17. 8. 2013

Střípky: Odchody, videohry a Star Wars

Střípky: Odchody, videohry a Star Wars

Už je to pěkně dlouhá doba, co jsme pro vás připravili nějaké ty seriálové střípky. Ty dnešní věnujeme třem hlavním tématům. Prvním z nich jsou odchody důležitých postav z vašich oblíbených seriálů. Druhým je vývoj nové videohry podle seriálové předlohy. Posledním tématem jsou Star Wars, které chystají, jak jinak, další seriálové zpracování.

Začínáme rozlučkami…

• Pro dvě z původních postav kriminálky The Mentalist (Mentalista) bude nadcházející šestá sezóna nadobro poslední. Bylo oznámeno, že herci Amanda Righetti a Owain Yeoman seriál na konci šesté řady opustí. Je dost dobře možné, že odchod kolegů a občasných milenců Van Peltové a Rigsbyho bude nějakým způsobem souviset s odhalením Rudého Johna, o čemž jsme vám psali již v této bleskovce.

• Již nějaký ten pátek víme, že novinka Netflixu Orange Is the New Black se za rok vrátí s druhou sérií. Bohužel ta bude chudší o Lauru Prepon. Herečka známá svou rolí Donny ze sitcomu That 70s Show (Zlatá sedmdesátá) zde hraje vězeňkyni Alex. Prepton se ve druhé řadě objeví, aby uzavřela Alexinu dějovou linku, ale to je vše. Minimálně prozatím. Tvůrci sdělili, že jí dveře zůstanou otevřeny, kdyby se někdy později rozhodla se do seriálu vrátit.

• Odchod čeká i na britskou pěveckou reality show X Factor. Louie Walsh, který sedí v porotcovském křesle již od první řady, oznámil, že soutěž po nadcházející desáté sérii opustí. Svůj odchod odůvodnil tím, že se chce zaměřit na svou producentskou kariéru. Možná to ale bude mít co dočinění s tím, že jeho soutěžící nejsou posledních pár let u fanoušků příliš oblíbení?

… a teď trocha videoher…

Jste fanoušci sci-fi? A co říkáte na videohry? A co takhle na seriálové videohry? Stanice TNT ve spolupráci s Little Orbit Partner plánují vytvořit videohru Falling Skies. Jejich děj bude úzce spojen s příběhem, který vypráví samotný seriál.

Představitelé hlavních rolí zároveň propůjčí svůj hlas postavám ve videohře. Nová hračka bude k dostání někdy od roku 2014.

Star Wars na závěr

Přes všechny ty zmatky kolem Star Wars a Disney a filmů a seriálů teď vlastně skoro nikdo neví, jak to s těmi Star Wars vlastně je. Clone Wars novou řadu nedostanou, Detours jsou odloženy na neurčito.

Přes to je ve hře ještě další seriál – Star Wars Rebels. Zatím se sice neví, která stanice a za jak dlouhou dobu seriál odvysílá (prozatím je v plánu podzim 2014), ovšem už se ví, jak bude vypadat jeho logo (viz úvodní obrázek článku).

Pokud vás nový Star Wars seriál zajímá, tak vězte, že jeho děj se bude odehrávat mezi Epizodami III a IV, mezi kterými je díra zhruba dvě desetiletí. Animovaný seriál bude zasazen do doby, kdy si Impérium zajišťuje nadvládu nad galaxií a pronásleduje poslední rytíře Jedi během toho, když se rodí Rebelie proti Impériu.


Které novinky z dnešních střípků vás zaujaly nejvíce?

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Amandy Righetti a Owaina Yeomana je škoda, byli fajn. I když musím říct, že mě Mentalista od 4. řady už...
před 10 roky
Leslie

Leslie

Mě třeba na Mentalistovi už nějakou dobu baví jen ty díly, kde se řeší Red John, zbytek přeskakuju,...
před 10 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Já nevím, prostě mě ten Mentalista už vůbec nebaví. Máš pravdu, případy jsou už taky dost chabý. Snad se...
před 10 roky
Další články k tématu