2. 12. 2013

Napoleon na HBO. S Kubrickem a Spielbergem.

Napoleon na HBO. S Kubrickem a Spielbergem.

Televizní stanice HBO se rozhodla jít osvědčenou cestou a zamýšlí natočit další historickou minisérii. Ta bude vyprávět příběh o životě Napoleona Bonaparteho. Vzhledem k tomu, že to není jen tak nějaký životopisný příběh, jsou do projektu zapojena opravdu známá jména – Steven Spielberg, Baz Luhrmann a Stanley Kubrick.

Stanley Kubrick na scénáři k projektu pracoval už v roce 1961, pak jej ale odložil kvůli rozpočtovým problémům. Pro francouzskou televizi Canal+ řekl, že neví, jak bude finální podoba filmu vypadat, ani kdy se natočí, ví ale, že to bude nejlepší biografický film všech dob. Spielberg samotný s takovým převzetím už zkušenosti má – od Kubricka už jednou přebíral film A.I.: Umělá inteligence.

Biografie o Napoleonovi si nemohla přát lepší tvůrce – na jedné straně legendární Spielberg, na druhé Kubrick, který je vyhlášený svým puntičkářstvím a strávil léta hledáním detailů o Napoleonově životě. Do režisérského křesla usedne pravděpodobně Baz Luhrmann, proslýchá se, že hlavní roli by mohl dostat Leonardo DiCaprio (tady jde už ale o opravdu velmi nepotvrzené informace). V původní minisérii měla hrát Audrey Hepburn, ta ale zdvořile odmítla s tím, že později by o tomto tématu uvažovala.

Souběžně s tímto projektem pracuje na napoleonském tématu ještě Rupert Sanders, který režíruje stejnojmenný film. Sanders se dříve prosadil třeba kasovním trhákem Sněhurka a lovec.


Těšíte se na další Spielbergovu historickou minisérii na HBO? Mohl by mít Napoleon úspěch?

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Metrix

Metrix

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Lelouch

Lelouch

Júú Kubrick! Júú Leo! Spielberga moc nemusím, ale budiž. Každopádne som na to zvedavá!
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Historii já vždycky, ale kdyby to bylo radši o někom novém.
před 9 roky
Další články k tématu