Diskuzní fórum

Rušenie na Netflixe

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

avatar uživatele
Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
10. 9. 2020 / 01:00:39 (před 3 roky)
off

Sledujte zrejme viac stránok v zahraničí. Čo je na tom pravdy, že Netflix mení svoju politiku k seriálom? Niektoré ruší proste preto že sú drahé, niektoré došli prirodzene príbehom ku svojmu koncu. Ale stanica, ktorá bola predtým známa ako záchranca seriálov teraz ruší aj hity, ktoré majú sledovanosť aj dobré kritiky.
Čím majú viac vlastnej tvorby, tak vraj sú menej ochotní dávať seriálom čas nájsť si svojich priaznivcov - čo sa týka nových vecí. A pri starých vraj veria, že ľudia si predplatia netflix kvôli novinkám, nie kvôli piatej, či šiestej sérii nejakého seriálu, takže aj keď je dobrý, tak ho zrušia.
Tieto dôvody sú absurdné a idiotské zároveň. No už viackrát boli v rôznych článkoch, či vo videách na youtube. Vieme že o debilné rozhodnutia riaditeľov staníc nie je núdza, ale toto mi príde stupídne. Aj keď majú obrovskú ponuku a občas si divák dlho len hľadá čo si chce pozrieť, nebude každú chvíľu pozerať novú "prvú sériu" len preto že je nová. Tak sa chovajú päťročné deti k hračkám, ale nie seriáloví fanúšikovia. A ešte pozerať s vedomím, že sa zrejme nedočkáme ukončenia, lebo novinky sú trendy - ...

avatar uživatele
ragelly
Boss přes články | Cool level: 127 | Ichabod Crane
10. 9. 2020 / 01:47:59 (před 3 roky)
off

Žádné články ani statistiky jsem neviděla, tak nevím. Každopádně těch seriálů, u kterých se oznámí závěrečná řada, aby tvůrci mohli příběh zakončit, se mi zdá, že je jich nejvíc právě na Netflixu. Poslední dobou si to píšu, abych podle toho upravila svůj sledovací plán. Poslední série oznámili u:

Glow, Sabrina, Atypical, Dead to Me, La Casa de Papel, Lost in Space, Lucifer, Ozark, Crown, Kominsky Method

Jiné stanice:

The 100, Shameless, Room 104, Vikings, Goliath, Van Helsing, Claws, Better Call Saul, Bosch, Walking Dead, Younger

- to je 10× Netflix a 11× všechny ostatní stanice dohromady

Takže když už ruší, tak je fajn, že to alespoň oznámí dopředu.

Každopádně je pravda, že tak před 6-7 lety měl Netflix pověst "stanice, která nezrušila ještě žádný seriál a která naopak seriály zachraňuje". Ale bylo jasné, že to nemůže trvat věčně. Pak přišlo zrušení Girlboss po první sérii a od té doby se to veze, od té doby už se toho Netflix vůbec nebojí :D

avatar uživatele
BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
10. 9. 2020 / 07:24:00 (před 3 roky)
off

Tak zařízla i Marvelovský seriály, ale tam se asi nedozvíme, jaké měli podmínky od Disneyho. Ten se tvářil, že to rušit nemuseli, ale kdo ví, za jakých by to bylo podmínek.
A jsou i seriály, u kterých prostor k dokončení nedali, třeba The OA. Určitě se najdou i jiné.
Co si vybavuji, tak jsem tuším dva roky zpátky četl nějaký článek o tom, že celkově je pro Netflix ta tvorba obsahu velmi drahá a že se jim dlouhodobě nebude vyplácet a že to budou redukovat. I když ale řada těch seriálů mi nepřijde, že má drahou výpravu, i ten Daredevil byl takovej komornější a spíš okecávačka v interiérech a nějaké to mlácení. Věc, co natočí poměrně rychle. Ale i tak to zřejmě něco stojí.

A pak se tedy taky blbě hodnotí, jaký seriál má potenciál na více řad. Lost in Space rozhodně, tam je prostor na hodně příběhů. Ozark jsem viděl jen dvě řady a tu třetí ještě ne, ale tam podle mě už moc dělat nemohou a celý ten příběh je postaven na věcech, které nejdou natáčet donekonečna, protože to i tak logicky skřípe. Tam se tedy nedivím konce. Sabrina to samé, z toho udělali scénáristi takový guláš, že nemají pořádně na čem stavět. Takže tam se taky konce nedivím. Další seriály nevím. Z toho, co jsem sledoval, tak The OA měla hodně dobré recenze a prostor na třetí sezónu byl (a co jsem četl, tak tvůrkyně i tu třetí sezónu zamýšlela).

Ve finále už jde jenom o prachy, takže když jim něco nebude připadat výhodné, tak to prostě zaříznou. Svým způsobem je to pochopitelné, i když pro diváky nemilé.

avatar uživatele
Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
10. 9. 2020 / 09:17:34 (před 3 roky)
off

To neboli nejaké špecifické články, alebo vyjadrenie od Netflixu. Ale v poslednom období som na to viackrát narazil, keď som googlil po nejakom seriály, alebo aj po niečom inom a vyskočil mi nejaký odkaz so známym seriálom. Alebo na youtube keď človek pozerá rôzne "odchádzajúce z netflixu" "top 10 skrytých klenotov netflixu" a podobne. Prioritne sa tam hovorilo o veciach čo žiaľ rušia a tieto veci boli tak spomenuté pomimo. Tak či to je nejaká naozaj oficiálna politika, ktorú zavádzajú, alebo skôr taká všeobecná domnienka rôznych webov a youtuberov.
Špecificky k tomu človek nevygoogli asi nič (alebo len neviem hľadať :) ), akurát sa dozvie to, že stále nezverejňujú sledovanosť jednotlivých seriálov, takže ľudia nevedia ako sa im darí a čo sa dá spraviť a či sa vôbec niečo dá spraviť, pre ich záchranu. Ale zhodujú sa články v jednom. Netflix má tak bohatú ponuku, že nech zareže čokoľvek, o diváka nepríde. Na ostatných staniciach, ktoré vysielajú bežne človek prepne, ak mu nesadne program. Tu si má čo nájsť, aj keď ho mrzí strata obľúbeného seriálu.
V podstate je tu zaujímavosť, že čím sú väčší, tak nemusia byť zodpovednejší k divákovi.
Cenu samozrejme chápem. To sa vyjadrili už k zrušeniu Sense8, čo sa mi veľmi páčilo, ale aspoň dali tomu nejaký záver. Čiže ak niečo veľa stojí a nemá to sledovanosť akú si predstavujú, tak dovidenia, ako aj Altered Carbon. Ale rôzne mi prídu ako lacné - na pomery tv, keď nemajú výpravu, špeciálne efekty a podobne.

Našiel som len jedno vyjadrenie, že Netflix prestal veriť v dlhodobé série a ak má niečo cez 30 dielov, nevidí v tom hodnotu. A tam sa pridávajú financie, lebo po troch sériách vraj musia vyplácať vyššie platy hercom. Čo je divné, lebo ak šou zrušia, nedostanú nič, tak prečo by si nárokovali viac? áno, ak je to populárna šou, chcú väčší kus koláča, ale to sa dá predsa zmluvne ošetriť, že nárast môže byť podľa percenta nárastu sledovanosti, nie automaticky.
Deadline reported that Netflix sees little value in seasons that exceed 10 episodes, or shows that surpass 30 episodes in total. After that, they often become too expensive to continue to invest in (unless it's a breakout hit that Netflix owns like "Stranger Things"). The shorter the season, the easier it is for new viewers to jump into a show for the first time.
TV shows also can become too costly after three seasons because of the way Netflix's deals are structured. Costs often increase significantly after a third season, according to Deadline.

Tu uvádzajú, že 19 ich teraz skončilo. tu

BuBBles: Niekde bol článok k tým Marvelovkám, že Disney chcel si stiahnuť všetko na Disney +. Že keď žiadali Netflix ďalšie postavy aby mohli rozšíriť príbehy (keďže niektoré postavy zomreli a aby nerecyklovali dookola to isté, chceli nové ako je aj v komiksoch), tak im odmietli dať licenciu na iné postavy. Čiže nepriamo ich odstavili. Samozrejme "priateľský" Disney + zrejme nikdy nespraví takto temné seriály, čo je škoda.
Aspoň že sa ľudia naštvali, keď mimo predplatného chceli špecifický poplatok za teraz pridanú Mulan, hoci je to zle hodnotené. Ale čo čakali, bez Mušua, piesní a bozku? Buď robím remake animovanej verzie, alebo sa pchám na rektálne vyšetrenie Číny, oboje nejde.