12. 7. 2019

Scéna měsíce: Červen 2019

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Biilions (Miliardy)
epizoda
herci
Paul Giamatti (Chuck Rhoades), Toby Leonard Moore (Bryan Connerty), Jeffrey DeMunn (Chuck Rhoades starší), Ben Shenkman (Ira)
scéna
Blbec
allyska

Čtvrtá řada Billions si stále držela kvalitu a poslední díl jako vždy neměl chybu. Axlova dějová linka se pěkně rozuzlila, ale více jsem si užila tu Chuckovu. A z ní jsem vybrala i červnovou scénu měsíce. Bryan už několik dílů odposlouchával Chucka a nyní byl posedlý tím, aby zjistil, kdo je onen zmiňovaný blbec v nahrávce, který v projektu otce Chucka ztratí nejvíc. Mohl si totiž poslechnout jen určitou část nahrávky, zbytek nesměl být ze zákona puštěn. Nedal si od Kate říct, aby to nechal být. Už i předtím porušil pravidla a vloupal se otci Chucka do sejfu. To jsem si říkala, že už předčil i Chucka z minulých řad a že se mu to prostě musí vymstít, protože mu dychtivost zatemňuje racionální uvažování. A taky že jo. Nakonec se neudrží a vloupe se ke Kate do kanceláře, aby si poslechl celou nahrávku a zjistil jméno onoho blbce. Posléze se však dozví svoje vlastní jméno, jelikož jestli poslouchá tuto nahrávku, překročil všechna možná pravidla a jeho zatčení nastane za pár okamžiků. Prostě totální blbec a záběr na výraz Bryana to úplně vystihl.

A.R.G.U.S.

Wentworth
epizoda
7×04 – Karen (18.6.2019)
herci
Tammy Macintosh (Kaz Proctor)
scéna
Smrt Kaz
A.R.G.U.S.

Tento měsíc se velice vydařila druhá série Dark. Dočkali jsme se v ní velice šokujících překvapení, pro mě bylo to největší úplný závěr seriálu. Ale tento seriál už byl zabrán, tak jsem byl nucen si vybrat něco jiného. I nová série Legion začala velice poutavě. Hned jsem věděl náhradu za Dark, a tou byla scéna z Wentworthu. Nejde o seriál, kde by postavy dostaly šťastné konce, spíše naopak. Toto na vlastní kůži pocítila Kaz. Jedna z hlavních postav, která se přes počáteční nedůvěru stala u diváků velmi oblíbená. Jediné, co mi na této sérii vadí, je chování Willa a Allie, jak nevidí, co je Marie skutečně zač. A mezi nimi právě stála Kaz, která se snažila, aby se oba dva vzpamatovali. No a bohužel, než něčeho dokázala dosáhnout, tak je zabita. Je otázka, kdo ji zabil, těch kandidátů je více. Jedná se o další ránu pro fanoušky, ze seriálu odchází další hlavní a oblíbená postava a musíme doufat, že tvůrci měli dobrý důvod ji zabít. Ale co se musí tvůrcům uznat, že toto nám provedli už několikrát a i přes počáteční smutek a někdy i nechápavost, proč k tomu došlo, dokáže Wentworth nabídnout kvalitní podívanou.

Furiant

Designated Survivor (Prezident v pořadí)
epizoda
herci
Maggie Q (Hannah Wells), Nick Boraine (Wouter Momberg)
scéna
Smrt Hannah
Furiant

Červen byl – alespoň co se týče seriálů – pro mě slabším měsícem. Na Netflixu však byla odvysílána třetí série seriálu Designated Survivor, na kterou jsem se opravdu hodně těšil. Když loni stanice ABC seriál zrušila, celkem mě to naštvalo, proto jsem s radostí kvitoval, že Netflix seriál převzal. I když se z politického thrilleru stalo spíše politické drama (à la slabší verze House of Cards), třetí série se mi i tak celkem líbila. Tato změna však znamenala upozadění dějových linek s Hannah Wellsovou, jejíž postava mi v této řadě přišla tak trochu zbytečná. Přesto však scénu měsíce věnuji jí. Hannah změnila agentury a z FBI se přesunula do CIA. Tam se dostala na stopu nebezpečného vědce, který vyvinul virus, jenž by mohl zabít miliony lidí po celém světě – ty, co mají tmavší pigmentaci kůže. Hannah našla jeho laboratoř, jenže vdechla nervový jed VX. Byla dezorientovaná a neschopná pohybu, takže spadla ze schodů. Nemohla dýchat a jen poslouchala, co jí Momberg vykládá a jak se jí zpovídá. Jak jsem psal, postava Hannah byla ve třetí sérii trochu nadbytečná, to však nemění nic na tom, že mě její smrt šokovala. A vlastně i zamrzela.

Pajky

Chernobyl
epizoda
herci
Jared Harris (Valery Legasov)
scéna
Legasov u soudu
pajky

V červnu jsem nestíhal sledovat moc televize, ale přesto se odehrály alespoň pro mě dvě zajímavé události. Netflix vypustil další tři epizody Black Mirror, ale ještě předtím přišla závěrečná epizoda minisérie z dílny HBO. Černobyl je seriál, který momentálně utekl jen málokomu a tak nepřekvapí, že jsem si vybral scénu právě odtud. A závěrečná epizoda byla vážně povedená. Celá rekonstruovala katastrofu díky soudnímu procesu, kde se nejprve slova ujal Boris Shcherbina, aby ho následovala Ulana Khomyuk a uzavřel to Valery Legasov. I když se mi líbil celý proces, tak zaslouží vypíchnout to závěr, kdy Legasov pokračuje ve svém svědectví navzdory tomu, že už ho soud nechce slyšet. A vůbec nevadí, že to má k tomu, jak se to ve skutečnosti odehrálo daleko, i tak totiž ta scéna zapůsobila.

24ron24

Dark
epizoda
herci
Karoline Eichhorn (Charlotte Doppler), Carlotta von Falkenhayn (Elisabeth Doppler), Sandra Borgmann (Elisabeth Doppler 2053)
scéna
Odstrel zvierat
24ron24

Aj tento mesiac ukázal veľa zaujímavých scén. No ja som po celý čas tušil, že aj tak moja scéna bude zo seriálu Dark. No a samozrejme sa tak aj stalo. A opäť nastal problém ako minule; ktorú vôbec vybrať. Motto ""všetko je prepojené"" je pre seriál naozaj výstižné. Minulosť ovplyvňuje budúcnosť a budúcnosť ovplyvňuje minulosť, to pre tento seriál platí 100%! Už scénka, ako chcel Jonas zabrániť samovražde svojho otca Michaela/Mikkela, ktorého pôvod je priveľmi komplikovaný, stála rozhodne za to. Na základe ich rozhovoru sa rozhodol Michael obetovať, aby sa Jonas mohol narodiť. Ako hovorím, veľmi komplikované. :-) Počas seriálu bola záhada okolo rodičov Charlotte, že kto sú. Už som len čakal na ich odhalenie, ale to, čo prišlo, rozhodne nikto nečakal. Najšialenejšia vec, akú som v seriáloch videl, určite! Že jej otec je Noah, bolo slušné odhalenie, ale oproti tej matke absolútne nič! Matka Charlotte je totiž Elisabeth, ktorá je, ale pozor, aj jej dcéra! Takže Elisabeth je svoja vlastná babička! No a túto informáciu som už proste nerozchodil. A to ani nebudem spomínať poslednú vetu série seriálu, z ktorého mám vždy vytečený mozog na podlahe ako naozaj. :-) Už sa neviem dočkať poslednej série, len mám obavy, že po jej pozretí si už mozog dokopy nedám.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Majkl303

Majkl303

S Dark naprostý souhlas! Doteď mám záchvat smíchu, když se to snažím pochopit :D To je prostě tak strašně...
před 4 roky
carolos

carolos

Seriál Dark nastavil s 2.sériou latku kvality poriadne vysoko. V príbehu nebola núdza o prekvapivé...
před 4 roky
Další články k tématu