22. 3. 2021

Anketa: Za hranicí nemožného (nominace 1)

Anketa: Za hranicí nemožného (nominace 1)

Novinku minulého roku už známe, je proto čas přejít k další anketě. Tentokrát zabrousíme do žánrových vod – budeme vybírat váš nejoblíbenější seriál, který se řadí do žánru sci-fi.

Startuje anketa Za hranicí nemožného!

Seznam nominovaných obsahuje 110 seriálů. Základní stovku jsme vybrali podle 100 sci-fi seriálů s nejvyšším počtem hodnocení zde na SerialZone. Zbývající bonusovou desítku tvoří seriály s nejlepším průměrným hodnocením a minimálně 25 hlasy.

Seriály byly do nominačních kol rozlosovány náhodně. Hlasovat můžete do 15. dubna. Z každého nominačního kola postoupí do duelů tři seriály.

Nová struktura ankety

Tentokrát bude anketa probíhat trošku jinak, než jak jste byli zvyklí. Začátek se shoduje – každý den vám nabídneme jedno nominační kolo, kde si vybíráte z pěti seriálů svůj nejmilejší, kterému udělíte hlas. Následovat bude kolo druhé šance, kde seriály, které nepostoupily z nominací, budou mít šanci se pomocí vašich hlasů dostat do duelů.

První kolo duelů ještě bude probíhat tak jako dřív. Seriály budou náhodně rozlosované do dvojic a v duelech 1 proti 1 jejich počet zredukujeme na polovinu, čímž nám ve hře zbyde zhruba 30 seriálů.

Odtud nebudeme pokračovat dál v klasických duelech, ale přejdeme na systém, kdy se každý seriál utká v duelu se všemi ostatními. Jakmile všechny duely proběhnou, sečteme u všech seriálů celkový počet udělených hlasů, na základě kterých sestavíme celkový žebříček včetně stupňů vítězů.

V čem je to lepší?

Nový systém budeme zkoušet poprvé, uvidíme, jak se vám bude líbit, a u další ankety u něj buď zůstaneme, nebo se vrátíme k minulé verzi.

Rozdíly určitě poznáte na první pohled. Dříve se jeden seriál vyskytl v rámci ankety zhruba sedmkrát a méně, nyní bude soutěžit ve 30+ duelech. To logicky znamená, že v každém duelovém článku bude více soutěžních dvojic (dosud byly dva duely denně), aby anketa trvala stejně dlouho jako předchozí verze.

Zároveň tímto stylem odpadnou „volné“ dny, tedy doba mezi přechodem na nové kolo duelů, kdy ještě máte možnost hlasovat pro své oblíbence i po zveřejnění všech duelů aktuálního kola. Aby bylo udílení hlasů spravedlivé, vždy budete mít možnost hlasovat pro seriály v daném článku v do čtyř dnů od jeho publikování. Tím zajistíme, že seriály v posledních článcích budou moci získat stejné množství hlasů jako ty, které se svých duelů dočkaly již o několik týdnů dříve.

Systém „každý s každým“ zajistí věrohodněji sestavené pořadí, které není ovlivněné počátečním náhodným rozlosováním. V článcích nebudou k dispozici dva duely, ale hned deset, takže budete mít zábavu ještě delší :-)

Dnešní soutěžící

V

Hodnocení na SerialZone.cz
stanice ABC
roky vysílání 2009–2011
počet sérií 2

The X-Files (Akta X)

Hodnocení na SerialZone.cz
stanice Fox
roky vysílání 1993–2018
počet sérií 11

The Flash (Flash)

Hodnocení na SerialZone.cz
stanice The CW
roky vysílání 2014-????
počet sérií 7+

The Umbrella Academy (Umbrella Academy)

Hodnocení na SerialZone.cz
stanice Netflix
roky vysílání 2019–
počet sérií 2+

Dollhouse (Dům loutek)

Hodnocení na SerialZone.cz
stanice Fox
roky vysílání 2009–2010
počet sérií 2
Anketa
Který sci-fi seriál máte nejraději?
V
(6 % – 70 hlasů)
The X-Files
(30 % – 384 hlasů)
The Flash
(25 % – 311 hlasů)
The Umbrella Academy
(26 % – 329 hlasů)
Dollhouse
(13 % – 175 hlasů)
celkem hlasovalo 1269 lidí, anketa byla ukončena 15. 4. 2021
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře48zobraz všech 48 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Jsem sám, komu připadá, že by si nominaci zasloužilo spíše staré "Véčko"...
před 3 roky
Eviik

Eviik

X-Files to zvládnou, takže volím Dollhouse, které jsem na rozdíl od X-Files viděla celé.
před 3 roky
Arkantos

Arkantos

Dollhouse jednoznačné. Flash išiel dole vodou, druha seria Umbrelly bola sklamanie a tretia ma neláka (áno,...
před 3 roky
Další články k tématu