Diskuze k článku Novinka pod lupou: Bodyguard (BBC One)
avatar uživatele
Nevada
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
29. 8. 2018 / 18:19:52 (před 5 roky)
off

Nevíte, jestli bude někdo dělat titulky?

Fundamentalistka, aneb fanynka Písně ledu a ohně, která nenávidí Game of Thrones.
avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 128 | Ragnar Lothbrok
1. 3. 2021 / 21:04:34 (před 3 roky)
off

Dobrá britská minisérie. Líbilo se mi, že nás po celou dobu tvůrci nechávali v napětí, nikdy jste nevěděli, co přijde dál, natož jak to všechno skončí. Sledování se mi docela protáhlo, protože tohle není ten typ seriálů, který můžete sledovat jako podkresovku k jiné činnosti. Vyžaduje si plnou pozornost, protože se stačí na chvilku otočit a hned můžete přijít o zásadní událost a zvrat v příběhu, nebo třeba na první pohled nenápadný detail, který nakonec bude hrát ve vyústění příběhu velmi důležitou roli.

Herecké obsazení je parádní, tady není, co vytknout. Hlavně Richard Madden je ve své roli parádní, už se moc těším, až ho uvidím i v dalších seriálech.

Závěr:
Uzavřený. Dozvíme se, kdo stojí za atentátem na ministryni vnitra - je to Davidova nadřízená u policie, která spolupracovala s atentátníky a nájemnými zabijáky. Dozvíme se, že za útokem na školu s Davidovými dětmi stojí Nadia, žena z úvodního dílu, která měla na sobě ve vlaku bombu. Není to nevinná manželka, ale inteligentní inženýrka, která sama bomby vytvořila a komunikovala se svou organizací přímo z místa svého zadržení. Všichni doplatili na to, že jí podceňovali, David jí o sobě řekl spoustu osobních informací, takže se stal ideálním obětním beránkem, na kterého šlo snadno vše navléct. Jakmile se odhalí pravda, Davidova rodina se může vrátit domů. David vyhledá pomoc psychiatričky, aby konečně překonal své psychické problémy a PTSD. Jede si vzít děti na výlet a pozve i svou bývalku, která se k nim přidá, takže mají všichni zase šanci být jednou velkou šťastnou rodinou.