5. 4. 2013

SARS: Průměrný start pro Hannibala, udrží se?

SARS: Průměrný start pro Hannibala, udrží se?

Včera stanice NBC odvysílala první díl dlouho očekávaného kriminálního dramatu Hannibal. V dnešní bleskovce o sledovanostech se zaměříme právě na toto dílko a zhodnotíme si jeho šance na přežití.

1.6 rating a 4,3 milionů diváků

Hannibal začal průměrně. U jiných stanic kromě CW by tato čísla znamenala, že má seriál na kahánku a hrozilo by, že by se nedočkal ani celé řady. NBC je trošku něco jiného. Pojďme si zrekapitulovat, kde stojíme:

  1. Stanice má s výjimkou The Voice a Revolution ratingy pod bodem 2.0.
  2. Hannibal je nasazený v těžkém časovém slotu – čtvrtek v deset večer. Konkurenci má ve Scandalu a Elementary, což jsou dost silní soupeři.
  3. Rating 1.6 je šedesátiprocentní zlepšení oproti průměrnému ratingu sezóny v tomto časovém slotu. Pro porovnání zrušené Do No Harm zde začínalo na mizivých 0.9. Oproti tomu jsou Hannibalova čísla téměř pohádková. Navíc je tento výsledek nejlepším číslem v tomto slotu za déle než jeden rok (lepší číslo bylo naposled 15. března 2012).
  4. Je tu ale i negativní bod. Oproti Do No Harm sice Hannibal válí, nicméně zaostává za dramatem Awake, které zde premiérovalo loni v březnu. Seriál začínal na silných 2.0 a přesto ho stanice po odvysílaných třinácti epizodách zrušila.

Jak se to se seriálem bude vyvíjet dál, to se dozvíme až v následujících týdnech. Dá se však předpokládat, že se čísla propadnou, pilot je většinou nejsledovanějším dílem. Otázkou je, zda se propadnou tak hluboko, že to NBC již nebude ochotná tolerovat…


Viděli jste už první díl? Jak se vám líbí tento nový Fullerův počin? Zlákal vás seriál tak, že si pustíte i druhý díl?

(Zdroje: TVBTN, oficiální tisková zpráva NBC)

Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
BuBBleS

BuBBleS

seriál jsem ještě neviděl (snad časem :) ), ale věřím, že sledovaností půjde výjimečně nahoru a že pilot byl...
před 11 roky
Lavinia

Lavinia

Já doufám, že se sledovanost zlepší, protože dle pilotu to je další horký adept na hit. Zajímavý děj, moc...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

já nad tím nějak váhám. už trailer mi chvílemi připadá přímo nechutný a seriál bude v tomhle asi...
před 11 roky
Další články k tématu