26. 9. 2020

Novinka pod lupou: La Valla (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název La valla (Bariéra)
Žánr akční, sci-fi, postapokalyptický
Stanice Netflix
Premiéra 16. 9. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 63 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Boj jedné rodiny o přežití v dystopickém Madridu budoucnosti vykresluje propastné rozdíly mezi dvěma světy rozdělenými zdí. A tím to nekončí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Začátek vypadal tak parádně, a pak to celé spadlo do nudného průměru. Zklamání. Kdyby si díl dokázal udržet úroveň prvních deseti minut, hodnocení by bylo úplně někde jinde. Takhle ale musím říct, že už si další díly asi nepustím.

První díl nezanechá žádný dojem. Je zbytečně dlouhý a vesměs nezáživný. Oproti úvodu se děj posune o dvacet, pětadvacet let dopředu a ztrácí kouzlo. Dospělá hrdinka není vůbec sympatická, takže nemám sebemenší chuť sledovat, co se s ní stalo a jak se dostala tam, kde je. Ani ostatní postavy nemají žádné kouzlo.

Postapo seriálů je hodně a určitě se dají vybrat zábavnější kousky, u kterých si sledování užijete. Tady je jediná výhoda to, že máte díly dostupné na Netflixu.

  • silný úvod
  • rychle ztratí dech
  • postavy
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Nejspíš mám, stejně jako vy, rád všechny tyhle dystopické sci-fi. Jenže tohle na mě bohužel moc dojem neudělalo. Když už dělám dystopický seriál, tak chci ideálně v prvním díle hned divákům vypálit, jak to tady funguje, jak to tu je ponuré, prostě je potřebuji vtáhnout co nejrychleji do jejich světa a v dalších epizodách přidávám detaily. Tohle celkem slušně zvládli na Hulu v Příběhu služebnice, protože takhle nějak to má správně fungovat. Zato tady. Kromě pár policistů víme naprostý kulový a z titulní Bariéry jsme v podstatě nic neviděli. Chápu, tvůrci nás chtějí napínat, ať se chceme do jejich světa příště vrátit a něco vidět, ale měli by nám nejdřív něco ukázat. Takhle po pilotu zůstává jen pachuť milionu a jedné nerozřešené záhady a vůbec nic mě neláká k tomu, abych na to koukal dál.

  • dystopie
  • moc záhad, málo vysvětlování
  • plno nelogičností
  • nemá potřebný drive
50 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
cremo

cremo

Fruiko: Na HBO nezvládni nič. Příbeh služebnice je od Hulu :)
před 3 roky
Fruiko

Fruiko

Oh. Moje chyba. :-) To je to fixovaní stanic, podle toho kde na to člověk kouká, jak jsem psal...
před 3 roky
Další články k tématu