad žádný jiný seriál nezažil. Skoro ideální, ale spíš trpký, hořký, drsný. Ostatně, takový byl celý Shield.

The Shield je asi jediný realistický policejní seriál (pokud nepočítám The Wire, ale to je přeci jen o něčem jiném) a který staví na neuvěřitelném tempu událostí a opravdu drsném realismu a uvěřitelnosti všeho dění okolo. Také má skvěle složený soundtrack z rockových nebo streetových pecek, které spolu s rozklepaným stylem kamery dodávají všem situacím na věrohodnosti a pocitu totálního vtažení do děje. Postavy, ať už vedlejší, nebo ty hlavní, jsou zde hrány naprosto brilantně, a každý herec zde předvádí své maximum. V Shieldu prostě není místo pro slečinky, nejsou tu dobré konce. Tohle je totiž to, co do doby než vtrhl Shield na obrazovky chybělo. Realita se vším všudy. Nikdo není kladná postava a všichni si musejí procházet svým osobním peklem. A já jsem moc rád, že jsem to peklo mohl prožívat s nimi. Určitě si ho rád projdu ještě několikrát.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
Epizody
23. února 2011
další názory k seriálu

USA + UK = Episodes

1.serie - 90%
Episodes jsou přesně tím kouskem, který byl v televizi výrazně potřeba. V době, kdy jednoznačně probíhá válka mezi USA a UK seriály jsou Episodes to pravé ořechové. Ukazují právě ten obrovský rozdíl mezi Spojenými Státy a Británií, v jejich myšlení co se seriálů týče, bere si na paškál všechny ty odlišnosti (v počtu epizod seriálů, přízvuku, atd.) a dělá to velice vtipně, protože po nějakých 2 epizodách se děj skvěle rozjede a člověk se prostě musí smát a jen kývat souhlasně hlavou, jak události v seriálu odrážejí skutečnost, jak to panuje v současné TV tvorbě (i když je to samozřejmě bráno s velkým a typicky praštěným americkým nadhledem) a my tak opradvu můžeme vidět, jaké jsou mezi dvěma hlavními konkurenty vývozců seriálů rozdíly.
Jen škoda toho, že není jisté pokračování seriálu, protože konec se, stejně jako celý seriál, ukázal být opravdovým spojením USA a UK tvorby v jeden celek, jelikož malý počet epizod (UK faktor) vyvážil neuzavřený konec, a se seriálem se tak ještě může pracovat klidně dalších 5 sezón (i když to je velice nepravděpodobné), a to je zase typický znak US seriálů.
Pokud pokračování bude, tak já se na to rozhodně rád podívám, protože seriál zpracovává dnešní téma souboje mezi Státy a Británií o seriálový trůn vtipně, svižně, a hlavně s obrovskou nadsázkou.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Caprica
30. prosince 2010
další názory k seriálu

Caprica

1.serie - 70%
Spin-off BSG se odehrává v ponurém a temném duchu na Caprice, té nejslavnější a nejbohatší kolonii. Sledujeme tu zrod Cylonů a osudy rodiny Adamových a tvůrců Cylonů Graystonových.
Caprica je seriál, který mnoha divákům nesedl vzhledem k tomu jak moc je odlišný od BSG, a proto byl nakonec zrušen a televizí Syfy vláčen všemožnými kalužemi. I když je to seriál temný, pochmurný, a méně akční, stále je to velice kvalitní sci-fi. I když se tak v půlce první (a už stoprocentně jediné) serie dostavilo hluché místo s díly o ničem, nakonec si Caprica našla cestu k dechberoucímu finiši a podobně jako BSG dospěla k fantastickému zakončení, které bylo od tvůrců opravdu dárkem pro všechny diváky, kteří vydrželi, a i když věděli že Caprica končí, tak zůstali věrní.
Caprica je jedním z velmi malého počtu serálů, který schytal všechnu možnou smůlu kterou schytat šlo. Seriál byl několikrát na hodně dlouho přerušován, diváci neabsorbovali předem hlášenou odlišnost od BSG a nepochopili inteligentnost a složitost (bohužel občas také překombinovanost) projektu Caprica, a ten tak televize Syfy ubila natolik, že dvd s první serií vyšlo dřív než se stihla serie v USA dovysílat.
Absence druhé serie ale nikdo litovat nemusí, vzhledem k tomu, že podobně jako v BSG, i zde jsme se dočkali skvělého series finale (a to dokonce tvůrci v té době ani nevěděli že 2. řada nebude).
Každopádně i v Caprice byly chyby v podobě některých až nudných dílů někde v půlce řady a občasných až směšných konverzací s vševědoucí Matkou monoteistů.
Efekty byly celkem bohaté a Capricu ukazovaly do všech detailů, i když byla vidět jejich velká počítačovost.
Celkově byla Caprica rozhodně potěšením pro každého BSG fanouška, krásně doplnila již známé universum, a teď už nezbývá než se těšit na nový spin-off Blood and Chrome.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
Impérium - Mafie v Atlantic City
12. prosince 2010
další názory k seriálu

Boardwalk Empire

1.serie - 80%
Boardwalk Empire se ještě před odvysíláním pilotního dílu stalo kultem. Jména jako Buscemi, Scorsese, Terence Winter anebo v neposlední řadě taky Mark Wahlberg (který se poslední dobou horlivě vrhl na produkci), přitahovala pozornost diváků už od začátku a vzhledem k atraktivnímu tématu gangsterky zasazené do slavného Atlantic City 20.let se dal tušit hit. Po pilotním dílu to vycítila i HBO a hned odklepla 2.serii. I když sledovanost posléze docela klesala, pochybuji že by toho vzhledem ke slávě tohoto projektu někdo z vedení HBO litoval.
Za odlivem diváků stál hlavně fakt, že Boardwalk Empire je všechno, jen ne typická gangsterka, při které sledujete život jednoho dona a desítky přestřelek. Boardwalk Empire se soustředí na tu část, kdy ukazuje jednoho muže, který se angažuje jak na poli politickém, tak zločinném, a zároveň je zde zobrazováno mnoho vyčerpávajících detailů z jeho okolí, přátel, jeho osobního života a myšlení, a vidíme, že bez občasného násilí to ve zločinnecké a politické sféře prostě nejde.
V celém seriálu samozřejmě exceluje Steve Buscemi, který znovu prokazuje své neuvěřitelné kvality brilantího herce, a vy mu tak opravdu v jeho kariéře nápadného politika a nenápadného gangstera fandíte. Zbytek obsazení je taktéž povedený a komplikovanými charaktery se to tu jen hemží.
Boardwalk Empire je tak velice osobitým a málo viděným seriálem, je to tak trochu jiná gangsterka, mě to ale sedlo a 2.serie se nemůžu dočkat. Přece jenom málokde je k vidění takhle propracovaný pohled na to, jak v 20.letech celá politika v Americe souvisela s gangstery a profitováním na prohibici.
A jak říká tvůrce seriálu Terence Winter, historie se po necelém století opakuje.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Star Wars: Clone Wars
5. prosince 2010
další názory k seriálu

Stylový epilog k Epizodě II a prolog k Epizodě III

Když jsem viděl tyto kreslené Star Wars, byl jsem velmi mile překvapen. Seriál je složen z několika malých epizod, které byly spojeny ve 2 hodinové filmy. Animace je tu sice jednoduchá, ale má své nazaměnitelné kouzlo. Příběh si dokáže udržovat atmosféru, a rohodně nepůsobí dětsky, narozdíl od děsně infantilních The Clone Wars z roku 2008. Clone Wars ukazují mnoho akce, zárověň je tu však několik velemomentů, které dovysvětlují některé opravdu důležité věci ze světa Star Wars a ukazují mnoho jinde neviděných okamžiků, které potěší každého Star Wars fandu. Navíc jsem byl na konci Clone Wars šokován tím, jak moc na tento seriál Epizoda III navazuje. Takže i když je to docela nenápadné dílko ze světa Star Wars, pro každého skalního fandu je to povinnost, navíc tento seriál hodně potěší a překvapí svojí provázaností s filmy.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Město žen
29. září 2010
další názory k seriálu

Cougar Town

1.serie - 80%
Cougar Town je velice příjemný, odpočinkový sitcom. Je o ženě, která (podle oficálního popisu seriálu), je 40-letá, rozvedená a loví zajíčky. První co mě napadlo bylo to, že půjde o ženské Californication. Ale to byla veliká mýlka, Cougar Town je totiž hodně veselý sitcom s perfektně sřelenou Courtney Cox v hlavní roli, ale také je v něm mnoho momentů, které nutí k zamyšlení. Navíc (a to je velké plus), nejsou podávány nuceně a křečovitě, nýbrž svěže vyplývají z kontextu a chvílemi se tak z veselého, odpočinkového a vtipného sitcomu stává zamýšlející se dílo o tom, jak jsou vlastně mezilidské vztahy po 40.letech života složité.
Humor v Cougar Town je prostě úžasný. Postavy jsou směšně praštěné, trousí jednu hlášku za druhou a vtipné situace se tu střídají rychlostí světla. Cougar Town má také další velké plus za mužské obsazení. To naprosto nemá chybu, chlapi tu svojí vtipností a svým pohodářstvím naprosto přebíjejí ženské osazenstvo a kradou si seriál pro sebe v každé samostatné chvíli která je jim věnována. V seriálu jsou také skvělé hostující postavy (Lisa Kudrow, Sheryl Crow, v prvním díle 2.serie také Jenifer Aniston) a z Cougar Townu se tak v některých dílech stávají The Expendables pro něžné pohlaví.
Ale abych se dostal také k záporům, jedinou paničkou je v celém seriálu vlastně jen hlavní hrdinka v podání bravurní Courtney Cox, protože jedna z jejích dvou kamarádek je mladá holka, a druhá zase šťastně vdaná žena, která nemá na zálety ani pomyšlení. A právě ta vdaná dáma mi v seriálu neskutečně pije krev. Ellie Torresová (tak zní její jméno) je totiž protivná ženská, která neustále všechny uráží, a teď nemyslím s takovým tím sarkasticky vtipným podtónem jako třeba Chandler Bing v Přátelích, ale tím způsobem, že si říkáte jak se s takovou fúrií vůbec může někdo bavit. I přes tuhle malou kaňku je ale 1.serie Cougar Townu velice příjemnou záležitostí.

2.serie - 50 %
Druhá serie Cougar Townu mě opravdu zklamala. Pokud nepočítám první a poslední episodu, byla to opravdu ubohá řada. Seriál se smrsknul jen na scény typu - někdo někoho urazí, udělá zvrásněnou grimasu obličeje, rozhodí rukama a to celé znova. V podstatě děj nulový, každý díl je jen sbírkou těchto trapných a nudných skečů. Docela jsem byl touto změnou šokovaný a doufám, že nová, třetí řada přinese zase návrat k tomu pěknému sarkastickému humoru, který byl v serii 1. Jinak totiž nad serálem zlomím hůl. Krom stále měnícího vtipného nápisu ve znělce seriálu mi už totiž na něm nepřijde vtipného nic.

Cougar Town je příjemná a hodně vtipná oddechovka, u které si sledování užívám a můžu ji vidět takřka kdykoliv. Toto konstatování bohužel s druhou serií padlo, a já jen doufám, že ta třetí bude lepší. Pokud ne, tak už se na Cougar Town přestanu dívat, jelikož si nechci kazit ten skvělý dojem, který na mně zanechala 1. serie.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
V
19. září 2010
další názory k seriálu

V 2009

1.serie - 70%
V je sci-fi, které (i když je to předělávka klasické série), zpracovává téma UFO jiným a neotřelým způsobem. Přesto je tu však několik neduhů. Tím prvním jsou postavy. I když herci byli vybráni vesměs známí a dobří, jejich charaktery působí jaksi uměle a nejde si k nim vytvořit žádný vztah, a vžít se do toho co prožívají, a neuvěříte jim ani jejich emoce. Další věcí jsou efekty, které jsou v seriálu zobrazovány dost často a mě se líbí, ale hodně lidí si na to stěžovalo, což je to způsobeno zejména tím, že je seriál točen s dost šedivým nádechem, a někomu to tak přijde levné (podobně to ale bylo i s odlesky ve Star Treku XI), je to ale něco nového a mě to nevadí. Hlášky postav jsou potom tou světlejší stránkou. Není tu sice žádná hláškující postava, ale takové ty typické věty typu "Nesmíme být jako oni" atd., tu nepůsobí tak trapně jako jinde, a je to především proto, že tu nejsou tyto monology tak dlouhé a časté. Příběhových linií je tu pak hned několik, ale příběh moc vypointovaný není, vždy se nějaká zápletka zasekne tak v půli cesty, a vyřeší se buď až za hodně dlouho, nebo (snad) v nadcházející 2.serii. I přesto vás V u obrazovky udrží.

2.serie - 50%
Druhá serie V seriál přivedla do nudného stereotypu, kdy se stále opakují dokola ty samé dějové motivy, dokonce i fráze vycházející z úst hlavních postav začínají být silně otravné (narozdíl od 1.serie, která ještě tyhle typické fráze zvládala natolik, aby divák nebyl nucen vypínat televizi), a i celkový dějový posun nakonec probíhal velmi pomalu. Dočkali jsme se pár srdecryvných úmrtí, zvratů a konce, který nebyl ukončený. I když já osobně ho jako ukončený beru, jelikož si nějak neumím představit, jak by se to, co se stalo na závěr 2.serie, dalo zvrátit.

V se dobře popralo se svým původním zpracováním i jinými, dost podobnými sci-fi projekty a nabídlo něco trochu nového a jiného, proto tento seriál působí dost nadějně. Bohužel 2.serie seriál totálně ubila a jeho zrušení kvůli malé sledovanosti se tak nelze divit. Přesto to byla celkem průměrná podívaná, kterou sice jednou shlédnete, ale těžko se k ní budete vracet.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %
plakát
Psychoville
12. září 2010
další názory k seriálu

Psychoville

Angláni prostě umí. Seriál je založen na fantasticky morbidně zábavných a (to hlavně) totálně praštěných postavách, které spojuje jedna věc - a to dopis od někoho neznámého, který ví co udělali.
Psychoville je kombinací několika žánrů, je tu černý humor, horror, i thriller. Jako pokoukání na dlouhý večer slouží dokonale, připomene vám všechny možné strašidelné historky které jste kdy slyšeli, a zároveň vám dokáže vytvořit pokřivený úšklebek na tváři. Děj se rozuzlí tak absurdně jak je to jen možné, a vy si jen budete říkat, jak to, že v Anglii to s nevšedními seriálovými projekty prostě umí o tolik lépe než v Americe.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
1/2
12