2. 12. 2020

Novinka pod lupou: Professionals (Viaplay)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Professionals
Žánr akční, dobrodružný, drama
Stanice Viaplay
Premiéra 23. 11. 2020
Vysílání
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Poté, co je při startu zničen zdravotnický satelit, se miliardář Peter Swann se svojí snoubenkou a vizionářkou v zdravotnictví Dr. Gracielou ‚Grace‘ Davilou rozhodnou obrátit na žoldáka Vincenta Corba, který jim má pomoci incident vyšetřit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je to taková nenáročná akční podívaná, která je ideální na zabití času. Sledování si užijete, ale po chvilce už si na seriál nevzpomenete.

Trošku mě zarazilo, že máme v žánrech akční thriller, protože už podle plakátu i samotného pilotu to vypadá spíše na akční komedii. Nebo možná jen já nedokážu novinku brát úplně vážně, nevím.

Herecké obsazení je asi největším lákadlem. Musím ale říct, že Fraser je neskutečně prkenný. Už si ho moc nepamatuju z dob Mumie, ale tady mi vůbec nesedl, působil na mě jako komická figurka, která je sem zasazená jen pro smích a nehodí se sem ani trošku. Welling byl lepší, ale celkově mě postavy nedokázaly příliš oslovit.

Seriál si určitě pustím celý, jak říkám, na odreagování je fajn. Ale nečekám, že by mě potenciální konec po první řadě nějak extra mrzel.

  • nenáročná akční oddychovka
  • známé tváře
  • postavy mi nesedly
  • po chvilce si na něj ani nevzpomenu
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Na seriál Professionals jsem narazil ani nevím jak, pravděpodobně na IMDb stránce Toma Wellinga, když jsem hledal, jak to vypadá s jeho kariérou. Zjistil jsem, že v tomto seriálu má hrát i Brendan Fraser, tak jsem byl na seriál neskutečně natěšený a hned jsem ho zde musel přidat a psát o něm na Timeline a snad co dva týdny jsem zjišťoval, jak to s ním vypadá. Výsledný seriál mě po pilotu trošičku zklamal, jelikož byla první polovina epizody docela pomalá a šel na ní dosti vidět i nižší rozpočet. Neskutečně mě vytočilo, že hned první epizoda začíná „o tři týdny dříve.“

Po dokoukání epizody musím říct, že seriál bude příjemné oddychové akční béčko s odlehčujícím humorem. Ať už jde o nakupování nemovitostí, vysvětlování dětských táborových šprýmů nebo to, že akční hrdina mého dětství má postavu podobnou té mé a je i takový ťulpas jako já a možná i větší a rozhodně vtipnější než já. Fajn byl i ten semi-zvrat s „tajemnými“ žoldáky na konci. Hudební podkres byl takový docela meh. Od seriálu jsem měl vážně větší očekávání, ale za to si můžu sám… neměl jsem se tak hypovat. I přesto si Professionals ode mně odnesou docela slušné hodnocení.

  • Brendan Fraser
  • Tom Welling
  • semi-zvrat se žoldáky
  • „o tři týdny dříve“
  • nudnější první polovina
  • meh hudební podkres
70 %
Mé hodnocení
Micuda98

Asi jsem se bohužel až moc těšila a nakonec jsem docela zklamaná. V jistém směru mi to připomnělo Whiskey Cavaliera, tedy dobré lokace, obstojný námět, ale provedení těžce béčkové. A nezachrání to ani Tom Welling, ani Brendan Fraser, to by museli dostat do ruky lepší scénář. Efekty jsou taky tragické, ale ty bych i dokázala odpustit, kdyby to bylo lépe napsané.

Kdo proboha dělal tu znělku?! Má sice „pouze“ minutu a patnáct vteřin, ale mám dojem, že jsem u ní zestárla o dvacet let. Něco tak nezáživného jsem už dlouho neviděla!

Pak přichází na řadu mé „oblíbené“ mapkování a popiskování. Prosím, ať už od toho ty seriály upustí! Význam to mám tak u jednoho z dvaceti, ve zbytku to jen zapleveluje obraz. Největší sranda je, že jim ty souřadnice ani nesedí! Ano, dala jsem si tu práci… :D

O zbytku pilotu se mi už ani nechce rozepisovat. Objevují se tam klišé a nelogičnosti jak ze seriálů z devadesátých let, pro oko to vypadá dobře, ale vlastně se skoro nic neděje a zíváte nudou, zápletky jsou předvídatelné, zkrátka vůbec nemám chuť pustit si další epizodu. Udělám to jen proto, že už jsem toho viděla dost, abych věděla, že zázraky se dějí, a tady bych si to už kvůli castu moc přála, moc tomu ale nevěřím.

  • obsazení
  • lokace
  • znělka
  • laciné efekty
  • zbytečné popisky
  • chabý scénář
  • tým jak zkopírovaný z Magnuma
50 %
Mé hodnocení
Tempy
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu