7. 4. 2024

Novinka pod lupou: Renegade Nell (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Renegade Nell (Renegátka Nell)
Žánr historický, drama
Stanice Disney+
Premiéra 29. 3. 2024
Vysílání celá série k dispozici (8 epizod)
Na CZ streamech Disney+ (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 45 minut

O čem to je?

Příběh odehrávající se v 18. století ve Velké Británii sleduje osudy Nell Jacksonové, která je donucena se svými dvěma osiřelými sestrami Roxanne a George opustit město a vydat se na cestu banditů přepadávajících pocestné. V tom jim pomáhá malý duch, kterého nazývají Slepý Billy.

Časem si Nell uvědomuje, že nestojí na špatné straně zákona bez důvodu. Její osud je mnohem, mnohem větší a sahá až ke královně Anně a dál, až k silám, které se střetávají na bojištích po celé Evropě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Podobné historicko-feministické kousky až tolik nevyhledávám, ale nakonec Nell nebyla tak strašná, jak jsem si myslela. Chvíli to sice vypadalo na komedii, vzápětí pak na pořádné drama, ale celkem to k příběhu i sedělo.

Role všech postav jsou docela pevně dané, myslím, že tam není nikdo, kdo není buď čistě klaďas, nebo záporák. Nejvíc potenciálu v sobě skrývá podle mě ségra záporáka, s tou mají tvůrci určitě nějaké větší plány a i mě osobně bavila nejvíc. Ostatní postavy takový průměr, asi mi nikdo nezůstane v paměti delší dobu.

Tím, že nejde o příběh, jaký bych obecně vyhledávala, ani nemám tolik potřebu sledovat, co se stane dál. Na jednu stranu mě zajímá, jak záporák dojde ke svému konci, protože logicky je to nevyhnutelné a tady příběh nenabízí žádné velké možnosti překvapivých zvratů. Ale celkově mě nic nenutí koukat dál, takže seriál do watchlistu přiřazovat nebudu.

  • spousta akce
  • dramatické části byly zajímavé
  • záporákova ségra
  • postavy jsou spíše nevýrazné
  • to nadpřirozeno mi k tomu úplně nesedí
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dovolím si být u tohoto názoru stručný. Seriál je obsahem béčkový, příběh jednoduchý, místy nemotorný a jediné, co je povedené, je duch velký jako čmelák. Dějově to sice není úplně marné, je tu dobře vyostřený rozpor mezi chudým a bohatým, k tomu emancipovaná dívka, která se musí ledačemus postavit, ale hlavně ji baví mlátit „ty zlé“. Jenže tvůrci jakoby nevěděli, jakému divákovi se mají zavděčit a tak chvíli to pobaví odrostlejšího a chvíli dětského diváka. Ještě, že tu je jakž tak funkční humor. Co tu funguje velmi dobře, jsou záporné postavy a jejich spřažení se s temnými silami. To mně přinutilo se podívat na 5 epizod.

  • Duch
  • Občas i humorné
  • Záporáci
  • Silná ženská postava
  • Jednoduchý příběh
  • Toporný děj
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu