5. 10. 2019

Novinka pod lupou: Temple (Sky)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Temple
Žánr Drama, Lékařský, Krimi
Stanice Sky One
Premiéra 13. 9. 2019
Vysílání pátek, 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Talentovaný a úspěšný chirurg Daniel Milton má svět rozdrcený na kousky. Jeho manželka Beth totiž smrtelně onemocní a konvenční léčba nezabírá. Hrdina se proto rozhodne spolupracovat s vynalézavým Leemem a založí si podzemní kliniku v tunelech pod stanicí londýnského metra.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

I když většinou snahy o vybočení z davu chválím, tady si nemůžu pomoct. Pořád mě jen napadá otázka Proč? Proč by si někdo budoval tajný systém chodeb a ještě tajnější lékařskou ordinaci hluboko pod kolejemi metra? Kde na to vzali peníze? A jakto, že se o tom nikdo nedozvěděl? Jak se jim podařilo vybudovat všechny ty chodby, dostat dolů všechny ty postele, operační příslušenství a všechno ostatní, aniž by si toho kdokoliv všiml?

Seriál není špatný. Jen mi nedává smysl. Hlavní hrdina přišel o manželku, v nemocnici má pauzu, ale jak zjistíme, vede i tajnou podzemní ordinaci, kde se snaží udržet naději naživu. Pak mu do života vstoupí postřelený zlodějíček, který se tam mimochodem taky dostal úplně nelogickým způsobem, a s ním posléze přijdou i kradené peníze, které určitě budou v budoucnu zdrojem prekérních situací pro naše hrdiny.

A opět se dostávám k tomu, co jsem psala na začátku. Pokud je hrdina normální chlap, jak si mohl dovolit vybudovat tak rozsáhlý tajný projekt? A pokud peníze má, proč by měl začít utrácet ty kradené a riskovat, že ho někdo v podzemí dohledá? Nevím, dobře se na to kouká, utíká to, nikdo vám vyloženě nevadí, ale když o tom začnete přemýšlet, přestává to celé dávat smysl.
  • rychlý spád
  • sympatický hrdina
  • celý koncept příliš nedává smysl
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
proobacz

proobacz

Ještě jsem nekoukala, ale podle popisu to vypadá úplně stejně, jako seriál Valkyrien, tam měli taky...
před 4 roky
BigJerryCZ

BigJerryCZ

Je to britský remake. Mně se to líbilo, prostory nebudoval hlavní hrdina, jednalo se o starý servisní...
před 4 roky
sandokan555

sandokan555

Presne tak ..zase vybudovaneho tam vela toho nie je .. a ide tam vytah ..takze dostali to tam lahko, preco...
před 4 roky
Další články k tématu