19. 2. 2013

Titulkáři se u nové epizody Switched at Birth moc nenadřou

Titulkáři se u nové epizody Switched at Birth moc nenadřou

Seriál stanice ABC Family, Switched at Birth, chystá zajímavou epizodu. Čtvrtého března odvysílá díl, ve kterém se budou postavy celých dvaačtyřicet minut dorozumívat znakovou řečí. Jde o průlomovou epizodu, Switched at Birth je první skriptový seriál, který takovouto epizodu odvysílá.

O čem to bude? Kampusem se rozšíří zprávy o tom, že se mají brzy nadobro uzavřít dveře Carltonu, školy pro neslyšící. Jedna ze studentek, Daphne, se postaví do čela demonstrace, která se uskuteční během hry Romeo a Julie, ve které Daphne hraje hlavní roli. Bay, která je jednou z mála slyšících studentek na této škole, se rozhodne, že se chce demonstrací také zúčastnit, něco nebo někdo se jí však postaví do cesty.

Tento příběh byl inspirován skutečnou událostí. Před pětadvaceti lety v březnu se na univerzitě v Gallaudet konaly podobné protesty s názvem Deaf President Now.

Samozřejmě náš titulek není úplně přesný. I když se v epizodě nebude téměř mluvit, seriál s největší pravděpodobností přidá k videu titulky, které divákům osvětlí dorozumívací řeč neslyšících.


Jste na tento díl zvědaví tolik jako my? Myslíte si, že fanoušci budou tolerantní, nebo se naopak budou domáhat řeči? Povídejte!

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře28zobraz všech 28 příspěvků
Lemonie

Lemonie

Jsem měla dojem, že na addic7ed byly titulky s časováním i na znakový jazyk? Jinak nezávidím :-)
před 11 roky
Anetka888

Anetka888

Koukala jsem a opravdu tam to časování je. U PROPER 2HD- TRANS
před 11 roky
alyssa18

alyssa18

No ono to tam sice je, ale vůbec to nesedí, o to jde. :-D Když je to mírně rozházené u normální...
před 11 roky
Další články k tématu