9. 5. 2024

Novinka pod lupou: Vedlejší produkt (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Vedlejší produkt
Žánr krimi, drama, minisérie
Stanice Česká televize
Premiéra 28. 4. 2024
Vysílání neděle
Délka pilotu 60 minut

O čem to je?

Když posedlost spravedlností vede policisty za hranu zákona.

Hlavní postavou je detektiv Josef z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Solidní česká kriminálka. Mám ráda téma nevyřešených případů, které se po letech otevřou, takže to mi hodně padlo do noty. Plusové body za to, že příběh je serializovaný (nebo to tak minimálně po pilotu vypadá).

Na druhou stranu ten aktuální případ, který tak okrajově v pilotu řešili, mi až tolik nevoněl. Nevím, přišlo mi to hrozně tlačené na sílu, jen aby vykreslili hlavního hrdinu co nejvíc v kontrastu s ostatními jako takového toho rebela, který půjde za spravedlností i přes mrtvoly. Celkově postavy mi k srdci moc nepřirostly, ale na druhou stranu si myslím, že to nevadí, protože příběh by to mohl potáhnout.

  • serializovaný příběh
  • téma nevyřešeného případu
  • postavy
  • rebelství hlavního hrdiny tlačené moc na sílu
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu