28. 1. 2020

Novinka pod lupou: Little America (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Little America
Žánr drama, antologie
Stanice Apple TV+
Premiéra 17. 1. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci různí

O čem to je?

Seriálová antologie se inspiruje skutečnými příběhy, které byly publikované v Epic magazínu. Sleduje životy imigrantů, kteří se přestěhovali do Spojených států.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Fun fact: Pilot jsem sledovala hned po Diary of a Future President a v obou pilotech figuruje dětská soutěž v hláskování. U prezidentky je chce hrdinka navštívit přímo na soutěži, v Little America finalisté přijdou do Bílého domu, kde se setkají s první dámou.

Každopádně pilot byl pro mě velkým překvapením. Podle popisu jsem se docela bála, co se z toho vyklube. Upřímně, je to antologie, každý díl je o něčem (někom) jiném, takže celkově může první řada působit hodně nevyváženě. Jelikož ale píšu názor na pilot, tak musím říct, že od něj odcházím příjemně překvapená. Nečekala jsem nic, ale nakonec jsem seděla v jednu ráno zaujatá u obrazovky a čekala jsem, jak se příběh bude vyvíjet dál.

Moc se mi líbí, že má seriál krátkou stopáž. Každý příběh si odvypráví během třiceti minut od začátku do konce, nemusíme čekat s napětím na to, jak to celé dopadne. Takových seriálů se točí stále více a je to podle mě moc dobře, zvlášť v dnešní době, kdy lidé nemají moc času a díly si dávají třeba během obědové pauzy. Takhle se parádně zabavíte a po odsledování jedné epizody se v klidu můžete vrátit k práci nebo jiné činnosti.

Pilot mě zaujal velkými skoky v čase, jsem ráda, že jsme viděli i rozuzlení zápletky. Celé to mělo správnou dávku emocí, výborné herectví a působivou atmosféru. O scénáři není třeba mluvit, zaujal na první dobrou a nepustil až do konce. Taky k tomu přispívá fakt, že jde o skutečné, možná lehce zdramatizované příběhy, ale stále podle skutečné události. Myslím, že pokud by někdo dal celou řadu, začne si hodně vážit toho, jak pohodlný život vlastně má. Já už to pociťuju hned po pilotu.
  • poutavý příběh
  • krátká stopáž
  • epizodní antologie
  • mnohé diváky může téma imigrantů hned na začátku odradit od sledování
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu