11. 10. 2020

Novinka pod lupou: EINSTEIN - Případy nesnesitelného génia (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Einstein – Případy nesnesitelného génia
Žánr komedie, krimi
Stanice Prima
Premiéra 4. 10. 2020
Vysílání
Délka pilotu 75 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Díky Einsteinovi by mohli diváci nahlédnout do mozku génia Filipa Koeniga. Filip je údajně prapravnukem Alberta Einsteina a vyučuje fyziku na univerzitě. Trpí dědičnou Huntigtonovou nemocí a je přesvědčený, že do konce života mu zbývá pouhých sedm let. Nebo možná i míň. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Pokusil se totiž ukrást z ordinace léky označené jako drogy, aby zpomalil zhoršování svého zdravotního stavu. Na poslední chvíli ho před mřížemi zachrání nečekaný návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Proč všichni tak moc přehrávají? Ty postavy jsou všechny tak moc hrrrr, sotva jeden skončí svůj dialog, druhý hned začne odpovídat, že se snad nemají šanci ani nadechnout, natož aby si stihli uvědomit, o čem ten druhý vlastně mluví.

Celé mi to přišlo takové až moc jednoduché. Žádné velké zvraty, všechny nové informace jim padaly do klína, nebo si je hrdina vycucal z prstu tím, že náhle prodělal záblesk své vlastní geniality.

Nejlepší scéna byla asi ta, když hrdina vařil večeři pro kolegyni, kterou nesnáší, a jejího syna. Takový vývoj událostí jsem teda nečekala. Dává to smysl? Samozřejmě že ne. Která matka by si domů pustila drogového závisláka, kterého skoro nezná, a nechala ho o samotě se svým malým synem? Nebo to je možná normální a jsem divná já, těžko říct.

Upřímně netuším, proč se na to všichni tak moc třásli ještě před premiérou. Přijde mi to ještě trošku horší než průměrné české kriminálky.

  • hloupě jednoduché
  • nelogické chování postav
  • zbytečně dlouhá stopáž
  • dialogy bez nádechu
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tohle jsem se těšil už od jara. Takže mé pocity jsou dost smíšené. Na jednu stranu mám radost, že jsem to konečně viděl, na druhou jsem hodně zklamaný z toho, co z toho vylezlo. Přeci jen jsem čekal, že když to je podle licence, tak to bude mít nějakou úroveň. Bohužel to nijak nevyčnívá z nenáročné večerní zábavy alá Ordinace, jen z detektivního prostředí. Všichni nechutně přehrávají a v ději je tolik nesmyslů, že se z toho chce až brečet. V podstatě cokoliv nedává smysl. A to už jsme si zvykli na různé konzultanty u policie.

Osobně jsem nejvíce trpěl u hackerské scény, která je postavená tak moc na vodě, že už to ani víc nejde, včetně obřího nápisu s prázdným diskem. Zajímalo by mě, jestli nějaký fyzik či matematik poznal nějaké představené rovnice a trpěl podobně jako já. Seč ty vypadají alespoň hezky.

Podtrženo a sečteno, mohlo by z toho být guilty pleasure. Ale fakt hodně guilty a musíte se přenést přes spoustu věcí a mozek vypnout hned s úvodní znělkou.

  • nemusíte u toho moc přemýšlet
  • efekty rovnic
  • polonahý Kotek (někdo třeba ocení)
  • hackeři
  • nesmíte u toho moc přemýšlet
  • herecké výkony alá ordinace
  • hodný strejda Zedníček
40 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Mistin

Mistin

Tomuhle seriálu prostě uškodilo to dlouhý čekání. Jak už tady zaznělo promo materiály vypadaly fakt slibně....
před 3 roky
TheLuky12

TheLuky12

Je to TV Prima, takže žádné překvapení, nevalná kvalita se dala čekat. Kdyžtak mě opravte, ale nevzpomínám...
před 3 roky
Hitchhiker

Hitchhiker

Tak polonahý Kotek mě na sledování určitě nenaláká, jednou jsem v divadle viděla zcela nahého Lišku a...
před 3 roky
Další články k tématu