15. 10. 2019

Novinka pod lupou: Nancy Drew (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Nancy Drew
Žánr Drama, Teen, Mystery, Nadpřirozený
Stanice The CW
Premiéra 9. 10. 2019
Vysílání středa, 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan Riverdale
Konkurence Modern Family + Single Parents (ABC), Seal Team (CBS), Almost Family (Fox), Chicago Fire (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v létě po hrdinčině maturitě. Nancy Drew byla přesvědčena, že opustí své rodné městečko a odejde na výšku. Ale zasáhne rodinná tragédie, která ji donutí školu o rok odložit. Nancy je vtažena do duchařského vyšetřování vraždy a postupně odhaluje tajemství sahající hlouběji, než si dokázala představit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nečekala jsem, že mě to bude tak bavit. A vlastně jsem vůbec nečekala, že to bude duchařina. Seriál v pilotu představil dobrý základ pro to, aby se potenciálně stal nástupcem končícího Supernaturalu. Líbí se mi, že hraje na temnější notu, a přesto si udržuje svou nevinnost. Takový kontrast pěkné a chytré hrdinky a temných případů a scén, no řekněme, že tak nějak si Supernatural představuju. A nebo se mi taky v hlavě objevuje jméno Veronica Mars – obě hrdinky jsou si docela podobné svou povahou a touhou šťourat do vosích hnízd.

Každopádně na rozdíl od Veronicy se Nancy musí vypořádat nejen se smrtelníky, ale i s duchy. Pilot měl v sobě takovou tu typickou CW teen nevinnost, ale nechybělo mu ani napětí. Výsledný mix mě zaujal a těším se na další epizody. Vypadá to, že bychom tu mohli mít nějakou hlavní serializovanou dějovou linku, což nikdy není na škodu, tak doufám, že se z toho nevyklube úplný nesmysl.

Co se týče hereckého obsazení, jsem spokojená. Samozřejmě tady máme mix všech ras, jinak to ani nejde, ale na to už jsme stejně asi všichni zvyklí. Nikdo ve své roli nepůsobí tak, že bych si říkala, že se na ni vyloženě nehodí. Nicméně v pilotu rozhodně nejvíce prostoru dostala sama Nancy, takže bude chvíli trvat, než se mi ostatní vryjí do paměti. Prozatím nějaký velký dojem nezanechali.

Za mě tedy spokojenost a těším se na další díly. Doufám, že atmosféra bude ještě houstnout a že se dočkáme i nějakých překvapivých zvratů.
  • herecké obsazení (především hlavní herečka)
  • sympatický mix teen a tajemna
  • duchařský aspekt
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
sandokan555

sandokan555

Za mna spokojnost (tak 70%), na rozdiel od Longsword-a mi prave vyhovovalo ze moc nerozpitvavali na...
před 4 roky
Dadulinka

Dadulinka

Páni, paperbacky z mého dětský ožívají. Teď ještě Hardy Boys a Stopy Hrůzy a bude to kompletní... :)
před 4 roky
DenaaS

DenaaS

ako hej.. logicnost.. netreba moc hladat ale sak sa pozrite ktora stanica to vysiela... potom to je...
před 4 roky
Další články k tématu