19. 10. 2020

Novinka pod lupou: Helstrom (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Helstrom
Žánr akční, dobrodružný, drama
Stanice Hulu
Premiéra 16. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Daimon a Ana Helstromovi jsou děti záhadného a mocného sériového vraha. Sourozenci mají komplikovaný vztah. Společně se snaží vypátrat ty nejhorší terorizující stvůry, které lidstvo vyplodilo. Každý z nich k úkolu přistupuje se svým jedinečným úhlem pohledu a osobními schopnostmi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Čekala jsem to lepší. Možná, že se z toho v průběhu sledování stane úspěšná náhrada za končící Supernatural, ale první díl mohl být trošku lepší.

Nejlepší je zaručeně postava Matky, která je posedlá démonem. Herečka je vybraná perfektně a obě osobnosti dokáže ztvárnit přesvědčivě. Běhá z ní mráz po zádech a tak to má být. Už méně zaujalo samotné sourozenecké duo, hlavně herečka má hodně specifický vzhled, na který si chvilku budu zvykat. Ale jsem si jistá, že jak pojedu maraton, brzy mi to problém dělat nebude.

Čekala bych, že seriál bude víc temnější a hororovější. Byl temný dost, ale ne dostatečně, jak by mu slušelo. A to jsem ho sledovala v noci přes projektor, takže jsem měla ideální podmínky.

Doufala jsem, že hned po pilotu najdu novou závislost, ale nestalo se. I přesto však epizoda špatná rozhodně nebyla, seriál si do watchlistu určitě přidám. Jen doufám, že postupem času nabere na intenzitě, abych si ho mohla skutečně naplno užít.

  • matka/démon
  • „vymítání“ kluka
  • sourozenecké duo zatím nepřesvědčilo
  • málo temná a hororová atmosféra
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Na seriál jsem se docela těšil a pilot mě dost bavil. Popravdě bych si i hned pustil další díl, ale nemám už na něj čas. Helstrom mi dosti připomíná můj oblíbený a bohužel po dvou sériích ukončený seriál Outcast. Pokud jde o hlavní postavy, tak asi začnu sourozenci Helstromovými, kde mi Daimon přijde jako mnohem zajímavější postava, možná je to tím, že Ana dostala v pilotu mnohem méně prostoru, což mi upřímně ani nevadilo, ale možná bych k ní neměl až takové antipatie. To mě přivádí k tomu, že i Daimonova dějová linka mi přišla zajímavější, ale v úplném závěru vidíme, že se jejich linky hned v druhé epizodě spojí, jelikož byly provázány už od začátku.

Nejlepší scéna byla asi hned na začátku, když se Daimon rozhodl tomu klučinovi ukázat, jak skutečná moc vypadá. Další postavy moc prostoru nedostaly. Doktorka Hastingsová tam prostě byla podle mě jen tak, aby nějak pomohla lépe ukázat divákům a Gabrielle historii sourozenců. Postava Gabrielly byla trochu otravná a povýšená, ale když to přehlédnu, tak i docela zajímavá, tedy rozhodně zajímavější než postava Any. No a teď už asi musím zmínit jen to, že nevím jak to se seriálem dopadne, jelikož Marvel uzavřel svoji televizní divizi a vše bude dělat „interně“, tudíž nad statusem seriálu visí velmi zmatený otazník. Nyní hlavně doufám, že to nekončí cliffhangerem.

  • temné
  • Daimon
  • „exorcismus“ scéna
  • málo prostoru pro Anu
  • Ana
80 %
Mé hodnocení
Micuda98

Do tohoto bych dobrovolně opravdu nešel, ale nakonec mě to docela chytlo, takže i s menšími infarkty a nechuťárnami si mě seriál už pilotem docela získal, což bych při porovnávání pilotu a traileru úplně nečekal (nejvíc jsem se těšil na scénu s uvadajícími kytkami, která je ale až v dalším dílu).

Pokud nikdo a nic, tak mě seriál utáhl na June Carryl, která tu září. Tyto charaktery já můžu, prostě je to tak kombinace kladné postavy, co je ale zároveň drsná a jde si za svým, a v tomto podání je to super. Ariana Guerra toho zatím moc nabídnout nestihla, ale i přesto se na ni těším do dalších dílů (tam je fajn a dostává víc prostoru, i když pořád to ještě není ono). Z dvojky Tom Austen a Sydney Lemmon vede Tom, od Sydney jsem asi čekal víc i vzhledem k její roli, rozhodně to nebylo špatné, ale něco mi ještě chybělo. No a Robert Wisdom, tam vůbec po pilotu netuším, co si myslet, jako herec určitě fajn, s postavou jsem trochu na vážkách.

Dostala mě znělka seriálu, když jsem ji u pilotu viděl poprvé, tak mě celou dobu držela v napětí svojí pohodovostí a čekal jsem, kdy na mě něco vyskočí, naštěstí u dalších dílů už se dá vychutnat naplno. To klidné provedení mě opravdu překvapilo, ale kupodivu to k seriálu skvěle sedí, vzhled je taky dost svérázný, ten mi asi úplně nesedl, čekal sem něco trochu víc epického, ale i tak je to super. No a z hudby mi nesedla jen znělka, ale vlastně vše, co se v pilotu objevilo. Vše skvěle doplňovalo atmosféru a skladby tu nepůsobily jen jako nějaký podkres, tady se opravdu podařilo umocnit a zhmotnit pocity. Ze všeho nejvíc mě dostala scéna s My Body Is A Cage, to opravdu nemělo chybu.

Pilot mě donutil přemýšlet nad tím, jestli mi víc sedí delší série s občasným dlouhodobým příběhem nebo spíš tady ty streamerské kousky okolo deseti epizod, které vlastně nastartují a pak už jen jedou jednou cestou. Tady bych totiž asi víc uvítal i boční příběhy, víc z vypořádávání se s démony, tady to působí, jako by najednou byla jen jedna jediná práce a vše okolo zmizelo (chápu, je to to nejdůležitější, ale). Každopádně pilot odstartoval slibný příběh, který se pod záštitou Marvelu řadí k těm, které sází spíš na obyčejnější hrdiny, ne však obyčejné. A na závěr, nejspíš je to troufalé, ale částečně se to celé dá přirovnat k Supernatural.

  • June Carryl
  • hudební umocnění scény
  • chytne a nepustí
  • všichni ještě nenabídli to něco
  • oko v lebce
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
ragelly

ragelly

sonkad Olivia Caroline Jones Po prvním díle bych řekla, že atmosféra je jako u Supernaturalu, hororové...
před 3 roky
_karel_

_karel_

Tak on pojem "velmi" bude dost subjektivní. Pro někoho znamená "velmi" něco...
před 3 roky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

prostě bych řekla, že na to musím kouknout sama a uvidím :D ale děkuji vám moc za odpovědi! :-)
před 3 roky
Další články k tématu