27. 5. 2012

Nové a hnedle odepsané (sezóna 2011/2012)

Přehled všech novinek sezóny 2011/2012, které se už další sezóny nedočkají. A jako bonus u těch, kde to bylo důležité, info o tom, jestli je seriál nějak rozumně ukončen.

ABC

  • 13 objednaných novinek (z toho 5 komedií a 8 dramat)
  • 7 odepsaných novinek (2 komedie a 5 dramat)
  • 5 prodloužených novinek (3 komedie a 2 dramata)

GCB

Plánovaných deset epizod bylo odvysíláno, ale ještě před upfronts ABC oznámilo, že seriál vzhledem k nízkým ratingům neprodlouží. Sledovanost začínala na 7,5 milionech a ratingu 2,2. Čísla poslední epizody už nebyla o tolik horší – 5,5 milionů diváků a rating 1,8.

A co konec? Není nijak zvlášť otevřený, ale ani nebylo potřeba nic uzavírat, takže nebudete naštvaní z dalšího neukončeného seriálu.


Charlie's Angels

Reboot téhle americké klasiky se chystal už od roku 2009. Původně naplánovaných 13 epizod se ale Andílci nedočkali. Už po odvysílání 4 epizod byla zastavena produkce a další 3 epizody byly odvysílány v horších časových slotech. Osmá a i poslední natočená epizoda nebyla v USA odvysílána.


Man Up

Měl to být hit. Alespoň podle inzerentů, kteří viděli pilot. Jenže jejich předpoklady nevyšly. Nízké ratingy (1,6 a sledovanost 4,8 milionu diváků) zajistily zrušení po 8 odvysílaných epizodách. Všech 13 epizod bylo zveřejněno online. Ze stránek ABC byly všechny epizody odstraněny na konci ledna 2012.


Missing

Naplánováno bylo deset epizod a i tolik jich bylo odvysíláno. Už v průběhu vysílání tak nějak bylo jisté, že se prodloužení fanoušci nedočkají, takže se nekonalo žádné překvapení. Poslední díly měli sledovanost mírně nad 6 miliony diváků.

A co konec? V podstatě můžeme být spokojení. Všechno se uzavřelo a když si odmyslíme jednu scénu, tak se vyhneme i scenáristickým zadním vrátkům pro případnou další sérii, která se nekoná.


Pan Am

Už v listopadu mnozí spekulovali, že seriál byl zrušen. ABC ale stále tvrdilo, že Pan Am je stále v produkci. Finále první série bylo odvysíláno 19. února. Sledovanost 2,5 milionů diváků a rating 0,7 u předpos­ledního dílu téměř jednoznačně naznačovaly zrušení, které přišlo 11. května 2012.

A co konec? Seriál je ukončen „loučící“ scénou ve které jsou nastíněné další osudy postav.


The River

Naplánováno bylo 8 epizod. A ty také byly odvysílány. Již po prvním dvojdíle ale bylo celkem jasné, že to seriál bude mít těžké. Sledovanost totiž z úvodních 8 milionů spadla na miliony 4. Ty si seriál udržel až do svého konce.

A co konec? Otevřený, ale asi vás to moc nenaštve. Víceméně vše dořešeno s nastíněním zápletky pro případnou další sérii.


Work It

U tohodle seriálu to šlo rychle. První odvysílaný díl sledovalo 6,16 milionu diváků. Druhý už jen 4,9 milionu. ABC na nic nečekala a seriál po druhé epizodě 13. ledna zrušila.


CBS

  • 7 objednaných novinek (z toho 3 komedie a 4 dramata)
  • 5 odepsaných novinek (2 komedie a 3 dramata)
  • 2 prodloužené novinky (1 komedie a 1 dramata)

A Gifted Man

14. listopadu to pro seriál vypadalo ještě dobře. To CBS k původně objednaným 13 epizodám přiobjednala další 3. Dokonce i sledovanost byla stabilní a pravidelně dosahovalo téměř 9 milionů diváků. Jenže to nestačilo a 10. května ještě před upfronts přišly zprávy o zrušení.

A co konec? Nebylo dořešeno proč se zjevuje mrtvá žena, ale jinak nezůstalo otevřeno nic, co by vám trhalo žíly.


How to Be a Gentleman

Původně objednaných 13 epizod CBS seškrtala na devět hned poté, co první dvě odvysílané epizody nijak nezaválely. Následovalo zastavení produkce a změna vysílacího slotu. Po pouhé další jedné odvysílané epizodě v novém slotu byl seriál úplně stažen z vysílání a následně bylo 18. října 2011 oznámeno jeho zrušení.


NYC 22

Seriál se tak dlouho přejmenovával, až na to asi doplatil. 15. dubna začal a 13. května už byl odepsaný. Ukazuje se, že start v midseason nepřeje ani dramatům…


Rob

Rob Schneider začal obrazovky okupovat 12. ledna. Odvysíláno bylo všech 8 epizod, přičemž poslední se vysílala 1. března. 13. května jsme se dozvěděli, že to byla epizoda poslední a CBS nehodlá seriál s průměrnou sledovaností okolo 10 milionů diváků prodloužit.


Unforgettable

Seriál se dočkal objednávky celé série (22 epizod). Sledovanost se víceméně držela okolo 11 milionů, ale seriálu to moc nepomohlo. 13. května ho totiž CBS odepsala.

A co konec? Moc vás nepotěšíme. I když se pátrání po sestrovrahovi někam ubíralo, nakonec scenáristi vraha neodhalili.

EDIT: Nakonec vedení televize v létě rozhodlo, že seriál přeci jen dostane druhou řadu.


The CW

  • 3 objednané novinky
  • 2 odepsané novinky
  • 1 prodloužená novinka

Ringer

Fanoušci se na návrat Sarah Michelle Gellar velice těšili. Jenže podobný seriál na CW příliš neapadl do programové skladby a tak sledovanost klesala a klesala. Navíc SMG oznámila, že čeká další dítě. Tohle nemohlo skončit jinak, než zrušením.

A co konec? No pokud začínáte koukat, nebo máte rozkoukáno, tak vás nepotěšíme. Poslední díl položil jen a jen další otázky.


The Secret Circle

I když post-TVD slot přinesl dostatečnou sledovanost, tak to pro CW bylo málo. I když fanoušci ihned odstartovali spoustu petic, na záchranu seriálu to nevypadá. Spekuluje se, že o seriál projevila zájem ABC Family, ale zatím nic nebylo potvrzeno.

A co konec? Uzavřen příběh této série a na konci naznačen nový. Takže se to dá přežít bez vzteku.


FOX

  • 8 objednaných novinek (z toho 2 komedie, 4 dramata a 2 animáky)
  • 6 odepsaných novinek (1 komedie a 3 drama a 2 animáky)
  • 2 prodloužené novinky (1 komedie a 1 drama)

Alcatraz

Všichni se na novou Abramsovinu těšili. Jenže počáteční nadšení rychle vyprchalo. Přílišná epizodnost totiž seriál v podstatě zabila a cesta z 10 milionů na polovic byla nesmírně rychlá. Proto rozhodnutí, které padlo 9. května příliš nepřekvapilo.

A co konec? Otevřený až hrůza. Nedořešených záhad víc jak těch uzavřených a navíc hlavní hrdinka postřelená a v komatu. Podle všeho tvůrci počítali s další sérií. Takže jestli se nechcete naštvat, tak se Alcatrazu vyhněte obloukem.


Allen Gregory

Animák od FOXu a hnedle po první řadě zrušený. To se moc často nevidí. Dočkali jsme se jen původně objednaných 7 epizod a i když si potom FOX přiobjednal scénáře k dalším šesti, už nic dalšího nespatřilo světlo tohoto světa, protože seriál byl 8. ledna 2012 zrušen.


The Finder

Seriálu se na začátku moc nedařilo. I když se sledovanost postupně zlepšovala, tak se hlavouni rozhodli seriál přesunout na pátek, což ho v podstatě dorazilo. 9. května už jen přišel očekávaný výrok, že seriál nebude prodloužen.

A co konec? Jelikož seriál neměl nějakou hlavní vedoucí linku, tak se dá považovat za ukončený. Na konci jsou nastíněné osudy jednotlivých postav, které by se v případě pokračování během jednoho či dvou dílů vrátily do normálu.


I Hate My Teenage Daughter

Seriál měl od začátku problémy. Po zimní pauze se vrátil v březnu, kdy byly odvysílány pouze další tři epizody. Na dlouho asi poslední, protože zbytek byl naplánovaný k odvysílání v létě. Jenže i to si FOX nakonec rozmyslel a momentálně není známo, zda bude vůbec zbytek odvysílán.


Napoleon Dynamite

Druhý nový animák. A druhý hnedle zrušený. Možná to bylo tím slotem, protože Napoleon Dynamite nahradil v midseason Allena Gregoryho.


Terra Nova

Od počátku byly se seriálem problémy kvůli náročným trikům. Původně se totiž počítalo s jarní předpremiérou, ale renderování triků ji odložilo na podzim. Seriál se také stal jedním z nejdražších v televizní historii, což mělo za následek zrušení i při ucházející sledovanosti (pravidelně se pohybovala nad 7 miliony diváků).

A co konec? V podstatě otevřený. Ve finále se vyrojilo více otázek než jich bylo vyřešeno. Je velká pravděpodobnost, že vás to dost naštve.


NBC

  • 12 objednaných novinek (z toho 6 komedií, 6 dramat)
  • 8 odepsaných novinek (4 komedie a 4 drama)
  • 4 prodloužené novinky (2 komedie a 2 dramata)

Are You There, Chelsea?

Nudný příběh. Komedie nasazená v midseason. Nezískává dostatečnou sledovanost (pořád se plácá okolo 4 milionů diváků), ale není to tak katastrofální, aby se musela stahovat z vysílání. Očekávané zrušení.


Awake

Tohle bylo skoro od začátku jasné. Na Američany až moc inteligentní. To se projevilo na sledovanosti, která ke konci byla jen mírně na dvěma miliony. Na druhou stranu se už od začátku spekulovalo o tom, že seriál je rozplánovaný právě jen na jednu sezonu.

A co konec? Všechno dořešeno, vysvětleno, ukončeno v rámci mezí. S klidem si můžete seriál rozkoukat a na konci nebudete zklamaní.


Bent

Když pilot měl jen 2,7 milionu diváků, tak už snad nikdo nepočítal s tím, že se dočkáme další řady. Můžeme být rádi, že jsme se dočkali odvysílání všech 6 epizod.


Best Friends Forever

Další komedie nasazená v midseason, která se neuchytila. Dokonce jsme se nedočkali ani všech 6 epizod. Dvě si totiž NBC nechala v šuplíku na léto.


The Firm

Ani „pokračování“ není letos v kurzu. Přesun ze čtvrtečního slotu do toho sobotního taky již naznačoval mnohé, proto zrušení snad nikoho nepřekvapilo. Naštěstí to zatím vypadá, že se dočkáme zbylých epizod, které jsou rozplánovány až do léta.

A co konec? I když se nakonec odvysílalo vše, tak závěrečný velký případ není dořešen.


Free Agents

U remaků britských serilů to je vždycky trochu ošemetné. Vlastně ono to málokdy vyjde a stejně se na NBC nepoučili. Když po pilotu sledovanost spadla z šesti milionů na tři bylo jasné, že se seriálem někdo brzy zatočí. A taky že jo. Bylo to po 4 odvysílaných epizodách 6. října 2011.


The Playboy Club

Jedna z letošních retro novinek. NBC na nízké ratingy zareagovala rychle a seriál zrušila po třech odvysílaných epizodách. Další čtyři natočené nebyly odvysílány. Zajímavé je, že u 7. epizody tvůrci natočili dva konce, přičemž jeden z nich prý může fungovat jako finále seriálu.


Prime Suspect

Další britský remake, který se nechytil. NBC i přes nízkou sledovanost nechala dotočit všech objednaných 13 epiod. Dvě poslední se ale vysílaly místo čtvrtka v neděli.


Velké díky především s uzavřeností jednotlivých seriálů patří uživatelům Kopec, Hacker3985, Meimei a Ciclonwar.


A co vás nejvíce nakrklo? Vynadávejte se v diskuzi!

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře31zobraz všech 31 příspěvků
kacka.irena

kacka.irena

Z toho na co sem koukala : River - povedený seriál, celkem svižný. Popravdě si ale myslím, že by další...
před 11 roky
Kopec

Kopec

Mě děsně štve konec Alcatrazu, ten cliffhanger je opravdu pekelnej. Missing je mi trochu líto, ale bylo to...
před 11 roky
Beatrix

Beatrix

Že Alcatraz ukončili mně nijak nevadí, ale JAK semnou málem šlehlo. Zuřivě jsem po internetu hledala nějakej...
před 11 roky
Další články k tématu