21. 12. 2013

NBC láká na křesťanství, objednává A.D.: Beyond the Bible

NBC láká na křesťanství, objednává A.D.: Beyond the Bible

Stanice NBC si od společnosti Lightworkers, kterou v roce 2011 společně s manželem, producentem Markem Burnettem, založila herečka Roma Downey, objednala minisérii A.D.: Beyond the Bible. Bude se jednat o pokračování minisérie The Bible, která se stala velice úspěšnou na stanici History Channel.

The Bible debutovala 3. března 2013 s 13,1 miliony diváky. Sledovanost si minisérie udržela až do posledního dílu, který měl premiéru na Velikonoce; skončila s výsledkem 11,7 milionů diváků. Po uvedení na DVD se během prvního týdne prodalo 525 tisíc kopií, čímž se The Bible stala nejrychleji se prodávajícím titulem v historii.

A.D.: Beyond the Bible bude obsahovat dvanáct hodinových epizod. NBC seriál plánuje nasadit do vysílání na jaře 2015. Série bude začínat zradou Ježíše Jidášem a jeho následnou smrtí. NBC doufá, že naváže na úspěch stanice History Channel.

„Minulý rok, když Burnett přišel s projektem The Bible, řekl jsem mu bez váhání, že pokud bude chtít říci více o příběhu kolem Ježíše, bylo by dobré, kdyby se tak mohlo stát prostřednictvím stanice NBC,“ prohlásil prezident stanice, Robert Greenblatt. Ceníme si našeho přátelství s Markem a Romou a věříme, že by nikdo tento projekt nezrealizoval lé­pe."

Burnett a Downey se posadí do producentských křesel. Scénáře se ujme Simon Block, který byl v minulosti dvakrát nominovaný na cenu BAFTA. Režisér zatím nebyl oznámen.

„Můžete se domnívat, že příběh po ukřižování Ježíše skončil, ale spousta lidí ví, že to tak není,“ prohlásila prezidentka zábavy stanice NBC, Jennifer Salke. „Život většiny jeho žáků, matky Marie a politických či náboženských vůdců byl po jeho smrti kompletně změněn. V první epizodě například uvidíte poslední momenty ukřižování, Jidášovu sebevraždu, Petrovo odmítnutí Ježíše a pak samozřejmě zázrak v podobě zmrtvýchvstání Krista.“

Downey a Burnett pracují také na celovečerním filmu Son of God, který bude vypuštěn pod křídly 20th Century Fox v únoru následujícího roku.


Co si myslíte o pokračování The Bible na stanici NBC? Dokáže komerční stanice připravit divákům stejný zážitek, jako History Channel?

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
UrbiCZ

UrbiCZ

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Exredaktorka

Exredaktorka

No jo, fantasy je oblíbený žánr.
před 9 roky
Další články k tématu