Diskuze k článku Novinka pod lupou: 3 Body Problem (Netflix)
avatar uživatele
richardK
Redaktor | Cool level: 15 | Christopher Turk
23. 3. 2024 / 17:27:24 (před 7 týdny)
off

Jen doplním, že názor jsem napsal po zhlédnutí celého seriálu, který mně i přes výtky
bavil.

Richard
Editováno: 1x | Naposledy: 23. 3. 2024 / 17:27:58
avatar uživatele
sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
23. 3. 2024 / 19:19:12 (před 7 týdny)
off

Tak za mňa ako neznalca predlohy a ani čínskej verzie to bolo výborné. V postavách aj čase sa dá v pohode zorientovať, tempo tak akurát, ani chvíľu som sa nenudila a priebežne sa tam otvárali viaceré zaujímavé témy na zamyslenie. Jedinú výtku mám k poslednej tretine, kde som mala paradoxne pocit, že seriál akoby trochu stratil tempo v tom najlepšom a ten koniec bol vcelku neuspokojivý na veľké finále série, vyznel tak trochu do stratena, aj keď na ďalšiu sériu nalákal. Ale ako celok za mňa seriál veľká spokojnosť.

avatar uživatele
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 68 | Charlie Harper
24. 3. 2024 / 08:25:55 (před 7 týdny)
off
sonkad napsal(a):

Jedinú výtku mám k poslednej tretine, kde som mala paradoxne pocit, že seriál akoby trochu stratil tempo v tom najlepšom a ten koniec bol vcelku neuspokojivý na veľké finále série, vyznel tak trochu do stratena...

Přesně. Ona i ta čínská verze končila tak nějak nijak. Ale vcelku dobrý.

avatar uživatele
Fruiko
Autor článku | Cool level: 117 | Neal Caffrey
26. 3. 2024 / 13:39:14 (před 6 týdny)
off

Dokoukal jsem a jsem spokojen. Cca. od 5. dílu jsem pochopil záměr tvůrců postavu rozpětit a jsem s nima za jedno, že to pomohlo příběh knihy trochu učesat. Tam je totiž postav milion a některé prostě někdy občas zmizí a už se nikdy neobjeví a jejich linka zůstane otevřená, což mě děsně iritovalo.

Tady je možná trochu problém s hlavní "záporačkou", kde narozdíl od knihy není úplně zřejmá její motivace, proč zradit celé lidstvo. Pak jsem ještě měl pocit, že se něčemu mohli věnovat více. Místy mi to přišlo jakože měli checklist na cool scény z knihy a ty si postupně odškrtávali. Lidský počítač. Check. Sice byl na obrazovce asi 10 vteřin, ale splněno. Tři slunce v rovině - check. Rozbalení protonu do víc rovin - check. Asistovaná sebevražda s číselnýma otázkama - check. A tak dál.

Jediné, co bylo provedeno fakt super bylo naporcování lodi. To jim fakt musím pochválit.

Ale celkový dojem je dobrý.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.