3. 2. 2024

Novinka pod lupou: Sight Unseen (CTV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sight Unseen
Žánr drama, krimi
Stanice CTV (Kanada)
Premiéra 29. 1. 2024
Vysílání pondělí
Délka pilotu 43 minut

Kdo?

Tvůrci Karen Troubetzkoy, Nikolijne Troubetzkoy
Hrají Dolly Lewis, Agam Darshi, Daniel Gillies, Jarod Joseph, Alice Christina-Corrigan, Tony Giroux, Ennis Esmer

O čem to je?

Tess Burke je přinucena opustit policejní řady poté, co málem zabije svého kolegu a je jí diagnostikována slepota. Po počátečním odmítání pomoci nakonec Tess použije asistenční aplikaci, která ji propojí se Sunny Patelovou, profesionální zrakovou průvodkyní a agorafobičkou žijící téměř 5 tisíc kilometrů daleko. Po ztrátě zraku je Tess pronásledována nevyřešenými případy, které po sobě zanechala. Sunny však pomocí skryté kamery a sluchátka pomůže Tess na dálku nejen s životními překážkami, ale také i s případy. Musí si však navzájem důvěřovat a také vytyčit hranice.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Větší debilitu jsem dlouho neviděla. Tím nemyslím, že to bylo natočené nějak extra špatně nebo nudně, to vůbec ne. Na konci jsme se dokonce dočkali i solidního thrilleru, kdy se napětí dalo krájet a mrazilo mě v zádech.

Ale samotný koncept seriálu? Hahahahahahaha. Policajtka najednou oslepne, nikomu v práci to neřekne a za pomoci někoho, kdo jí do ouška našeptává, co se kolem ní nachází, zvládá řešit krimi případy a chytat zločince? Jako zasmála jsem se dobře.

Na druhou stranu mě zaujala ta „šeptačka“, která má nějaké těžké PTSD a nedokáže vyjít z domu. Na konci epizody nám tvůrci poodhalili maličko z toho traumatu, kterým si prošla, a vypadá to hodně zajímavě, takže doufám, že se na to příběh bude taky soustředit a dozvíme se o tom víc.

  • dokáže pracovat s atmosférou
  • trauma našeptávačky
  • samotný koncept seriálu je na přesdržku
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Pinkertýnka

Pinkertýnka

To asi jo.:)
před 14 týdny
Jessica Angell

Jessica Angell

Ona neoslepla jen tak, to je nutné říct. Diagnóza kterou Tess má je skutečná. To že to neřekla šéfovi když...
před 14 týdny
ragelly

ragelly

Nemusí, no, i když logické mi přijde, že řeknu, že končím, protože mi něco je. Ale spíš mě pobavilo,...
před 14 týdny
Další články k tématu