8. 11. 2012

The Killing: zrušení zrušeno?

The Killing: zrušení zrušeno?

Vypadá to, že se nakonec The Killing přece jen vrátí se třetí řadou. Dva a půl měsíce poté, co kabelovka AMC toto mysteriózní drama neobnovila pro třetí sérii, přicházejí zprávy, že se blíží uzavření smlouvy s Netflixem, který by spolupracoval s AMC na tvorbě The Killing a seriál tak vrátil mezi živé.

Tato smlouva, která se stále dolaďuje, by byla vyvrcholením dlouhodobé snahy producentů The Killing o to, aby seriál nepřestal dýchat. Když bylo zrušení oznámeno, studio Fox 21 se snažilo najít pro seriál nový domov. Jednalo s více stanicemi, nejlépe si však rozuměli s Netflixem.

Podle zdrojů k naději přispívá i silná dějová linka potenciální třetí série, kterou k jednání předložila tvůrkyně a výkonná producentka Veena Sud. Všechny hvězdy včetně Mireille Enos a Joela Kinnamana jsou taktéž na palubě. AMC i Netflix však situaci odmítly komentovat.

Rozdělení povinností mezi AMC a Netflix připomíná pár let starou situaci s Friday Night Lights. Toto drama NBC plánovalo zrušit po druhé sérii, pak ale spojilo síly s DirectTV a seriál pokračoval další tři roky. V tomto případě DirectTV za odměnu získalo práva na první vysílání, NBC odvysílalo novou řadu vždy o pár měsíců později.

Obnovení The Killing by AMC prospělo kvůli potřebě zaplnit program. Breaking Bad (Perníkový táta) bude touto sezónou končit a hitovce Mad Man zbývají pravděpodobně poslední dva roky. Hell on Wheels je navíc nyní také v ohrožení kvůli odchodu hlavního showrunnera Johna Shibana.

The Killing začalo v roce 2011 velmi slibně. Finále první řady bylo jednou z nejdiskutova­telnějších epizod posledních pár let. Nicméně seriál se s druhou sérií vrátil s menším diváckým zájmem a nikdy už neobnovil zářivé ratingy první řady.

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
VanThomass

VanThomass

Kdyby udělali jednu řadu s pořádnou detektivní zápletkou, tak proč ne. Hlavně, aby to neskončilo jako...
před 11 roky
BuBBleS

BuBBleS

mně se ve finále vic líbila druhá sezóna a první sezóna pro mě byla víc natahovací. skákali od jednoho...
před 11 roky
haroska

haroska

Tak teď se budu jen modlit!!!!:)
před 11 roky
Další články k tématu