2. 11. 2019

Novinka pod lupou: Hrobári (JOJ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Hrobári
Žánr: Komedie
Stanice: JOJ
Premiéra: 5. 10. 2019
Vysílání: sobota, 22:00
Délka pilotu: 39 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

O čem to je?

Pipasíkovci mají pohřební službu, nejlepší v celém kraji! Splní každé přání a jsou výjimečně schopní a podnikaví. I když se vynoří nepředvídatelné komplikace, tak je vždy společně zvládnou překonat. Když ovšem zemře hlava rodiny a objevuje se nemanželský syn, nastávají v pohřební službě nové pořádky.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Něco podobného jsme tu měli už loni, každopádně tentokrát to trochu drhlo. Za mě rozhodně škoda obsazení, v podstatě tu máme zrecyklované tváře ze všech možných seriálů stanice a docela dost to při celém dílu pociťuji. Tak nějak to působí, jakoby nebyl do seriálu ochotný jít někdo svěží, takto tu máme mix Ministrů, Deluksu a kdoví čeho všeho dalšího. Jo a samozřejmě návštěva z Čech. To byl alespoň pro pilot opravdu krok vedle, třeba u handsfree jsem nevěděl, jestli se smát nebo co.

Možná to vyzní trochu blbě, ale já prostě Paulovičovi tu smrt nežeru, ještě ten cynismus před tím. Do budoucna by se měl herec ještě vrátit, tak třeba to nakonec bude ještě fajn, až dostane víc prostoru za jiných podmínek. A upřímně postava babči mi k seriálu neseděla, působila takovým strašně prvoplánovým dojmem, taková trochu nadbytečná postava. Příběhově taky prozatím neměla moc co nabídnout, protože vše s ní bylo neustále o tom stejném, což chvílemi vtipnost postrádalo.

Příběh epizody je takovým tím typickým pilotovým, kdyby je záměrem diváka seznámit s postavami, takže to přímo křičí, že se ničeho moc nedočkáme. Do budoucna se to možná zlepší, postavy spolu začnou nějak fungovat, ale v současnou chvíli je to takové mdlé, nijaké. Pobavil docela scéna s farářem, který je sice naprosto ujetou postavičkou, ale jeho hudební předělávka mě opravdu dostala do kolen, Jakabovi to vyloženě sedlo.

Sice jsem zvědavý, jestli se seriál posune lepším směrem a začne to dávat smysl, ale není to pro mě dostatečnou motivací. Od Kolečka jsem tedy upřímně čekal víc, ale možná je to opravdu jen slabší pilot, takže si seriál nudu vybral hned v úvodu a zbytek série už se ponese na vlně pohody a vtipu.
  • nevleče se
  • farář a jeho hudební kousky
  • obsazení
  • až moc pilotové
  • zapomenete
  • recyklované obsazení
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Já chápu, že to má být komedie. Snažila jsem se nad to povznést a užívat si to, ale to nešlo. Protože každá postava, která se na scéně objevila, mi prostě a jednoduše pila krev.

Je těžké užívat si sledování seriálu, kde nemůžete vystát postavy. Tady mi opravdu všichni přijdou tak nesympatičtí, že je mi úplně jedno, co s nimi bude nebo jaké mají vzájemné vztahy.

A přiznejme si, že postavy nejsou jediným problémem tohoto seriálu. Jejich strašné chování je další věc, stejně jako ne zrovna silný scénář. U jiných slovenských kousků s podobnou atmosférou jsem se alespoň bavila, ale tady mi to opravdu nešlo. To už i u těch českých Krejzových to bylo přijatelnější, i když se dá říct, že oba seriály jsou si docela podobné.

Na druhou stranu se jim nedá upřít, že se nebojí. Tolik snahy o černý humor v jednom díle, to se jen tak nevidí. Už jen ten balzámovací krém byl až až, a to zdaleka nebylo všechno. Romsko-křesťanská verze Reklamy na ticho byla už jen třešnička na dortu.
  • nevtipné
  • nesympatické postavy
  • nepovedená snaha o černý humor
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
zdenicka

zdenicka

tak tento seriál mě moc nenadchl...po prvním díle jsem neměla chuť pokračovat ve sledování...jediné co mě na...
před 4 roky
Další články k tématu