20. 1. 2020

Novinka pod lupou: The Gloaming (Stan)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Gloaming
Žánr drama, krimi, mystery
Stanice Stan
Premiéra 1. 1. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Neznámá žena je brutálně zavražděna. Detektivka Molly McGee se spojí s kolegou a starým kamarádem Alexem O'Connellem, se kterým sdílí tragickou minulost. Společně se musí pokusit zločin vyřešit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál mi tak trošku připomíná nedávnou novinku Dublin Murders. Má to podobné téma, když se detektivové vrací do rodného městečka, aby zde vyšetřovali brutální zločin, který se nějakým způsobem dotýká i jejich minulosti.

Nápad se mi líbí – na takové mystery seriály bych se mohla dívat pořád. Ale řekla bych, že zpracování trošičku pokulhává. Přišlo mi, že seriál nedokázal navodit až takovou intenzivní atmosféru, jakou bych si představovala. Pamatuju si, jak mě uchvátil Killing, ale tím, že už mám něco z žánru nakoukáno, mám laťku přece jenom zvednutou a očekávám něco, co mě dokáže zvednout ze židle.

Pilot si dokázal udržet mou pozornost a ano, jsem zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál. Ale na druhou stranu to nemusím vidět za každou cenu hned. A tak nějak trošku předpokládám, že moje zvědavost hodně rychle utichne, a za pár týdnů si na seriál ani nevzpomenu, takže ho vlastně nikdy nedokoukám.

Co mi nejvíce vadilo, byly některé postavy. Jedna z nich už se vyřešila v pilotu (spoiler), druhá – syn v obchodě – tam ale bude mít jednu z hlavních úloh. Oceňuju, že postavy nejsou jednotvárné a mají co nabídnout, ale tak nějak jsem doufala, že si k nim najdu cestičku. V podstatě mě příliš neoslovilo ani hlavní vyšetřovatelské duo. Vlastně hrdinka se chová hodně divně, když se vloupává do cizích domů a krade z nich nějaké drobnosti. Doufám, že to tam časem bude vysvětleno, protože takto v pilotu jakožto v samostatné jednotce to žádný smysl nedává.
  • serializovaný příběh se zajímavou záhadou
  • postavy
  • atmosféra pokulhává
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Nechápu, jak seriál může mít tady tak vysoké hodnocení (nejde pod 70 %). Začátek vypadal slibně, ale...
před 3 roky
Další články k tématu