21. 2. 2013

SARS: Cult po premiéře odsouzen k záhubě!

I když vám prozatím nepřinášíme SARS pravidelně, tentokrát se z naší nové rubriky můžete těšit hned dva dny po sobě.

Včera jsme vám přinesli nejnovější informace o pondělních číslech sledovanosti a přimíchali jsme do toho i zajímavá čísla z minulého týdne. Dnes se podíváme samostatně na úterý.

Úterý je co do seriálů mimořádně nabité. NBC i FOX mají své komediální bloky, takže sitcomů se vysílá celá hrstka. Kromě toho se v televizi objevuje také nejsledovanější seriál současnosti – NCIS a jeho kolega NCIS: LA.

Kromě toho v úterý měly premiéry dva seriály, u kterých se výsledná čísla velmi napjatě očekávala. Prvním z nich byl pilotní díl novinky Cult, který stanice CW těžce propagovala a očekávala od něj slušné výsledky. Druhým pak byla premiéra třetí řady Body of Proof (Tělo jako důkaz). Seriál po první i druhé sérii tak tak utekl hrobníkovi z lopaty, proto všichni byli zvědaví, jak si povede tentokrát.

Stanice CBS tradičně vyhrála jak v ratinzích, tak i v počtu celkových diváků. NCIS si sice oproti minulému týdnu pohoršila (rating 3.5 vs. 3.7), ale seriál i tak přilákal k obrazovkám luxusních 21,08 milionů diváků. NCIS: LA kleslo už více (3.1 → 2.7), ale rozhodně se nemusí hanbit, pořád jde o nadprůměrný výsledek. Radovat už se však nemůže Vegas, které je dole na ratingu 1.5, což pro CBS není vůbec příjemné číslo. Sledovanost navíc klesla pod deset milionů (9,52), takže s největší pravděpodobností nám toto drama v květnu zamává šátečkem.

Na FOXu se klesalo. Komedie Raising Hope (rating 1.5 vs. 1.6 minule) a New Girl (2.6 → 2.2) se nemusí cítit ohroženy. Otazník visí spíše nad novinkou The Mindy Project, která se dostává svým ratingem 1.6 (vs. 1.9 minule) do nebezpečně nízké oblasti. I když je Hope na nižším ratingovém stupínku, FOX bere tuto komedii jako svou stálici a dává jí stále nové šance. Proto očekáváme, že se i přes nízká čísla vrátí s novou sérií.

A pak je tu NBC. Těžko říct, zda se podzimu dočká některý z jeho úterních seriálů. Pokud jste fanoušky hudebního Smash, máme pro vás špatné zprávy. První řada byla úspěch, druhá je jasný propadák. Minulý týden získala premiéra řady pouze 1.2 rating, což se dalo svádět na to, že stanice díl vypustila na internetu o pár týdnů dřív. Třetí epizoda šla však ještě níže. 0.9 rating a jen 3,29 milionu diváků. Třetí série určitě nebude. Teď jen doufejme, že NBC bude velkorysé a odvysílá všechny epizody druhé série. Nejnižší výsledek za celou sezónu (0.9) předvedlo také The New Normal. Komedie začínala silně, ale s každým přibývajícím týdnem se mu štěstí obrací. Největší šance na obnovení má Go On, i když ani Matthew Perry si nevede nijak slavně (1.1 rating a 3,30 milionů diváků).

Stanice ABC má ve svém programu od osmi do desíti realitky, které nás až zas tolik nezajímají, i když jsou v USA očividně populární, jelikož s výjimkou CBS válcují svou konkurenci. Zajímavější je spíše Body of Proof. Premiéra dopadla přesně tak, jak se očekávalo. Seriál získal v konkurenci Vegas a Smash jen 1.2 rating. Jelikož šlo o první epizodu, které jsou většinou nejsledovanější, dá se předpokládat, že potřetí už seriál hrobníkovi z lopaty neuteče.

To nejlepší jsme si samozřejmě museli nechat na konec. V úterý měl premiéru těžce propagovaný seriál stanice CW, Cult. I když do něj stanice vkládala velké naděje (prozatímní letošní novinky si totiž nevedou vůbec nijak extra), seriál shořel na plné čáře. Epizodu si zapnul necelý milion lidí (0,86) a rating se s bídou vyšplhal na 0.3. Pilot brouzdal internetem sice už o pár dní dřív, ale i tak si myslíme, že seriál už nic nezachrání. I Hart of Dixie kleslo, jeho 0.5 rating (vs. 0.6 minule) ho zařadil do mixu podprůměrně sledovaných seriálů, mezi kterými stanice bude vybírat, co zruší a co obnoví (stojí proti sobě Dixie, The Carrie Diaries a Beauty and the Beast).


Které úterní seriály sledujete vy? Jak se vám líbil první díl Cultu? Co byste rádi viděli obnovené a co by vám na obrazovce nechybělo?

Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
jukab

jukab

Mě by mrzel konec Hart of Dixie, seriál je v mých očích čím dál lepší, aspoň třetí sérii...
před 11 roky
Maarti

Maarti

Souhlasim :)
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

safran mrví další seriál? to je šok... konec hod by mě sakra mrzel.
před 11 roky
Další články k tématu