21. 1. 2024

Novinka pod lupou Vytoč mého agenta (Prima+/JOJ Play)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Vytoč môjho agenta (Vytoč mého agenta)
Žánr komedie, dramedy
Stanice Prima+/JOJ Play (JOJ)
Premiéra 10. 1. 2024 (v TV od února 2024)
Vysílání středa dva díly
Délka pilotu 56 minut

O čem to je?

V castingové agentuře Stein je každý den plný nástrah. Snaha uspokojit náročné potřeby hereckých hvězd, neustály boj s konkurencí, komplikované osobní vztahy, které se pletou do pracovních záležitostí. To vše musí každý agent zvládnout a obstát v boji, který přináší mnoho absurdních a komických situací, dojemných momentů a skutečná lidská dramata. Agenti Jiří, Andrea, Marian a paní Yveta, na nich vše stojí a padá. Každá epizoda se točí okolo jedné nebo více hereckých hvězd, které hrají alternativní verze sama sebe.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zklamání, to je myslím výstižný začátek tohoto názoru. Docela by mě zajímalo, jak to měli Prima a JOJ s licencí, protože při úvodním dílu vypadá, že jsou hodně hodně vázaní předlohou. Docela bych chtěl vidět to přizpůsobení reáliím a úprava příběhu na tělo místním hercům, které někde zmiňovala Kršáková. Ale tak ona už vtipně vyznívá i informace „…se nám podařilo získat nejlepší, ale také nejvytíženější české a slovenské herce současnosti“. Maštalír je jeden z nejvytíženějších, to je tak asi jediní, s čím tu souhlasím. Jinak musím říct, že mi v obsazení nejvíc sedí paní Kronerová, která je relativně důstojným zástupcem Arlette.

Celkově mi tu nějak chybí emoce. Přijde mi, že to jen tak nějak dojíždí nasucho. To, co ve francouzské předloze funguje bravurně, tady jaksi chybí. Chápu, že ta druhá Issová se po získání role Andrey nechtěla na Dix pour cent podívat, ale tato její verze je jak na houpačce, jenže ve špatných scénách. Nevím, přijde mi to trochu jako problém, když chcete/musíte natočit díl do značné míry přesně podle předlohy, ale emoce si tam nasázíte, jak se vám chce, působí to prostě divně. To není až tak kritika Issové, spíš někoho na vyšších místech. Ale ona to není otázka jen její postavy. U ní aspoň tvůrci sáhli po malém vtípku. Jinak tomu chybí tak nějak větší dobírání si sebe sama, bere se to nějak moc vážně a nestřílí se to do vlastní nohy, abych tak řekl.

Pokud jsem z něčeho nadšený, tak je to vzhled. Prostory jsou super, působí to moc dobře a poctivě, ale to opravdu nevytáhne zbytek epizody jako takové. Jde totiž o bez dvou scén, respektive jedné celé (nepodstatné barové) a jedné osekané (klinika), stejný díl jako v případě úvodu francouzského seriálu, jenže tady to nějak nefunguje. Jsou tu fajn odkazy na skutečné filmy, ale taky spousta smyšlenek, které jsou sice na místě, ale možná by na jejich úkor nezaškodil nějaký ten vtípek přizpůsobený našim reáliím. Jednoznačně pokud byste zvažovali zkoušku tohoto seriálu, doporučuju spíš sáhnout po Dix pour cent. Pokud neumíte francouzsky a přežijete titulky, bude to mnohem lepší volba.

  • prostředí
  • Zuzana Kronerová
  • obsazení
  • absence přizpůsobení
  • chybí emoce
  • kopírka
50 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Lucas

Lucas

Mě první díl zklamal, druhý byl o něco lepší, třetí se mi zatím líbil nejvíc. Tam jsem se fakt...
před 16 týdny
Fruiko

Fruiko

Souhlasím. První je dost slabý, druhý výrazně lepší.
před 16 týdny
jesmot

jesmot

Nevím, jak to vypadá v dalších dílech, ale v prvním se snažili to zachovat. Nikdo není vysloveně...
před 14 týdny
Další články k tématu