20. 4. 2021

Utajený šéf: Třetí řada v premiéře na Voyo

Utajený šéf: Třetí řada v premiéře na Voyo

Utajený šéf slaví úspěchy po celém světě. Reality show, ve které se šéf velké společnosti vydá v převleku mezi své zaměstnance a sleduje, jak práce skutečně chodí, se stala okamžitým hitem již v roce 2009, kdy se poprvé představila divákům ve Spojených státech.

Formát koupila televize Nova, která v roce 2018 odvysílala první sérii českého Utajeného šéfa. Po úspěchu první řady na sebe prodloužení nenechalo dlouho čekat. Druhá série běžela v roce 2020 a třetí je již za rohem.

Premiérových dílů třetí řady se diváci dočkají na Voyo, kde reality show poběží od 21. dubna, tedy s týdenním předstihem před odvysíláním na Nově. V převleku se tentokrát objeví Simona Kijonková, šéfka Zásilkovny. Na diváky čeká zajímavý příběh ženy, která v mládí byla nucena otáčet každou korunu, avšak dnes vede jednou z nejvíce prosperujících fi­rem.

O týden později bude následovat firma Pro-Doma stavebniny a poté Metrostav, kde se podíváme pod pokličku tomu, jak se staví dálnice D1.

K příležitosti premiéry třetí řady vám přinášíme rozhovor s kreativní producentkou Lucií Matějíčkou Sehnalovou.

Utajený šéf je projekt velice náročný na natáčení. Přeci jen vše probíhá v utajení – jak velký štáb je nakonec na place?

Většinou je to osm až jedenáct lidí, což je minimum, abychom vše dokázali kvalitně zaznamenat. Dalším úskalím je samozřejmě samotná povaha projektu, kdy zaměstnanci nesmí šéfa poznat. Vzhledem k tomu, že se jedná o třetí sérii, bylo mnohonásobně těžší udržet vše v tajnosti. Občas se nám přirozeně stalo, že šéfa někdo poznal. Například u natáčení s firmou Metrostav Infrastructure se nám přihodilo, že hlavního protagonistu odhalil šéf party, se kterou pracoval a hrozilo, že to řekne i zaměstnanci. Produkce tak musela rychle reagovat a získat ho na svou stranu, aby nic neprozradil.

Došlo k nějakým kolizím? Odmítl se některý ze zaměstnanců účastnit?

Není to tak, že by někdo vyloženě nechtěl být součástí projektu, ale přeci jen jsme točili v době pandemie a někteří odřekli vzhledem k situaci doma a kvůli strachu o své blízké. Což je naprosto pochopitelné, i přesto, že produkce samozřejmě podléhá přísným opatřením, jako jsou testy, dezinfekce a vše, co již rok všichni známe. Co se týče respondentů, nařízení vlády umožňují, že v rámci natáčení nemusí mít roušku.

Zůstaňme ještě u ztížené situace při natáčení kvůli covidu-19. Jak náročné to bylo?

Vládní opatření a současný stav na poli podnikání nám samozřejmě zhatily výběr některých oborů. Chtěli jsme například natáčet i v gastru, ale to bohužel nebylo možné. Přesto jsme byli úspěšní a letošní série má opravdu velké úlovky. Letos jsme vybrali opravdu veliké firmy, to mimo jiné zaručuje, že většina zaměstnanců svého nejvyššího bosse nezná, maximálně z fotografii na webových stránkách.

Jaké další kritérium hrálo roli? A můžete prozradit, na koho se těšit?

Hledali jsme takové firmy, které jsou součástí dennodenního života nás všech. Proto jsem moc ráda, že tuto řadu odstartujeme Simonou Kijonkovou – zakladatelkou logistické firmy Zásilkovna. Tato firma se především v současné době stala parťákem téměř každého z nás. Dalším odvětvím jsou stavebniny Pro-Doma nebo s firmou Metrostav Infrastructurese třeba podíváme na D1.

Máte zkušenosti z projektu Mise nový domov. Kdybyste měla tyhle dva projekty srovnat, který z nich je kreativně náročnější?

Určitě to bude Utajený šéf, a to nejen s ohledem na to, že na Misi už jsme se sžili a jsme opravdu kompaktní tým. Tady čelíme neustále nějakým změnám a novinkám i vzhledem k situaci v ČR. Přeci jen vždy natáčíme s lidmi, které vidíme třeba až ten den. Vyžaduje to značnou míru improvizace, koordinace a soustředění.

Díky své práci jste nahlédla pod pokličku obrovských firem. Co vám přišlo zajímavé?

Pro mě bylo velmi přínosné sledovat zblízka například práci na D1. Jako řidič jsem nadávávala, ale uvědomila jsem si, že je to opravdu velice náročné. A to nejen logisticky, ale třeba i kvůli počasí. To do plánů stavařů umí pořádně hodit vidle. Zjistila jsem, že dělají maximum pro to, aby práce byla odvedena co nejrychleji a nejlépe. Takže moje cesty po D1 už budou spíše s úsměvem než s hořkostí.

Máte za sebe nějaký příběh, ať už jde o zaměstnance, nebo šéfy, který v tobě zůstal?

Obecně chci říct, že jsem byla mile překvapená. Šéfové jsou úžasní a milí. I přesto, že pracují na velikých projektech, které vyžadují velkou odpovědnost. Moc ráda vzpomínám na šéfa Metrostav Infrastructure nebo Pro-Doma. A další věc: vyzkoušeli jsme si v praxi rčení „šaty dělají člověka“. Překvapilo mě, jak se změní chování štábu k šéfovi, ale zároveň i chování samotného šéfa. Například se nám stalo, že šéfka Zásilkovny v momentě, kdy byla už v kostýmu – falešné zuby a nevzhledná paruka −prošla i psychickou proměnou. Najednou jakoby stáhla ramena a začala mluvit podstatně tišeji, bez obvyklého sebevědomí. Nemohu zapomenout také na zaměstnance. Spousta z nich pro svou firmu opravdu dýchá. Jsem ráda, že to viděli i jejich šéfové, a musím říct, že to v nich zůstalo. Kus svého alter ega si vzali s sebou zpět do ředitelského křesla. Což mě těší.


Utajený šéf startuje 21. dubna. Pokud dáváte přednost romantičtějším reality shows, můžete vyzkoušet také australskou verzi Svatby na první pohled, která bude na Voyo dostupná od 17. dubna.

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Nebyla tam ta ze Zásilkovny už? Nebo to bylo něco jiného, jak se převlékla, šla bydlet do malého bytu a...
před 3 roky
andromache

andromache

To není Utajený šéf, ale ten druhý projekt na Primě.. Jehož jméno jsem teď zasklila :D.
před 3 roky
Další články k tématu