21. 5. 2019

SARS: Game of Thrones a 20 milionů diváků

SARS: Game of Thrones a 20 milionů diváků

V neděli večer se vysílala finálová epizoda jednoho z mejpopulárnějších seriálů současnosti, fantasy dramatu Game of Thrones (Hra o trůny). Očekávalo se, že bude pokračovat trend celé osmé série, a poslední díl získá opět rekordní sledovanost. To se nakonec skutečně potvrdilo.

Osmdesátiminutová epizoda přilákala k obrazovkám celkem 19,3 milionu diváků. Tím předčila předchozí pátý díl o 4,9 procent. Navzdory únikům dějových linek s předstihem si v průměru osmá série polepšila o 14,2 procent oproti sedmičce.

Když budeme počítat pouze diváky na HBO (tedy nebereme v potaz HBO GO a HBO Now), závěrečná epizoda získala 13,6 milionu diváků. Seriál tímto překonal dosud rekordní premiéru čtvrté řady The Sopranos a jeho sedmnáct let starý rekord 13,4 milionu.

Jen pro porovnání, hodinové finále sitcomu The Big Bang Theory získalo 18,5 milionu. Na to, že CBS je komerční stanice a HBO je prémiová kabelovka, tak výsledek sledovanosti GoT je mimořádně dobrý.

Sledovanost osmé série

8×01 Winterfell: 17,4 milionu
8×02 A Knight of the Seven Kingdoms: 15,9 milionu
8×03 The Long Night: 17,8 milionu
8×04 The Last of the Starks: 17,2 milionu
8×05 The Bells: 18,4 milionu
8×06 The Iron Throne: 19,3 milionu

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu