2. 6. 2020

Novinka pod lupou: Space Force (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Space Force (Jednotky vesmírného nasazení)
Žánr komedie
Stanice Netflix
Premiéra 29 5. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 36 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

18. června 2018 oznámila federální vláda vznik šesté velké divize amerických ozbrojených jednotek. Jejím cílem je bránit satelity proti útoku a plnit další vesmírné mise. Nebo něco takového. Tohle je příběh mužů a žen, kteří musí přijít na to, co mají vlastně dělat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak trošku mi to připomíná Avenue 5, jen s tím rozdílem, že tento kousek se odehrává na Zemi, ne ve vesmíru. Trošku jsem měla strach, ale spíše přetrvávalo očekávání a nadšení z nového a těžce propagovaného Netflix seriálu. Pravděpodobně se nakonec nezařadí mezi největší srdcovky, ale bavila jsem se dobře.

Carella nemusím, Office jsem nezvládla ani jeden celý díl – vůbec to není můj styl humoru. Takže jsem se trošku bála, jestli z toho nevyleze něco podobného. Nutno říct, že styl humoru je zde skutečně zvláštní a ne tak často viděný, ale rozhodně bych řekla, že je víc pro masy než mockumentary styl The Office.

Jsem ohromená, kolik hvězd seriál dokázal získat. Jelikož je tu opravdu hodně postav, většina z nich se na obrazovce pouze mihne. I tak je to ale dobrý námět na společné sledování ve skupině přátel – můžete hrát hru, kdo dřív uvidí známou tvář. Za celou půl hodinu si nevydechnete.

Jsem zvědavá, jak se příběh bude dál vyvíjet. Seriál si určitě místo v mém watchlistu najde, ale neočekávám, že mi v hlavě po odsledování zůstane nějak dlouho.

  • povedené vtipy a situace
  • hudba
  • plejáda hereckých hvězd
  • nedokáže 100% strhnout
  • asi z dlouhodobého hlediska neutkví v paměti
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dlouho očekávaný nový projekt Steva Carella je tu. A kritici o něm ve většině píšou, jak to je nudné. No, po pravdě je i není. Jestli čekáte řachandu typu Big Bang Theory nebo tak něco, tak se nedočkáte. Je to taková ta komedie, která není moc komedií a která rozhodně nesedne každému. Hraní na vážnou notu bude tudíž pro mnohé nejspíš zklamáním, protože čekají další Office, ale je to prostě něco jiného. Nejlépe se to dá asi přirovnat k Avenue 5, skoro bych řekl, že to je spin-off. Je to naprosto podobný druh nehumoru. Někomu přijde super, jiní nechápou, co na tom ostatnívidí.

Já tentokrát překvapivě patřím k první skupině. A to i přesto, že v podstatě všechny postavy jsou nesnesitelné a některé opět nechutně stereotypizované.

Co se týče herců, tak jsem trochu čekal, že Lisa Kudrow bude mít výrazně větší roli, teď mi to pomalu přišlo jen takové hvězdné cameo. Což ovšem není vůbec na škodu, Malkovich s Carellem si vystačí sami až až. Ben Schwartz tak působí trochu jako páté kolo u vozu a vůbec by mi nevadilo, kdyby se jeho role také smrskla na minimum.

  • vtipné tak akorát
  • spousta prostoru pro neohrané vtipy
  • příliš prostoru pro Schwartze a další vedlejší postavy
80 %
Mé hodnocení
Fruiko

Na Space Force jsem četl všelijaký hype, ale až trailer mne přesvědčil, že pilot stojí za můj čas.

A on skutečně není špatný. Poslední dobou se co se týče stylu humoru s americkými komediemi rozcházím, ale tady byl pilot překvapivě svižný, i když měl nějakých 35 minut.

Překvapilo mě, kolik známých tváří se do seriálu podařilo vecpat. Nemyslím si třeba, že to bylo všude potřeba a upřímně, Malkovich docela ubírá Carellovi prostor, což ve výsledku seriálu spíš škodí.

Další věc, která není úplně skvělá, je příšerná rozvětvenost děje. Generál Naird letí z jednoho konce základny na druhý, na místní školu, na testovací start, na skutečný start, k vědcům, ke svému psychiatrovi (dvakrát!), ke své dceři, ke své ženě do vězení, k domnělému ruskému špionovi, ke svému sekretáři, otci, lidem z ministerstva… vlastně ani ke konci jsem si nedokázal úplně vybavit, jestli jsme se vlastně někam posunuli.

Vlastně posunuli – provedli jsme úspěšný start rakety, který se povedl náhodou a který byl odsouhlasen kvůli generálově pocitu malosti a nedůslednosti řízení nebo snad krize středního věku, whatever, každopádně kdyby tento pokus počkal jeden den, nic by se nestalo, všechno by proběhlo bezpečně a nebyl by ohrožen majetek za x miliard.

Tohle mi třeba přijde poměrně zvláštní. Mám se smát a fandit nezodpovědnému chování člověka, který je jedním z nejvyšších představitelů armády a který namísto toho, aby dal na tým odborníků, tak je vlastním komplexem dotlačen k tomu, aby se jim vysmál a dal na „svůj pocit“? Toto je třeba chování typicky populistické poslední dobou čím dál častěji ukazované.

Abych ale nebyl za škarohlída – po dlouhé době se mi nějaká americká komedie líbila. O to míň chápu hodnocení amerických kritiků, kteří jdou často až někam k 30procentní hranici. Ale vlastně nedivím, kolikrát já už se s kritiky rozešel…

  • Steve Carell
  • plejáda dalších herců
  • je to vtipné
  • v jedné epizodě až moc témat a dějových linek
  • vyznění epizody je, že se můžu chovat nezodpovědně a kašlat na odborníky, i když mám pod sebou majetek za mnoho miliard
70 %
Mé hodnocení
Seraphine313
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

Tak mne to zase tak vtipne neprislo. Ako jedna vec je fajn a to poukazanie akoze na socialne media, ktore...
před 3 roky
Další články k tématu