27. 2. 2015

Leonard Nimoy zemřel ve věku 83 let

Leonard Nimoy zemřel ve věku 83 let

Je nám ctí, ale zároveň žádným potěšením oznámit, že po nemoci zemřel dnes herec Leonard Nimoy, miláček sci-fi fanoušků a fanynek po celém světě. Zemřel ve věku 83 let v Bel-Air v Kalifornii. Zprávu potvrdila jeho vnučka Madeleine.

Nimoy bojoval s chronickou obstrukční plicní nemoc, která byla následkem jeho dlouholetého silného kouření, kterého se ale před lety vzdal. Herec v poslední době procházel poslední fází nemoci. Minulý týden byl hospitalizován.

„Přestal jsem kouřit před třiceti lety. Bylo už pozdě. Mám CHOPN… kuřáci, pochopte, že když přestanete kouřit až poté, co vás diagnostikují, je už pozdě,“ napsal na Twitter loni.

Tento týden tweetoval Nimoy naposledy: „Život je jako zahrada. Perfektní chvíle zde prožijete, ale nezachováte si je. Jen v paměti.“

Herec se narodil v Bostonu v Massachusetts v roce 1931 a s herectvím začal už v osmi letech. Původně hrál v seriálech jako The Silent Service, Broken Arrow nebo Dragnet, ale legendou ho udělalo až jeho působení v seriálu Star Trek jako přísně logického prvního důstojníka Spocka vesmírné lodi Enterprise.

Krom herectví se Nimoy věnoval i režii, mezi jeho počiny patří například Three Men And a Baby (Tři muži a nemluvně). Nimoy byl dvakrát ženatý, jeho syn Adam pokračuje v rodinné tradici – režíroval epizody NYPD Blue, Gilmore Girls a The Practice.

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
lokot
před 9 roky
Airasza

Airasza

Výborný herec, legendární postava... RIP, budeš nám chybět :(
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

To jsem vůbec netušila, že se podílel na tak absolutně nežánrových seriálech a filmech.
před 8 roky
Další články k tématu