1. 10. 2019

Novinka pod lupou: Delukse (Joj)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Delukse
Žánr Komedie
Stanice Joj
Premiéra 4. 9. 2019
Vysílání středa, 20:35
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komediální seriál se odehrává v pětihvězdičkovém hotelu, v atraktivním prostředí luxusu a přepychu. Personál se dostává do neuvěřitelných situací ve snaze zabezpečit hladký běh hotelu. Zaměstnanci navíc musí uklidnit nepříjemného nového majitele, který hledá důvody, aby je mohl vyhodit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tady mám asi jen jednu otázku. Koupila JOJka práva na Hotel Babylon, nebo jen vytvořila lacinou kopii a spoléhá, že tento nedoceněný britský klenot nikdo nezná? Protože hned v první scéně mi bylo jasné, čím se Delukse až příliš okatě inspiruje. Je to skoro jako slovenské Milenky, které jsou věrnou kopií americké verze (která je věrnou kopií britské verze).

Že jde o kopii Babylonu by mi nevadilo. Přece jen mám tento britský seriál moc ráda, takže proč si ho nepustit i v jiném jazyce. No, řekněme, že tato myšlenka mě hodně rychle přešla. Hned, jak jsem zjistila, že nadějný voiceover od postavy, která je takovou kombinací Charlieho a Tonyho, je to nejlepší, co mě v této epizodě čeká.

Pak už to šlo bohužel od desíti k pěti. Namísto lehkého snobství a elegantních skandálů jsme se tady dočkali laciného pokusu o vytvoření komediální verze seriálu, který se odehrává v prostředí pětihvězdičkového hotelu. Naprosto to zabili tím recepčním. Byla bych schopná odpustit všechno včetně příšerné scény s flambovaným jídlem v restauraci. Ale tak blbá postava, která se do podobného seriálu absolutně nehodí, mi celý dojem naprosto zkazila.

Dál koukat nebudu. Raději si v hlavě uchovám vzpomínky na perfektní Hotel Babylon.
  • prostředí luxusního hotelu
  • voicover na začátku
  • komediální pojetí
  • postava recepčního
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak mám pocit, že pilot může obstojně konkurovat loňským Ministrom, protože to byla katastrofa. Docela chápu, že byla původně pozastavena výroba, jen mi teda nejde do hlavy, že nakonec seriál ještě dostal objednávku na dalších 8 epizod.

Celá epizoda je v podstatě pouze představováním postav, který by snad i mohly být zajímavé, ale nepůsobí realisticky a nejhorším je Daniel Fischer, který je v seriálu naprosto zbytečně a je příšerně otravný. Pilot je takovou napodobeninou scén z Křidýlko nebo stehýnko, jen se to prostě nepovedlo. Přechody taky nestojí za moc a podobně jsou na tom také úvodní titulky. Původně jsem od toho čekal méně romantickou verzi loňské novinky Hotel, nakonec tu jediná podoba byla pouze v oněch titulcích, které byly v tomto případě také horší verzí.

Kromě Fischera má většina postav šanci se ještě představit, jen o tom tedy nesvědčí ani druhá epizoda. Pomyslný cliffhanger s šéfovou na závěr vypadal slibně, pokud se ovšem nezmění celková atmosféra, tak to bude jedna velká katastrofa letošní sezóny.
  • cliffhanger
  • Daniel Fischer
  • katastrofa
  • trapné vtipy
40 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
LuciaG

LuciaG

Tento seriál je smutnou ukážkou toho, ako hlboko sú slovenskí herci ochotní klesnúť pre peniaze. Herci...
před 4 roky
luciakanky

luciakanky

a napriek tomu je to to lepšie čo slovenské TV ponúkajú
před 4 roky
Další články k tématu